Aloitettiin gaviscon kaksi päivää sitten....

..ja vielä ei ainakaan vaikutusta vauvan vointiin ole ollut :( paitsi että kakka on muuttunut aika hurjasti, siellä on sellaisia kökkereitä ja on tosi pistävän hajuista! onko paha? uskaltaako sitä vielä antaa?

Epäilen siis että meidän tytöllä (2kk) olisi refluksiaa.. Neuvolatädille ja neuvolan lastenlääkärille tytön oireista kerroin, mutta sanoivat oireiden olevan ihan normaaleja: ilmavaivaa, koliikkia ja tavallista pulauttelua. Ja niin itsekin ajattelin alussa...

Mutta oikeasti on niin sydändä särkevää katsoa kun toiseen ihan silminnähden sattuu! eikä se ole sellaista suoraa huutoa vaan sellaista yskäistä itkua ja hikottelua ja nieleskelyä. Tyttö ei viihdy selälteen, kädet ja jalat vispaa ja huutaa selkä kaarella ja masulteen ei ole hetkeäkään!! Nukkumisesta ei tule monesti yhtään mitään, kun alkaa kakominen ja nieleskely . :( tänäänkin vain kahdet tosi pienet unet! Iltaisin nukahtaa noin 12-01 maissa..ja heräilee tunnin parin välein syömään ja syö ihan hetken ja nukahtaa taas. Mutta unissaankin kädet ja jalat vispaa ja itkeskelee..eli siis nukkuu todella levottomasti! Aamuisin herää kunnolla vasta 10-11 aikaan.. Nytkin tyttö isän sylissä ja älytön nieleskely ja kakominen taas päällä :( ja suusta valuu kirkasta nestettä, mitä se on? Pulauttelun määrä on mielestäni normaalia, mutta tosin itkee kun pulautus tulee. Voisiko olla sitä "silent versiota"?

Vai ovatko nämä oireet mielestänne "normaaleja"? Kertokaa omien lastenne refluksi oireista, millaisia ne ovat olisin hyvin hyvin kiitollinen!

Itselläni tosiaan ensimmäinen lapsi joten ei kokemusta kauheasti ole..ja huoli hyvin suuri :(

Pari päivää sitten tosiaan kävimme taas lääkärissä, ja sama juttu: vauvat ne välillä itkee ja pulauttelee... :/ ihan hirveää, kun itse nään miten paljon tyttöön sattuu!!

Asutaan jyväskylän lähellä, olisikohan jyväskylässä ketään hyvää yksityistä lastenlääkäriä..

Toivottavasti jaksaisitte vastailla minulle, vaikka kirjoitin näin pitkästi..





 
Teidän tapauksessa vaatisin ruokatorve ph-mittausta. Oireet kuulostaa hyvin pitkälle samoilta, kuin meidän pojalla pienenä (nyt jo 6v).
Meillä ei mistään lääkkeistä ollut apua, refluksi helpotti n. 10-12kk iässä, kun "nousi pystyyn"...meillä siis oli refluksi diagnoosi tuon ph-mittauksen perusteella.
Tsemppiä!
 
kun olitte/olette lääkärissä niin olihan lapsella silloin nuo kipukohtaukset? jos oli tarkastuksessa pirteä niin ei taideta kiinnittää huomiota ja jos toinen oli kivuissa ja sanotaan normaaliksi masupipiksi niin :headwall:

neuvolan mukaan moniallergikko muksuni vain sai hampaita ja kävi unissaan läpi kehitysvaiheita kun valitin säröistä öistä ja vauvan mahakivuista. joten kuunteleva lääkäri.. ja kannattaa todella heti vaihtaa eikä jämähtää yhdelle lääkärille, joka ei hoida lasta tai kuuntele vanhempaa lasten oireiden suhteen.
 
Kiitos vastauksista! :flower: Juu haluaisin kovasti viedä tytön siihen ph-mittaukseen, mutta kun se lääkäri ei kuulemma nähnyt aihetta siihen lähettää. Millaisia niiden oireiden pitää olla että siihen pääsee! Niin joo Ella kyllä oli tosi tyytyväisenä lääkäri ajan...
 
Me ollaan Jyväskylän lähistöltä myös ja käydään Helsingissä lääkärissä, joten en osaa noista lääkäreistä oikein neuvoa. Meillä lapsella oli juuri nuo kuvailemasi oireet ja emme saaneet niihin apua. Lopulta paloi hihat ja sain hyvän lääkärin Helsingistä, jolla olemme käyneet siitä saakka.
Meillä refluksin takana oli allergiaa, joten hoidoksi tarvittiin erityiskorvike, joista vain Neocate sopi. Lisäksi muutaman lääkekokeilun jälkeen löydettiin tehokkaaksi Losec Mups, jonka avulla jo kipeytynyt ruokatorvi pääsi paranemaan ja tilanne rauhoittumaan. Losecia käytettiin melko pitkään, mutta nyt siitä on jo päästy eroon ja allergiakin tosin alkaa olla parantumassa.

