Äärivasemmistolainen Li Andersson haluaa heti avata koronaviruslingot

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Verkkouutiset:

"”Tietääkö Li, että festarit on jo peruttu?”
VEIKKO JARMALA | 16.05.2021 | 16:32- päivitetty 16.05.2021 | 22:14
Kokoomusedustaja ihmettelee vasemmistoliiton puheenjohtajan festivaalihinkua.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri (äitiyslomalla) Li Andersson (vas.) vaatii Facebookissa, että ”tapahtumien avaaminen pitää aloittaa heti” ja ilmoitti ostaneensa lipun elokuussa pidettäville festivaaleille. Hänen hankkimansa festivaalilippu on ”konkreettinen pala tulevaisuuden toivoa, jota tarvitsen tämän aivan liian pitkän pitkän korona-ajan jälkeen.”
Ilta-Sanomien tyyliltään kärsimättömäksi kuvailemassa viestissä Andersson kirjoittaa, ettei ole enää ”mitään perusteita pitää tapahtuma- ja kulttuurialaa säpissä”. Andersson aikoo ”uskoa siihen, että me onnistumme pitämään tautitapaukset vähissä”.
Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo esitti tähän lakonisen vastakysymyksensä Twitterissä:
– Meniköhän Liltä vähän ohi, että suurin osa on jo peruttu?"
 
vierailija

Vastuutonta.
Keski-Pohjanmaalla Intian koronamuunnos leviää kulovalkean tavoin
"Keski-Pohjanmaa siirtynyt leviämisvaiheeseen – yksi vappubrunssi teki alueesta Suomen pahimman koronakolkan: Yli tuhat karanteenissa

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten sairaanhoitopiirissä on raportoitu 21 uutta koronavirustartuntaa ja peräti noin 920 ihmistä on asetettu karanteeniin. Soiten johtajaylilääkäri Pirjo Dabnellin mukaan vaikuttaa siltä, että tapaukset liittyvät aiemmin uutisoituun laajaan tartuntaketjuun, joka lähti liikkeelle vappubrunssilta ja on nyt levinnyt ärhäkkänä opiskelijoiden rekrytointitapahtumassa.

Johtajaylilääkäri Pirjo Dabnell vahvistaa MTV Uutiset Livelle, että kyseessä vaikuttaa olevan sama viruskanta.

Ylilääkärin mukaan kampuksella on ollut rekrytointitapahtuma, johon on osallistunut paljon ihmisiä. Juuri heidän keskuudesta on nyt todettu paljon virustartuntoja.

Dabnellin tiedon mukaan rekrytointitapahtumassa on noudatettu koronaohjeistusta, jonka takia yhtäkkinen tapausten ilmaantuvuus ihmetyttää myös terveydenhuollon ammattilaisia.

– Siellä on todettu myös tätä Intian varianttia, joka näyttää leviävän todella nopeasti, aivan kulovalkean tavoin ihan pienimmissäkin ja lyhyissä kontakteissa ohjeiden noudattamisesta huolimatta."

Myös muualla Intian triplamuunnoksen on huomattu leviävän erittäin herkästi.

Nyt ei ole aika lepsuilulle tai tilanne pääsee kesälläkin huonoksi ja syksy sekä talvikauden hengitystieinfektiokausi tulee olemaan katastrofi seuraavan korona-aallon muodossa rokotuksista huolimatta.

Li Anderssonille ja myös Saarikon ja Lintilän kepulle sekä MaRalle nyt jäitä hattuun ettei meillä tilanne ole pian kuten Ruotsissa jossa on ollut lähipäivinä 6 300 uutta tartuntaa ja 50 koronakuolemaa päivässä. Jos näin kesäkeleillä, niin mitä ensi syksynä ja talvena?
 
vierailija
Keski-Pohjanmaalla Intian koronamuunnos leviää kulovalkean tavoin
Li Anderssonille ja myös Saarikon ja Lintilän kepulle sekä MaRalle nyt jäitä hattuun ettei meillä tilanne ole pian kuten Ruotsissa jossa on ollut lähipäivinä 6 300 uutta tartuntaa ja 50 koronakuolemaa päivässä. Jos näin kesäkeleillä, niin mitä ensi syksynä ja talvena?
Onneksi Li on äitiyslomalla ja Krista Kiuru hallituksessa päättämässä koronatoimista. Kepu ja RKP eivät näköjään ole ainoat heikot lenkit Suomen tolkun koronapolitiikassa.
 
vierailija
"– Siellä on todettu myös tätä Intian varianttia, joka näyttää leviävän todella nopeasti, aivan kulovalkean tavoin ihan pienimmissäkin ja lyhyissä kontakteissa ohjeiden noudattamisesta huolimatta.".

Sillä lailla. Vieläkö jonkun mielestä pakkokaranteeni rajalla on huono idea?
 

Yhteistyössä