Alle puolivuotias vierastaa!

Onko muilla pieniä (alle puolivuotiaita vauvoja) jotka vierastaa. Meidän pikkumies, tällä hetkellä viisi kuukautta, on tätä sorttia. Tai luulin vierastamisen jo helpottaneen kun viimeinen kuukausi ja vähän ylikin on mennyt ihan OK, mutta tänään sai ihan tutussa paikassa täysin tuttujen ihmisten keskellä semmoisen hepulin, että ei meinannut toipua siitä millään. Eihän tämä mitään haittaa, kun sen vaan osaa ja muistaa aina ottaa huomioon, mutta tuntui jo tossa aiemmin syksyllä välillä itestäkin aika hämmentävältä kun pieni parin - kolmen kuukauden ikäinen pirpana vierastaa. No, neuvolassa sanottiin, että ne lapset jotka hoksaavat näin varhain vierastaa ovat älykkäitä. Olemme vain tässä mieheni kanssa miettineet, että kehen lie tämä meidän kuopus tullut... =)
 
Meillä alettiin myös vierastaa 3kk, pahin vaihe siinä 5kk kieppeillä ja sitten alkoi helpottamaan. Olen ymmärtänyt, että vierastaminen alkaa siinä vaiheessa kun muisti on tarpeeksi kehittynyt ja lapsi osaa erottaa "vieraan ja tutun" asian, paikan tai henkilön. Meillä tyttö nyt 8kk ja eroahdistusputki loppusuoralla (ainakin toivottavasti). Tämäkin alkoi melko aikaisin, vaikka ei nyt mitenkään hirveän poikkeuksellista kuitenkaan (eroahdistus ajoittuu 6-9kk).
 
Yeb
Meilläkin alettiin vierastaa 3-kuisena ja pahin vaihe ehdottomasti oli 4-5kk! Nyt reilun puolen vuoden ikäisenä vierastaa edelleen muttei enää kaikkia vieraita.. Saapas sitten nähä koska toi eroahdistus astuu kehiin:eek:

Älykkäitä yksilöitä:D
 
Meillä myös ollut ihan selviä vierastuksen oireita 3kk ikäisestä asti.
Luulin vaan, ettei näin pieni voi vielä vierastaa...
Tämä siis selittää ongelmat, kun on kylässä käyty tai ainakin osan niistä :)
 
Meillä vierastelu alkoi noin 3 kk iässä myöskin. Ensin katsotaan vierasta, sitten äitiä tai isää aivan huuli mutrussa ja sitten tulee itku. Tämä tapahtuu yleensä väsyneenä, jos herätään vieraassa paikassa tai vieraiden ihmisten läsnäollessa.
 
Tähän on pakko vastata, kun olen NIIN onnellinen löytäessäni muitakin, joilla pieni aloittanut vierastamisen noin aikaisin.

Meillä neiti aloitti vierastamisen vähän alle 4kk ja vierastaa edelleen ja äiti toivoisi täällä jo, että pian loppuisi. Meillä se on sellaista, että neiti viihtyy ihan hirveästi ihmisjoukossa ja tykkää jutella ja naureskella kauheasti kaikille..kunhan on äidin sylissä...tai, jos on lattialla, vaunuissa, niin tarkastelee, että äiti lähellä. Auta armias, jos joku edes yrittää koskea tai ottaa syliin, niin menee ihan hirveäksi huudoksi. Ja tämä pätee joka ihmistä kohtaan, paitsi äitiä ja isää...eli mummua, pappaa...kaikkia..aika raskasta minusta...neiti nyt 7kk täytti 3.1. ..

Pepsukka
 
Samoin eli siis pakko vastata, olen miettinyt kirjoittavani tänne, mutta nyt ollut laiskempi jakso, en ole saanut aikaiseksi kirjoitella...

Meillä nyt 6 ja puol kk neiti alkoi vierastaa 3kk. Vierastaminen meillä sitä, että ainoastaan äiti kelpaisi. Äidin sylissä tai äidin lähellä tykkää kovasti katsella ja ihmetellä ihmisvilinää ja tuntuu, että tosiaan tykkää, kun on menoa. MUTTA kun syli vaihtuu tai äiti vaihtaa huonetta... alkaa itku, joka loppuu kuin seinään äidin syliin päästessä. Joulun tienoilla tilanne hieman helpottunut. Suurin ongelma meillä kuitenkin se, että vierastaa myös isää -arkisin pitkät päivät töissä- eli arkisin ei oikein kelpaisi kuin äiti. Viikonloppuisin onneksi helpompi, isä hyväksytään paremmin. Mutta jos "suurempi" (väsymys tms) hätä niin sitten ainoastaan äidin syli.

