Akku- ja kaivoshankkeille poikkeuksia ympäristötavoitteista!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tällaista lakia suunnitellaan. Perustellaan sillä, että vaikutukset vesistöihin vähäisiä ja paikallisia.
Saastunutta järveähän voidaan pitää aina paikallisena, kun sitä katsotaan valtakunnan tasolta.
Kyllä on huolestuttavaa!!
 
vierailija
Akkutehtaan jätevesien sulfaatit mereen?
CNGR Finland Oy on jättänyt ympäristölupahakemuksen Haminan akkumateriaalitehtaasta. Hakemuksesta ilmenee ettei yhtiö aio poistaa prosessin jätevedestä natriumsulfaattia, vaan johtaa sen putkea pitkin sellaisenaan Suomenlahteen.

Jäteveden purkupaikka on sisäsaaristossa Saunamaan – Ravaholman välisellä vesialueella.

Suomen Luonnonsuojeluliiton Kaakkois-Kymen yhdistys järjesti lauantaina keskustelutilaisuuden nimellä Miten akkumateriaalitehtaan jätevedet vaikuttavat Haminan meriluontoon.

Salintäysi yleisöä penäsi perusteluita miksi yhtiön mainostama ”maailman vihrein akkumateriaalitehdas” suunnittelee laskevansa luontoon vettä jonka sulfaattipitoisuus on 61 800 mg/litra.

Haminan merialueella veden luonnollinen sulfaattipitoisuus on n. 280 mg/litrassa. Tehdaan toimiessa täydessä kapasiteetissaan jätevettä tulisi 289 tonnia vuorokaudessa.

Luonnonsuojeluyhdistys painotti, ettei se vastusta tehtaan tuloa, mutta ympäristölupahakemuksen jätevesiä koskevassa mallinnuksessa on epäselvyyttä mm. arvioissa siitä, miten meriveden sulfaattipitoisuus tulee muuttumaan sisäsaaristossa ja Haminanlahdessa.

– Miksi sulfaattia ei poisteta jätevedestä, kun siihen on olemassa tekniikoita, tilaisuuden järjestäjät kysyivät paikalla olleelta CNGR Finland Oy:n toimitusjohtaja Thorsten Lahrsilta.
 
"Metsäteollisuus on meillä suuri sulfaattikuormittaja. Esimerkiksi äskettäin Metsä Fibren Äänekosken sellutehtaalle ei asetettu sulfaatille lainkaan raja-arvoja. Merialueella ainoastaan Metsä Fibren Kemin uuden sellutehtaan ympäristöluvassa sulfaatin päästöjä on rajoitettu. Siinä raja on 40 000 tonnia, kun Haminassa se on 100 000 tonnia. Päästöt ovat jossain määrin verrannollisia, koska Haminan edustalla merivesi on noin tuplasti suolaisempaa kuin Kemissä."

 
vierailija
Eikö tässä maassa haluta, että ympäristön suojelulait ja säädökset kohtelevat kaikkia samalla lailla.
Näyttää siltä, että jotkut saavat rasittaa päästöillä vesistöjä "vähäsen ja paikallisesti" ja toiset ei yhtään.
Missä on tasapuolisuus?
 
vierailija
Eikö tässä maassa haluta, että ympäristön suojelulait ja säädökset kohtelevat kaikkia samalla lailla.
Näyttää siltä, että jotkut saavat rasittaa päästöillä vesistöjä "vähäsen ja paikallisesti" ja toiset ei yhtään.
Missä on tasapuolisuus?
niimpä, metsäteollisuus saa tehdä mitä vaan eikä se kiinnosta ketään

samoin kunnalliset jätevesilaitokset
 
vierailija
"Vuonna 2007 Suomessa herätti julkista keskustelua se, että evoluutioteoriaa kannatti vain kaksi kolmasosaa suomalaisista. Sen jälkeen kehitysopin kannatus on noussut tasaisesti ja oli nyt 76 prosenttia. Toisaalta päinvastoin on käynyt väitteelle ilmastonmuutoksen vakavuudesta. Nyt vain runsas kaksi kolmasosaa vastaajista piti ilmastonmuutosta vakavana uhkana."-yle-
 
vierailija
Uskotko, että Natura suojellulle Viiankiaavalle tulee kaivos, vaikka jollain kaavaillulla poikkeuksella ja uskotko sen olevan oikein.
Minusta lait ja asetukset pitää kohdella ihmisiä tasavertaisesti, joten kaivostoiminnan näpit irti Viiankiaavasta.
 

Yhteistyössä