äidit auttakaa,asiaa vaipoista :)

  • Viestiketjun aloittaja petti
  • Ensimmäinen viesti
petti
semmoista vaan kyselisin, että tässä laskettu aika lähestyy ja vaippoja ollaan varastoon ostamassa hiukan.
Nyt kysyisin että jos esim. ostan pampersin new born vaippoja, niin kannattaako ostaa niitä 3-6 kilosen new baby minejä pelkästään muutama säkki vai lisäksi myös new baby midejä 4-7kiloselle?
Näillä näkymin vauvan pitäisi olla syntyessää n.3,5 kiloinen jos arviot osuu oikeaan ja vaavi ei ota varaslähtöä :)
Kiitos :flower:
 
Vastasyntynyt kasvaa huimasti alkuaikoina joten ihan hirveästi ei kannata niitä aivan pienimpiä vaippoja ostaa. Meillä ostettiin aluksi pari säkkiä new born kokoa ja niitä jäi sitten rutkasti kun vauva kasvoi ristiäisten aikaan monta senttiä pituutta ja 1, 7 kg /kk! ei niitä kannata kuin 1 säkki varata tai hamstrata niitä näytteitä mitä on saanut. Mini-kokokin menee vastasyntyneelle aika pian jos ei ole kovin pienenä syntynyt. ja isompi koko menee sitten aina myöhemmin jossain vaiheessa. meillä poika alkoi käyttää maxi-kokoa 2-3 kk iässä! oli niin pulska... Tää on kovin vauva kohtaista minkäkokoiset ja -malliset vaipat sopivat ja ihottumaakin saattaa joillekin vauvoille jostain vaippamerkistä tulla. Suosittelisin siis keräilemään näytteitä eri vaipoista jotta voit kokeilla mikä tuntuu hyvälle ja ostamaan kotiin valmiiksi vain sen verran että pienen aikaa pärjäätte. vaippoja saa ain kaupasta lisää! ja miehetkin todistetusti ovat osanneet niitä kotiin vauvalle äidin ohjeen mukaan tuoda. Onnea synnytykseen ja tulevaan vauva-arkeen! =)
 
hei
Meillä ei ollut kuin yksi pieni paketti new born-vaippoja, sitten käytettiin midejä. Niissähän menee kilot päällekäin, eikä niissä mun mielestä ollut suurtakaan eroa. Meidän poika painoi syntyessään 3990 g, sitten se normaali pudotus, ennen kuin maitoa alkaa kunnolla tulemaan, viiden päivän päästä oltiin jo syntymäpainossa, ja kaks viikkoisena 4115 g.

Tokihan riippuu siitä kuinka paljon vauvasi kakkaa, meillä sitä ainakin tuli koko ajan =), joten iso vaippa oli tarpeen.
 

Minä olen sitä mieltä että vaippoja ei kannata ostaa varastoon ainakaan paljoa. Eri vauvoille sopii eri merkit, ja voi olla että teidän vauva on sen "mallinen" ettei pampers sovi.. Jos otit äitiyspakkauksen, niin siinä on niitä mallikappaleita (pampers, libero, muumi?) mitä voi kokeilla aluksi. Itse huomasin myös, että ne pienimmät 2-4kg meni myös yli 4kiloiselle hoikalle pojallemme.
 
hei,

olen sitä mieltä että kannattaa ainakin yksi paketti ostaa niitä ihan pienimpiä varastoon ja sittenhän pian huomaat mikä koko teille parhaiten sopii =) meillä oli syntyessään niin pieni vauva (vaikka täysiaikainen olikin) että se new born -vaippa koko meni aika pitkään. näytteitäkin saatte ihan kivasti, niillä on hyvä kokeilla eri kokoja. aina voit laittaa miehen kaupasta hakemaan isompia vaippoja jos pienet eivät sovikaan.

kaikken hyvää loppuodotukseen ja synnytykseen :wave:
 
meillä ainakin neiti 7vkoa, ja newbornit on edelleenkin käytössä.että aika monta pakettia niitä on kerennyt kulua... syntyessään oli 3210g ja nyt 4500g.mutta tosiaan, ei voi tietää, niin ei niitä varmaankaan älyttömästi kannata varata ennalta.pampersit ei just meille ainakaan sopineet ollenkaan,kun verkkomainen pinta liimaantuu pyllyyn.mutta sekin kai riippuu ihan,mikä passaa kenellekkin.
 
