allerginen vauva?

Meidän 3 kk:den ikäiselle pojalle nousee jokseenkin aina imetyksen jälkeen pientä punaista näppyä kasvoihin (kropan iho on hyvä) ja nenä on helposti tukkoinen. Ilmeisesti poika reagoi maidon kautta johonkin minun syömiseeni :/
Koirakin meillä on.. Oletteko muut pyytäneet allergiatesti lähetteet jo näin pienelle? Ja mikä mahtaa helpoiten reagoida äidinmaidosta tällaisia oireita?
Tiedän kyllä, että allergioita on tosi monenlaista :\|
 
Voisit kokeilla maidotonta ja munatonta dieettiä. Eli vältät kaikkia maitoproteeinin lähteitä (mikään laktoositon tai hyla ei riitä) ja kananmunaa. Periaatteessa dieettiä pitäisi jatkaa 3 viikkoa. Jos joudut antamaan myös korviketta, niin sen tulisi olla maitoallergikoille tarkoitettua apteekin erikoiskorviketta (esim. almiron Peptidi). Saa reptittä apteekista, mutta hinta ilman Kela-korvausta, jonka saa vasta kun maitoallergia on todettu, on suolainen. Tuo nenän tukkoisuus ja iho-oireet kuulostavat kyllä myös koira-allergisen oireilta. Olisiko mahdollista esim. rajoittaa koiran oleskelua vauvan kanssa samoissa tiloissa (jos nukkuvat esim. samoissa tiloissa), tehostaa siivousta, harjata koira ulkona ja hankkia ilmansuodatin?
 
Myös monet hedelmät, marjat, mausteet, suklaa, lakritsa, salmiakki voivat aiheuttaa näppyjä, kuten myös se, että vauva imee tehokkaasti (kuten urheillessa isommille voi tulla). Pikkuvauvoilla on usein tukkoinen nenä, alkaa helpottaa 4 kk tietämillä. Toivottavasti vaivan aiheuttaja selviää, on kurjaa elää epätietoisuudessa, että onko lapsi allerginen vai ei.
 
maito on yleisin joo. sitten justiinsa kananmuna, kotimaiset viljat (paitsi kaura - yleensä), ja KALA.

kannattaa tutkia kyllä jo pienenä. mitä nopeammin selviää, sitä vähemmän lapsi ja sitä kautta vanhemmat kärsivät.

meillä kaksi mm. maitoallergista ja toisella myös astma (siihenkin liittyy limaisuutta).

jaksamista! :hug:
 
Kiitos vastauksista, kirjoitelkaa muutkin jos tulee aiheesta jotain mieleen tai on ollut omakohtaisia kokemuksia. Allergia on sinäänsä meidän perheessä uutta, kaksi isompaa lasta eivät ole aikoinaan millään lailla oireelleet vaikka eläimiäkin on aina meillä ollut.
Täytyy neuvolassa keskustella ja pyytää allergiatesti lähetteet jos sieltä mahd. jotain selviäisi, näin ainakin osaisi itse tarvittaessa helpottaa pojan oloa eikä ainakaan lisää altistaisi :)
 

Yhteistyössä