Meillä otettiin riisi käyttöön.Välillä olen tehny vain puuroo riisihiutaleista (Kousa risdiet) ja soseuttanu sekaan päärynän.Poika syöny sitä viimesen vuoden, on nyt 1,5-vuotias.Sit olen tehny Ihan Myllyn parhaan riisihiutaleista mikrossa puuroa ja laittanu mustikkasilmän.Toi Kousa risdiet on tosi hienoista, Myllyn parhaan karkeampaa.Sauvasekotin kyl on hyvä hienontaan. Tai sit teet puuron oikein riisijauhoista:
Vatkattu marjapuuro riisijauhoista
3/4 dl marjasosetta tai hedelmää
5 dl vettä
1/4 dl sokeria
1 dl riisijauhoja (karkeita riisijauhoja)
Keitä marjoja hetki vedessä.Lisää riisijauho.Hauduta välillä sekoittaen 15 min.Jäähdytä ja vatkaa vaahdoksi.
Riisinanna
1 dl täysjyväriisijauhoja
0,5 dl vaaleaa riisijauhoa
1 1/4 dl riisiryynejä
1l vettä
2 rkl kasviöljyä
2 banaania ( tai muuta sopivaa hedelmää)
Mittaa ainekset uunivuokaan ja sekoita hyvin.Paista uunissa kannen alla 175 asteessa noin tunti.Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa.Sammuta tämän jälkeen uuni, tarkista nesteen määrä ja jätä puuro hautumaan muutamiksi tunneiksi pienen vesitilkan kera.Lisää valmiiseen puuroon kaksi soseutettua banaania.Riisinannaa voi pakastaa lastenruokapurkeissa tai pakasterasioissa.Puuro sulaa mikrossa muutamissa minuuteissa.
Tai sit:
Hirssihiutalepuuro
3 dl vettä
1 dl hirssihiutaleita
1,5 dl vadelmia
hunajaa tai sokeria
Vatkaa hirssihiutaleet kiehuvaan veteen.Keitä puuroa muutama minuutti.Lisää vadelmat ja mausta tarvittaessa hunajalla tai sokerilla.
Mä en oo kokeillu noita ohjeita, mut oon saanu ne Seinäjoen keskussairaalan ravitsemusterapeutilta.Pitäs ottaa kokeiluu meidän pojalla kaura seuraavaksi.Tattaria ja hirssiäkin pitäs testata uudestaan.Mut jos noista on apua,niin oleppa hyvä!