Amalgaami paikat ja sikiövauriot

ANTIOKSIDANTTIKLINIKOIDEN POTILASINFORMAATIO, 3.6.1998,
Laatinut: Kaarlo Jaakkola, kirurgian erikoislääkäri
"Elohopea kaikissa kemiallisissa muodoissaan on teratogeenistä eli sikiövaurioita aiheuttavaa. Kansainvälisessä symposiumissa huhtikuussa 1994 oikeuslääketieteen professori G. Drasch esitti tutkimuksen, jossa ensimmäistä kertaa oli osoitettu suora vastaavuussuhde (korrelaatio) äidin amalgaamitäytteiden lukumäärän ja sikiöiden sekä pian syntymän jälkeen kuolleiden vauvojen aivoissa, munuaisissa ja maksassa olevan elohopeamäärän välillä. Lähes kaikki tutkimuksissa olleet vauvat olivat kuolleet kätkytkuoleman. Tutkimustulokset herättivät suurta huomiota symposiumissa."

"Samanlainen yhteys oli aikaisemmin osoitettu eläinkokeissa apinoilla ja lampailla. "

"Elohopea aiheuttaa häiriöitä kuukautiskierrossa. Erään tutkimuksen mukaan naishammaslääkäreiden keskenmenoalttius oli kolminkertainen muuhun väestöön nähden. "

"Kaliforniassa ympäristötutkimuslaitoksen tutkimuksen mukaan hedelmällisyys oli heikentynyt hammashoitajilla, jotka valmistivat yli 30 amalgaamitäytettä viikossa. Heillä oli 50% vähemmän raskauksia kuin hammashoitajilla, jotka eivät käsitelleet amalgaamia. "
 
Just just
Vähän aikaa sitten julkaistiin tutkimus suomessa jonka mukaan amalgaanipaikoista EI ole terveydelle haittaa, tiedot kumottiin!! Oli ihan turhaa hössötystä. Piste.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Just just:
Vähän aikaa sitten julkaistiin tutkimus suomessa jonka mukaan amalgaanipaikoista EI ole terveydelle haittaa, tiedot kumottiin!! Oli ihan turhaa hössötystä. Piste.
Hampaiden amalgaamipaikat ovat rumia, mutta todennäköisesti harmittomia. Ainakaan suuri yhdysvaltalainen väestötutkimus ei löytänyt amalgaamista terveyshaittoja.

Seattlen yliopiston tutkijoita kiinnosti eritysesti amalgaamipaikkojen sisältämän elohopean mahdolliset vaikutukset kehittyvään sikiöön, jonka voisi ajatella olevan herkkä haitoille. Aiemmin on epäilty, että amalgaami aiheuttaisi pienipainoisuutta. Siksi äitejä on kehotettu välttämään amalgaamipaikkausta raskauden aikana.

Tutkimuksessa vertailtiin liki 1200:aa pienipainoisena syntynyttä lasta noin 4 500:aan normaaliin pienokaiseen. Kummankin ryhmän äideissä oli sellaisia, jotka olivat korjauttaneet purukalustoaan raskauden aikana amalgaamilla. Paikkamateriaalin ei voitu osoittaa olleen yhteydessä vauvojen pieneen painoon.

Tarkoittanet tätä
 

Yhteistyössä