Allergiaako =O..?? *sisältää kuvan*

Eli siis tilanne tämä, kerran aijemmin tyttö heräs aamulla yöunilta ja pylly sekä jalat oli punaisia laikkuja täynnä :O..ihmettelin, että mistä laikut ovat tulleet. Laitoin sipikort voidetta--> laikut hävisivät, kunnes päiväunien jälkeen tuli kahta kauheemmat laikut. Kauhuissani pesin uudestaan vasta vaihdetut lakanat. Eikä moista allergista reaktiota tullut uudestaa. Tytöllä ei ollut nuhaa, eikä kuumetta.

Nyt oli ekaa päivää päiväkodissa, herättyään silmä oli turvonnut. Nyt kotona huomasin vaippaa vaihtaessa, että koko keho oli täynnä punaisia laikkuja, samanlaisia kuten aijemmin. Neiti on 1v9kk. Ei aijemipia allergioita. Osaako kukaan auttaa, että mistä on kyse?
[/URL][/IMG]
 
Oliko tota ihottumaa vaipan allakin (oletan että vaippailee kuitenki vielä)? Onks noi paukamakohdat vesikelloja vai ihan vaan "paukamia"? Kutiseeko? Onko mitään atopiataipumusta?
Ootko vaihtanu pesuainetta tai käytätkö nyt huuhteluainetta (tai jotain 2in1 pesuainetta)? Kuivatatko pyykkiä ulkona? Nyt on ollu pahaa siitepölyaikaa. Itelle tulis nämä vaihtoehdot mieleen. Jotain urtikariaa se on,koska Sibicort rauhottaa. Mun likkani menee ko.paukamille jos ollaan yötä jossain missä petivaatteet on pesty noilla. Joskushan urtikarialle ei oo mitään syytä, lapsi(tai aikuinenki) vaan lehahtaa ,esim kuumeen yhteydessä. Jos tilanne ei rauhotu nii käy ihmeessä ihotautilekurilla näyttämässä.
 
Näyttäs että nuo ihottumakohdat on koholla? Kutiaako? Musta tuo kans näyttäs urtikarialta/nokkorokolta?

Mulla itellä tuli muutama vuosi kauheet ihottumat joka kutisi ja nous kuumetta...Silmät ja huulet turpos, kuin myös polvet ja kädet. Syynä tuohon oli ibuprofeiini. Aikasemmin ei siitä mitään ollu tullu mut ilmeisesti jotenki herkistyin.
 
urtikarialta vähä vaikuttas. sitä on kahta sorttia. allergista ja ei allergista. toi ei allerginen tulee usein ihan yhtäkkiä mystisesti. ei haittaa eikä oo vaarallinen (mut kiusallinen!!). virus, kylmä, kuuma ym voi laukaista sen. kortisoni voide on hyvä urtikariaan. vanhemmille lapsille voi antaa antihistamiinia suun kautta. jos sitä tulee usein niin kannattaa käytää lääkärissä. saa paremmat mömmöt ;)
 
Anteeksi näin myöhäinen vastaus!
Käytettiin tyttö lääkärissä ja nokkosrokko kyseessä. Edelleen mysteerinä on, että mistä syystä kyseinen reaktio tuli. Ilmeisesti viruksen aiheuttama,koska tosta rokosta päivä eteenpäin tuli tytölle flunssa ja kuumetta.Saatiin antihistamiinia lääkkeeksi nokkosrokkoon. Kiitoksia kaikille vastauksista:wave:!
 

Yhteistyössä