Äidin tuttina toimiminen

Miten toimia kun 9 kk vauva pitää äitiä öisin tuttinaan? Illalla nukahtaa tissille josta siirrän omaan sänkyyn nukkumaan. Parin tunnin kuluttua havahtuu hereille ja silloin nostan hänet viereeni ja imetän. Sänkyyn hyssyttely/ tassuttelu ei toimi. Meillä ei ole mitään perhepedissä nukkumista vastaan, päinvastoin, mutta poika on ilmeisesti ns. huono nukkuja eli unisyklin vaihtuessa aina herää eikä osaa nukahtaa uudelleen jollei saa tissiä suuhun. Äitiä alkaa pikkuhiljaa väsyttää koska oma uni aina keskeytyy, vauvan syklit kun tuntuvat vaihtuvan noin kerran tunnissa. tuttia ei suostu syömään. Helpottaako tämä koskaan? Vai imetänkö häntä vielä öisin kaksivuotiaanakin? Nyt tuntuu kyllä olevan juuri voimakas eroahdistus että voi osittain johtua siitäkin. Päivisin saa todella paljon syliä, tissiä aina halutessaan ja muutenkin riittävästi aktiviteettia, mielestäni.
 
Kyllähän sen vauvan voi totuttaa mihin vain. Unikoulu tassuttelemalla johdonmukaisesti ja yösyötöt pois. Ei tuonikäinen tarvitse yöllä ruokaa, osaa kyllä tankata päivällä enemmän. Huutoa joudut kuuntelemaan useamman yön, mutta johdonmukainen rauhoittelu ja iltarutiinit, niin kyllä se siitä. Oma huone tai edes oma sänky kyllä helpottaisi unikoulun pitämistä. mikään tässä maailmassa harvoin tulee ilmaiseksi, jos haluaa yönsä nukkua täytyy nähdä vaivaa. Mieti miten väsynyt olet ja päätä sitten mitä teet. Meillä on nukuttu puolivuotiaasta asti omassa huoneessa täydet yöt tassuttelu-unikoululla.
 
Kääk :eek: Meillä vauva on vasta 1kk ja viikon verran nyt asustellut tissillä, ei nukahda kuin tissille, väsyttävää varsinkin öisin ja päivälläkin vaan luputtaa ihan omaksi ilokseen sitä vaikkei välttämättä nälkäkään ole, ei siinä muuten mitään mut esikoinenkin pitäisi hoitaa ja huomioida. Onko teillä ollut noin alusta asti vai tullut nyt myöhemmin? Mietin vaan, et eikö tää lopu meillä kun vasta sit kun vauva on sen ikäinen, et aloitan tassuttelut/ unikoulut? Huh huh, ajatuskin saa ihon kananlihalle :ashamed:
 
On ollut helpompaakin =) Vauva nukkuin jo välillä pitempiä pätkiäkin ja oltiin jopa vain 2 yösyötössä. Tilanne pahentui taas hiljattain. Tuo alkuvaiheen tississä roikkuminen kuuluu ihan asiaan =)
 
Tuo ap:n tarina on just niinku meidän vauvelista ois kerrottu. Meillä on siis nyt vähän yli 9 kk ikäinen tyttö. Nukahtaminen on ollu aina vaikeaa ja tissi toimi tuttina öisin.
Nyt n.pari viikkoa sitten päätin et nyt se saa loppua. Yhtenä yönä kun tyttö tapansa mukaan heräsi niin annoin vaan aikansa huutaa. No huuto vaan tietty ylty,joten otin hänet syliin. Sylissäkään ei meinannu rauhoittua, joten kanniskelin hieman, varmaan n. minuutin. Kun hiljeni laitoin uudelleen pinnasänkyyn. Taas alkoi huuto. Nostin vielä pari kertaa syliin ja viimeisellä kerralla kun laitoin sänkyyn niin itki noin muutaman minuutin ja nukahti. Tätä nukutusrumbaa kesti n 1 ½ tuntia. Sen jälkeen nukku lopun yön ja n. seitsemän aikoihin aamulla heräs ja annoin tissiä. Jonka jälkeen nukku vielä n. pari tuntia.
Seuraavana yönä vaihdettiin osia ja isä nukkui vauvan kanssa. Sama homma toistui eli huusi n 1½h. Kolmantena yönä isä nukkui taas vauvan kanssa ja ei herännyt ollenkaan. Siitä lähtien olen taas nukkunut tytön kanssa samassa huoneessa, eikä enää heräile. Saattaa tosin pyöriä sängyssä ja käydä vähän hereillä (vähän itkua yrittää tihrustaa), mutta nukahtaa itsekseen melkein saman tein. Enkä reagoi jos hieman meinaa alkaa itkeä,vaan odotan kunnes hän nukahtaa. Eli meillä tämä oli ihan pelkkä tottumiskysymys.
Kun laitan sänkyyn takasin, en silittele,heiluttele,hyssyttele tms. annoin vaan aikansa huutaa. Käytin muuten korvatulppia.
Nyt siirsin pinniksen pari yötä sitten omaan huoneeseen ja tyttö jatkaa siellä nukkumista hyvin.
Kerroin tämän meidän koettelemuksen näin tarkkaan siksi,koska olen itse monesti pähkäillyt tätä samaa asiaa ja että kuinka ikinä saisin nukkua koko yön heräämättä. Täältä on saanut toki hyviä vinkkejä,mutta olen kaivannut sellaista tarkkaa selostusta miten joku muu on tehnyt ja näin onnistunut.
Toivottavasti tästä ois apua. Vaatii vaan sen päätöksen että nyt minä jätän pois sen yösyötön =) Ja muutaman yön pitkäpinnaisuutta ;)
 
manhattan
meillä kaksi poikaa olleet myöskin tississä roikkujia..kolmas, pienin tekee nyt samaa, 6kk.(tyttö ei koskaan näin tehnyt)pahimmillaan homman meni siihen et suostuivat enää nukkumaan vain tissisuussa, ainakun tissin veti suusta pois, alkoi huuto.
meillä hiukan asiaa auttoin unikoulu, mut pian tapa tuli takaisin. koko homman sit lopetti, totaalinen imetyksen lopetus, josta lähtien nukkuivat yönsä heräämättä.

nyt meillä tän puoli vuotiaan kanssa homma menossa samaan suuntaan, roikkuu tissis öisin koko ajan. varmaan imetyksen lopetan tos 8kk iässä, niinkun kaikilla muillakin.
 

Yhteistyössä