Me saimme noita 3-6kg vaippoja paketillisen lahjaksi, eikä ehditty sitäkään loppuun saakka käyttää, sillä tyttömme, syntyessään 54cm/3865kg, kasvoi niin huimaa vauhtia, etteivät vaipat olleet sopivia kuin ihan ensimmäisinä päivinä... (2 viikon iässä tyttö painoi jo 4,5kg, ja oli venynyt mittaakin niin, että seuraava koko oli selvästi parempi.)
 
Mä pöljä ostin silloin raskaus ajan lopulla varastoon vaippoja, mutta kotona oli kiva huomata, että liberot eivät pelittäneet eli eivät istuneet pojalle millään. Meni kaksi säkkiä turhaan (annoin kaverille, joka sai vauvan kk:n myöhemmin)... Pampersin new born vaipat oli meille sopivat ja niitä pienempiä kokoja käyettiin lähes 2kk. Poika oli hoikka, vaikka kasvoi kovaa vauhtia. Pituutta sen verran enemmän... Sen jälkeen alkoi kova kasvu, että sai vaihtaa 2, 3 ja 4 ja nyt mennään koossa 4+, mutta alkaa olla sekin nafti. Ja ikää 6kk.
 
Osaattekos auttaa seuraavassa asiassa liittyen myös vaippoihin. Eli meillä tulee pissat ulos vaipoista ja vaatteita saa olla vaihtamassa yhtenään. Poika n.3,5kg ja käytössä on ollut sekä pampersin 2-5kg vaipat että liberon 3-6kg. Omasta mielestäni laitan vaipan tarpeeksi tiukalle, mutta silti on vaatteet märkinä. Mistähän mahtaa johtua?
 
mamaria
ei kai niitä nyt varastoon kannata ostaa säkkikaupalla. mie oon aina ostanu liberon minejä yhen paketin ja käyttäny pienempiä mainosvaippoja jos ovat mahtuneet. mutta kyllä ne minit menee aika hyvin ainaki ekan kk.n. mulla on ollu lapsista kaks yli 4 kilosia ja yks "normi" 3,5kg.


mie en oo tykänny käyttä liian timmejä vaippoja ettei oo hautonu pyllyä. varsinki pojilla. tiä vaikka lisääntyneet hedelmällisyysongelmat miehillä johtuu siitä että niillä on vauvana vaippa liian kierällä ja kivekset saaneet liikaa lämpöä.. :whistle: sanotaanhan nykysin miehistäkin että pitäs käyttää boksereita ettei kivekset painu liian lähelle ruumiinlämpöä ja tulee laiskat siittiöt..
 
mie
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.05.2007 klo 11:30 vieras kirjoitti:
Osaattekos auttaa seuraavassa asiassa liittyen myös vaippoihin. Eli meillä tulee pissat ulos vaipoista ja vaatteita saa olla vaihtamassa yhtenään. Poika n.3,5kg ja käytössä on ollut sekä pampersin 2-5kg vaipat että liberon 3-6kg. Omasta mielestäni laitan vaipan tarpeeksi tiukalle, mutta silti on vaatteet märkinä. Mistähän mahtaa johtua?
katsotko että pippeli tulee alaspäin
 
Jos vaippa vuotaa
Muistatko tarkastaa lahkeiden suiden resorit, että "pitsit" on ulospäin kääntyneet ja niiden sisäpuolella olevat ns. vuotosuojat(=kuminauhat lahkeensuussa) ovat napakasti oikealla paikallaan tarpeeksi "ulkona", EI siis ihan nivustaipeissa tai jopa sisempänä. Pyöräytä kuminauhat sormella samalla kun tarkastat lahjepitsit. Näin ei ainakaan lahkeesta falskaa. Muuten ei vaippaa voi oikein väärin laittaakaan, jos on vaan sopivan kokoinen. Kokeile eri kokoista tai eri merkkisiä vaippoja, jos ei muu auta. Ei kannata ostaa koko pakettia kokeilua varten, vaan harrastaa vaihtoa, jos on tutuilla samanikäisiä vauvoja.
 
Ja kestovaippojahan kannattaa ostaa kertakäyttöisten rinnalle, että näkee mikä vauvalle parhaiten sopii. Joillekin tulee kertiksistä tosi pahoja ihottumia :-(

Jos ostaa vaikka vaan muutaman kestovaipan ja käyttää niitä kertisten ohella, niin säästää sekä senttejä että luontoa. Kestovaippainfo.fi tarjoaa paljon hyvää tietoa pikkuisten vauvojen erilaisista vaipoista.
 

Yhteistyössä