Tuo PH-mittaus ei ole pakollinen, jos oireet ovat selvät muutenkin. Osa lääkäreistä, jotka osaavat tunnistaa refluksin oireista yms. eivät välttämättä määrää kyseistä mittausta, vaan aloitetaan samantien lääkekokeilu ja mahdollisien allergioiden selvittely ja katsotaan alkaako helpottamaan.

Jyväskylässä ei ainakaan pari vuotta sitten ollut käsittäkseni yhtäkään lasten allergioihin ja/tai gastroenterologiaan erikoistunutta lääkäriä. Sieltä katsottuna lähimpänä taitaa olla Kuopio, jossa osa käy lääkärissä.
 
Millaisia niiden oireiden pitää olla että siihen pääsee! Niin joo Ella kyllä oli tosi tyytyväisenä lääkäri ajan...
varmaan vauvan täytyisi olla oireileva tuolla hetkellä kun tarkastukseen vie, että uskottaisiin helpommin. mutta kyllä heti lääkäriä vaihtoon jos ei kuuntele!

meillä meni muuten lääkäri vaihtoon kun sanoi, että ottakaa yhteys iho- ja allergiasairaalaan ja siellä tilanteenne katsotaan ihan alusta. soitin sinne, eikä sinne pääse kuin lähetteellä. no, kun lääkärin tavoitin ajanvaraajan kautta, hän ilmoitti lääkärin sanoneen, ettei hän sitä lähetettä kirjoita. lääkäri vaihtoon ja nyt saatiin lääkevaihdot+tutkimukset.

 
pienen tytön äiti: minulla on kaksi lasta, joista vanhemmalla oli silent-refluksi ja pienemmällä on ollut oireita, jotka on hyvin todennäköisesti silent-refluksia. Vanhempi on allergioistaan ja samalla refluksista jo lähes parantunut juuri täyttänyt 2-vuotias.

Toinen lapsi on 3-kk tyttö, jonka oireet ovat olleet hyvinkin samanlaisia kuin kuvaamasi oireet. Hän ei oirellessaan viihdy vaaka-asennossa. Nukahtaminen on vaikeaa ja heräilee usein. Ensin on sylissä tyytyväinen ja alkaa nukkumaan mutta heti kun laskee sänkyyn, alkaa itku ja käsien ja jalkojen raivokas sätkiminen. Yskii paljon. Suusta valuu kirkasta nestettä (todennäköisesti vatsahappoja sisältävää nestettä ). Ei pulauttele paljon mutta niihin saattaa liittyä itkua. Hikkailee usein. Syönteihin liittyy itkuisuutta ja syö usein ja pienissä pätkissä. Vartalo on usein jäykistynyt suoraksi. Oireillessaan hän on muutenkin yleisololtaan merkittävän osan ajasta itkuinen ja "tyytymätön", mihin mikään ei tunnu auttavan paitsi kanniskelu ja pystyasennossa pitäminen.

Tytöllä on todettu reilu pari viikkoa sitten maitoallergia. Tällä hetkellä hänellä ei ole noita kirjoittamiani oireita. Ilmeisesti meillä tytön silent-refluksi -oireet ovat (lähes) täysin allergista refluksia ja sopivalla ruokavaliolla hän voi todella hyvin. Meillä lasten nykyinen lastenlääkäri/lasten allergologi ei ole yhtään kyseenalaistanut lastemme oireita vaan olemme saaneet apua. Ph-mittausta ei kummallekaan lapselle ole tehty, vaan heitä on alettu hoitamaan ihan oireiden perusteella NallePuh82:n kirjoittamalla tavalla. Meillä meni aikoinaan esikoisen kanssa todella pitkään aikaa hukkaan, kun monet lastenlääkärit (olikohan niitä 3-4 eri lääkäriä ) vähättelivät oireita eivätkä edes tunnistaneet silent-refluksia saatika tienneet refluksin voivan olevan allergista. Tämä nykyinen lääkärimme otti tilanteen haltuun heti ja esikoinen saatiin merkittävästi parempaan kuntoon 2-3 viikossa. Kuopus onkin ollut hänen hoidossaan omien oireidensa takia heti alusta lähtien.



 
Hei ja tuhannet kiitokset taas vastauksista! Tänään ajattelin varata ajan tampereen mehiläiseen, toivottavasti sieltä saadaan apua. Kunpa ei vaan ois kauheen pitkät jonot..

