allergiaa?

Paljon voimia :hug: Mulla helpottaa paljon, että voin käyttää kauraa! Oletko jo tutustunut kaupan gluteenittomiin tuotteisiin? Esim. Moilasella on moni tuote myös maidoton, munaton ja soijaton.
Mulla ei ole dieetti vaikuttanut maidon määrään. Ja kannattaa joka päivä ottaa vitamiinipilleri ja kalkkilisä(1000-1500 mg/päivä). Kalkki ei muuten imeydy ilman D-vitamiinia!
Käytiin tänään lääkärissä. Me unohdetaan nyt toistaiseksi apteekin maidot. Kaupan kauramaitoa annan lisänä. Vehnä altistukseen mennään muutaman viikon päästä.
 
Kävimme neuvolalääkärillä. Käski vain jatkaa maidotonta linjaa. Hänen mielestään voi olla suolen kypsymättömyyttä, kun ei ole neidillä "huonoa ihoa". :|
Niin, ja jos mulla on menoa niin annetaan kaupan maitoa! :eek: :eek:
Jotenkin outoa...

Anto kyllä uuden ajan. Hänen mielestään lähetettä sairaalaan testeihin ei kannata tehdä, ellei ole ihan varma allergiasta. Ei kiusata lasta turhaan.
(ilmeisesti kaupanmaidon antaminen ei sitten ole kiusaamista!!!)

Täytyy varmaan tilata saman tien aika yksityiselle.
Kuinka pian saa tulokset?

Pitääkö paikkaansa että Kelalla on ½ vuoden karenssi maidon kanssa? :wave:
 
Yksityiselle vaan jos kerran neuvolalääkäri ei ota todesta! Niin se valitettavan usein menee. :( Meillekkin annettiin neuvolasta vaan uutta aikaa, vaikka pojalle ei ollut tullut painoa moneen kuukauteen. Lopulta alkoi laihtua.
Jos siis menette yksityiselle, kannattaa mennä lasten allergologille. Tavallinen lastenlääkäri ei välttämättä osaa neuvoa. Todennäköisesti teiltä otetaan ensin verikokeita, mutta niistä ei siis välttämättä näy mitään. Kela vaatii maitoaltistuksen erikoismaitojen korvaamista varten. Mitään karenssia heillä ei käsittääkseni ole.
 
Miesku: ne prick-testien tulokset näkyvät ainakin heti. Verikokeissa meni ainakin meillä jonkun aikaa. Tai siis mulle kerrottiin vasta soittoajan yhteydessä 1,5viikon päästä. Sinuna varaisin pikapuoliin ajan yksityiselle ja jos testeissä ei näy mitään, kokeilisin ensix itse ottaa pienen määrän maitoa omaan ruokavalioon kuin antaa lapselle kaupan korviketta. Sitten jos lapselle ei tule mitään pariin päivään, niin kokeilla vasta sitten varovasti kaupan maidolla. Mutta huom! En ole mikään lääkäri, eli tottelet mitä lääkäri sitten sanoo ;) =)

Miina: juu, Moilasen leipomo on tullut tutuksi =) olinkin tässä yksi päivä kaupassa A4- nivaskan kanssa ostoksilla (valmistajien tuotteita allergisille) ja sain haalituksi näkkileipää, tuoretta leipää, riisikakkuja, corn flakeseja, tattaripuuroa, täysjyväriisiä ja spaghettia :p Jugurttia tms.kaipaan kovasti, muuten ei ole dieetti liiemmin ottanut koville =)

Olen alkanut myös pitämään ruokapäiväkirjaa, johon laitan ylös myös lapsella käyttämäni rasvat yms., mahd.korvikkeen määrän sekä ihon kunnon aamulla ja illalla. Toivottavasti näistä selviää pikkuhiljaa, mistä kiikastaa. Hankalaa on vain se, että koko ajan on nälkä ja täytyy olla jatkuvasti kirjaamassa syömisiään ylös :LOL:
 
Kokemuskesta voin kaikille sanoa, ettei kannata kovin kauaa tahkota neuvolan lääkärin kanssa. Mitä aikaisemmin pääsee kunnon lääkärille, sitä parempi!

Ne allergiatestit ei tosiaan ole luotettavia. Osalle näyttää ja osalle ei. Voi myös olla, että osa allergioista näkyy ja osa ei. Ovat siis suuntaa antavia. Onnekkailla näkyy kaikki allergiat niistä ja välttäminen on sitten helppoa. Kaikilla niin ei ole.

Jos imetysdieetti (maidoton) ei tuota tulosta, ei kannata jäädä katselemaan paraneeko tilanne kovin kauaksi aikaa. Dieettiä täytyy vaan sitkeästi kiristää niin kauan kuin oireettomuus löytyy. Sitten sitä voi taas laajentaa. Muista ottaa kalkit ja vitskut purkista.Altistuksia on turha tehdä oireilevalle.

Varovaisuutta myös Relojen yms. maitohappojen kanssa. Kaikille ei sovi kaikki. Reloissa voi ärsyttää öljyt ja monissa muissa esim. Gefilus Plussa voi olla jäämiä maidosta, vaikka pitäisi olla maidoton. Herkimmät reagoivat noihin jäämiinkin. Tavallinen Gefilus, Lactophilus yms. sisältävät siis ihan maitoproteiinia, joka ei tosiaan sovi maitoallergiselle. Kaikki lääkäritkään ei tuota tajua. Meille sairaalassa suositeltiin maitoallergia diagnoosin jälkeen tuota tavallista Gefiluskapselia, että silleen...

Altistuksia ei ehkä kannata tehdä myöskään kotona. Kotona tehdyt altistukset eivät kelpaa KELAlle. Eli suoraan altistuksiin sairaalaan/allergologille, suosittelen jälkimmäistä. Siitä paperit menee sitten KELAlle ja saatte korvauksen. Korvausta saa takautuvasti siitä lähtien, kun altistuspaperit on saapuneet Kelaan. Eli kotialtistus on ihan yhtä tyhjän kanssa, koska lääkärin valvonnassa on sitten otettava uusiksi ja kiusattava lasta kahdesti. Meillä Kelasta päätös korvattavuudesta tuli reilussa viikossa! Riippuu paikkakunnasta ja jonoista. Tosin ensin sairaala tulkitsi maitoaltistuksen negatiiviseksi (eivät ymmärtäneet refluksia allergiaoireeksi!). Mutta se on sitten jo kokonaan toinen juttu :)
 

Yhteistyössä