Pepsukan kanssa samaa mieltä, että yllättävän raskasta on tää homma. Mutta neuvolassa lohdutteli, että ohimenevää.. ainakin näin voimakkas vierastus, tosin sanoi juuri että eroahdistus voi olla voimakkaampaa sitten näillä lapsilla. Ja tosiaan kuulemma hyvää kehitystä, kun vierastaa eli tunnistaa tutut ja vieraat näin hyvin!

netta73 ja neiti 6 1/2 kk
 
Niin meilläkin! Alkoi joskus reilu 3kk ikäisenä. Neuvolassakin sen huomasivat sekä terkka että lääkäri (siis 4 kk neuvolassa). Kun mennään kylään, poika painautuu minua vasten. Ei juttele, liiku tai hymyile. Ei kyllä itkekään. Menee pari tuntia ja sitten kyllä alkaa lämmetä muillekin ihmisille. Ihanaa, että samanlaisia on muitakin!
 
Munkin on pakko vastata, sillä on niin ihana tietää, että on kohtalotovereita. Meillä poitsu on vierastanut 3 kk:n ikäisestä asti ja nyt on 7 kk ja pari viikkoa on ollut jo helpompaa. mun tai isukin sylistä kyllä naureskelee muille, mutta auta armias, kun antaa toiselle syliin... Muuten ei olisi ongelmaa, mutta miehen vanhempien mielestä ongelma johtuu siitä, että käymme heillä liian harvoin. ARGH!!!
 
Täällä myös yksi vaavi joka aloitti vierastamisen 3kk ikäisenä. Ensin olin ihan ulalla kun aloitti kylässä itkun joka ei loppunut millään. Muuten kun ei oikeastaan edes itke! No, sitten se tapahtui aina kylässä tai sitten kaupassa kun tuli joku tuli tekemään tuttavuutta (täytyi lähteä aina kaupasta pois, itku lakkasi vasta sitten kun päästiin autoon) . Moni sanoi, ettei tuon ikäinen osaa vielä vierastaa, mutta kyllä se niin oli. Nyt poika tuli juuri 8kk ja vierastaa edelleen.... Mutta ei niin suuressa mittakaavassa kuin aikaisemmin. Kun vieras ei kiinnitä lapseen ensin mitään huomiota vaan odottaa että poika saa rauhassa tutustua ja kuulostella, niin kaikki sujuu =) Herkkiä lapsia :heart:
 
meidän neiti nyt 3kk ja vierastaminen alko tos jokin aika sitten ja nyt se on menny ihan kauheeks. tänään viimeks yritettiin mennä mummin ja papan luo kylään,kerettiin olee ehkä minuutti ja tyttö alko huutaa ihan hysteerisesti jopa niin, että lopulta oksensi :/ . joten jouduttiin lähtee kotiin!
aika raskasta myös mummille,joka niin haluis pitää tyttöä sylissä jne.
mistä helpotusta vierastamiseen vai pitääkö vaan odottaa,että neiti kasvaa?
 
Alkuperäinen kirjoittaja krisu:
meidän neiti nyt 3kk ja vierastaminen alko tos jokin aika sitten ja nyt se on menny ihan kauheeks. /--/ aika raskasta myös mummille,joka niin haluis pitää tyttöä sylissä jne.
mistä helpotusta vierastamiseen vai pitääkö vaan odottaa,että neiti kasvaa?
Yksi aika hyväksi havaittu keino on se, että ihan ensin kyläpaikassa kertoo, että vauva on ns. hitaasti lämpiävää sorttia ja vaatii aikaa ihan rauhassa katsella sivusta toimintaa. Pyytää siis suoraan, että vieraat (vaikka mummit eivät itseään ehkä varsinaisiksi vieraiksi tunne) eivät mene heti koskemaan tai ottamaan syliin. Antaa vauvan olla äidin sylissä tovin (tai tunninkin) ennen kuin päästää ketään ihan siihen lähelle.

Eivät vauvat luonteelleen mitään voi, eikä vierastamisesta oikein voi opettaakaan pois. Ihan varmasti tilanne jonkin verran helpottaa lapsen kasvaessa, mutta myöhemminkin - esim. kerhoon tai päiväkotiin mentäessä - hän voi aluksi todellakin vaatia enemmän aikaa tutun ja turvallisen aikuisen kanssa muihin ihmisiin tottumiseen.

 
Meillä tuo tyttö oli 2kk:den ja vierasti kun kävin kaverin luona ja edellisestä kerrasta oli jo useampi viikko_Olin ihan että :eek: Tämän ikäinen jo vierastaa!!Nyt ei olla taas missään juurikaan käyty niin en tiiä vierastaako vielä..Raukalla vaan pää pyöri kun katteli outoja tavaroita ja alahuuli väpätti ja sitten pillahti itkuun ja eka 30min-1h meni siinä että se tottui ympäristöön ja rauhottui.
 

Yhteistyössä