Meidän tytöllä ahmutar on nuo oireet kyllä ihan samanlaiset! Lääkäreiden + neuvolatädin lisäksi ärsyttää myös sukulaisten vähättely kun kerron tytön oireista! Ihanaa kun täältä saa tsemppiä hakea tytölle apua! kiitos siitä :flower: muuten olisinkin varmaan jättänyt soittamatta lääkäriin..

Nyt on pakko saada pikku tytön oloon helpotusta!!
 
Meillä Gaviscon vain pahensi oireita, kun vauva oli sille allerginen. Toivottavasti saat varattua ajan sellaiselle lääkärille, joka ottaisi teidät tosissaan ja osaisi hoitaa refluksia. Kaikki "tavalliset" lastenlääkärit eivät osaa eikä kaikki gastroenterologit tiedä, että refluksi voi olla allergiasta johtuvaa yms. Osalla lääkäreistä refluksin lääkitseminen on myös tosi hakusessa, kun ei ole tietoa nykyisin käytettävistä lääkkeistä vauvoille. Toivotaan nyt, että saatte hyvän lääkärin!
 
Mä katoin pikaiseen, että Mehiläisessä ei näyttäisi yhtään lasten allergologia olevan, mutta on siellä lasten gastroenterologi. Ainakin Tarja Ruuskalla näytti olevan mainintaa myös allergioista, joten voisi olettaa hänen olevan ihan varteenotettava vaihtoehto lääkäriksi. Käsittääksini on hoitanut muitakin refluksilapsia.
 
Hei jipii saatiin jo TÄNÄÄN aika juuri tuolle Tarja Ruuskalle! Kävi kerrankin hyvä tuuri, jää nimittäin huomenna kyseinen lääkäri lomalle! aika on 16.30, tulen illalla kertomaan miten kävi!
Todella toivon ettei olisi hukkareissu!!! Olisi kyllä suuri pettymys..
Nytkin nimittäin tytöllä kova kipu... :( on tää vaan niin kamalaa! :'(
 
:( Lääkäri sanoi että ihan selvältä refluksialta kuulostaa! Toisaalta ollaan tietysti helpottuneita että syy selvisi, mutta onhan tämä surullista ja tietysti nyt mietittää tulevaisuus, että paheneeko vaivat vai loppuvatko ne kokonaan..

Lääkäri Tarja Ruuska oli erittäin ammattitaitoinen ja mukava. Ja osasi hyvin kertoa sairaudesta. Kiitos vielä NallePuh82 kun häntä suosittelit!!

Ellan tapauksessa kurkunpää tulehtunut useiden takaisinvirtausten seurauksena. Lääkkeeksi saatiin Nexium. Lääke kuulemma ei välttämättä poista happojen nousua mutta lieventää niistä johtuvaa kipua.
 
Nexium on käsittäkseni aika tehokas lääke, joten toivottavasti auttaa. Meillä oli käytössä pitkään vastaavalla tavalla vaikuttava Losec Mups. Se ei poista happojen nousua, mutta vähentää vatsahappoja joten ylös tuleva tavara ei ole niin kovin hapanta. Jos refluksista on edelleen vaivaa lääkityksestä huolimatta, kannattaa ottaa reilusti Ruuskaan uudelleen yhteyttä ja pyytää lisäselvityksiä. Usein refluksin hoitaminen ja seuraaminen on pitkäjännitteistä hommaa ja lääkäriin joutuu aina väliin turvautumaan uudelleen, kun säädetään lääkityksiä ja mahdollisesti ruokavaliota jne. Kuulostaa hyvälle, että olette nyt löytäneet lääkärin, joka on ottanut vaivan tosissaan ja päässeet hyvään alkuun!
 
Nyt tuli sitten kaiken lisäks meidän tytölle flunssa! kuvitelkaa miten hirvee olo tytöllä, kun mahahapot nousee suuhun ja nenä ihan tukossa, ja kurkku tosi limainen, huh huh.. voi ressukkaa, nenä friida ja keittosuolatipat kovassa käytössä.

NallePuh82: Ahaa ne ovat sitten ihan samanlaisia lääkkeitä, mikäköhän erona? No jokatapauksessa, kolme kertaa tyttö on nyt saanut lääkettä ja suurempaa vaikutusta ei olla vielä huomattu, edelleen tuntuu kovasti sattuvan kun happoja nousee suuhun...
Meillä on kolmen viikon kuuri, mutta lääkäri sanoi että jos parissa viikossa ei ole huomannut mitään vaikutusta, lääke kannattaa lopettaa.

Onko muuten netissä missään mitään tukiryhmää refluksilasten vanhemmille?
 
Meillä lasten allergiat on todettu välttämis-altistus -menetelmällä. Maitoallergia on todettu siten, että ensin on lapsi ollut hänelle sopivalla erityiskorvikkeella vähintään 2 viikkoa ja sitten alettu antamaan lehmänmaitopohjaista korviketta ja seurattu alkaako tulla oireita. Oireet voivat alkaa tulla myös viiveellä, esim. kahden viikon pästä.

Ei ole yhtään sattumaa, että allergisilla lapsilla voi olla refluksia. Refluksi on oire, jonka syy voi olla allergia(t) tai rakenteellinen vika ruokatorven alueella tai kumpaakin. Allergisessa refluksissa hoidon kulmakivi on sopiva ruokavalio, joka edellyttää allergeenien välttämistä. Rakenteellista vikaa hoidetaan lääkkeillä ja ääritapauksilla leikkaushoidolla. Muutama kuukausi sitten Vauva-lehdessä oli hyvä juttu vauvojen/lasten refluksista. Kannattaa etsiä lehti käsiin.

Yahoossa on keskustelupalsta refluksilasten vanhemmille. Sinne pitää ensin kirjautua.
http://health.groups.yahoo.com/group/refluksilapset/
 
Jatkan tähän ketjuun omilla jorinoillani; meidän pikkukaveri, 5kk, on myös refluksitapaus, rintamaidolla, soseita aloiteltu. Meillä tosin arki sujuu kohtalaisesti niin, että itse vältän maitotuotteita, kahvia, soijatuotteita ja alkoholia.
Taysin allergialääkäri lähes nauroi meidät pihalle maitoallergiaepäilyineni, laittoi kuitenkin verikokeisiin, jotka tulivat tietty negana. Hänen mielestään lapsi ei voi olla allerginen, koska vanhemmatkaan eivät ole (!) eikä tämä oireile iholla. Hän myönsi, että vatsalaukun läppä voi olla löysä, ja määräsi Zantacin (aiemmin neuvolalääkärin suosittama Gaviscon on melko joutava).
Seuraavaksi tavattiin onneksi kiva gastro-enterologi, joka sentään kuunteli äitiä ja oli paljon paremmin kartalla muutenkin, eikä kieltänyt allergian mahdollisuutta. Altistukseen ei kuitenkaan ohjattu, ja hätävara-korvikkeeksi äidin joidenkin tuntien poissaoloon (silloin jos ei ehdi pumppaamaan riitävästi varastoon, poika syö edelleen parin tunnin välein) suositti kuitenkin maitopohjaisen Nutrilon Hypoallergenicin.
Uskaltaako sitä edes testata, kun poika vaikeroi jo yhden äidin syömän murueskimon jälkeen?
 
Meillä lapsella refluksi oli allergian oireena eli sopivalla ruokavaliolla on nykyään oireeton. Saadessaan jotain jolle on allerginen alkaa refluksi oireilla. Tuossa voi mennä aikaa ainakin muutama päivä ennen kuin lääkityksen teho näkyy. Meillä Losec täytyi aikoinaan aloittaa ihan kunnon annoksella, koska refluksi oli jo päässyt kipeyttämään ruokatorvea. Sen lisäksi tarvittiin siis sopiva erityiskorvike. Mä en oikein tajua, että miksi lääkitys pitäisi lopettaa, jos apua ei tule kahdessa viikossa....? Ehkäpä lääkityksen lisäksi täytyisi silloin miettiä allergia selvittelyjä tai mahdollisesti muuta lääkitystä tai ainakin tarkastella annostusta yms. yms. Meillä ainakaan refluksi ei ollut kolmessa viikossa hoidettu...
 
Ahaa..kiitos paljon taas vastauksista!

Kettu Pihlaja: miten teillä selvisi tuo refluksi? tehtiinkö ph-mittaus?

Meillä nexium lääke ei tunnu tehoavan, tänään tasan viikko käytetty.... Paitsi nukkuu ehkä vähän paremmin. Niin ja tosiaan meillä on vielä tuo flunssakin, tosin on mielestäni vähän kummallinen nuha, koska päivällä ei ole mitään, mutta yöllä ja aamulla tyttö on niiiin limanen kun olla ja voi!! omituista...voisiko limaisuus liittyäkin tähän refluksiaan?

Täytyy rekisteröityä tuonne palstalle!!!
 
pienen tytön äidille sen verran, että hyvän lääkärin olet löytänyt, uskoisin, että asiat järjestyy...Tämä kesä on vaain vaikeaa kun nuo lääkäritkin lomailee eikä pääse heti vastaanotolle kun haluaisi :whistle:

Ja kettu pihlajalta pitäisi kysyä, kenellä te olette käyneet Taysissa? Meillä on esikoinen Taysin hoidossa ja saatu vaihtelevaa tulosta käynneillä :p
 

Yhteistyössä