Äärimmäisen tärkeä kysymys!! (yeah, right...)

Pix
Kertokaa viisaat mulle, MIKSI joskus kananmunan kuoria ei saairti sitten millään, vaan koko muna murenee kuorittaessa, ja joskus kuori irtoaa siististi ja melkein kokonaisena ????

Ja siis tuoreita munia, ja keitetty joka kerta samalla tavalla ja yhtä pitkään. Samalla hellalla ja samassa kattilassa jopa :D
 
ootko jäähdyttänyt munat viileiksi vai jo lämpimänä kuorinut? Mä olen huomannut että jos muna on lämmin niin se jää kuoreen kiinni ja jos jäähdytetty viileäksi niin johan irtoaa. :D
 
munavaikana
Juoppohullun päiväkirjoista opittua,näin keität kananmunan..:)
1.Lisää keitinveteen suolaa
2.Keitä munat
3.Kaada vesi pois ja anna munien kuivahtaa
4.Munien kuivettua lisää kylmä vesi

Testattu on ja toimii!Kuoret irtoaa kuin itsestään :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja munavaikana:
Juoppohullun päiväkirjoista opittua,näin keität kananmunan..:)
1.Lisää keitinveteen suolaa
2.Keitä munat
3.Kaada vesi pois ja anna munien kuivahtaa
4.Munien kuivettua lisää kylmä vesi

Testattu on ja toimii!Kuoret irtoaa kuin itsestään :D
Mä kans "säikytän" munat, eli kuuma vesi pois ja kylmä tilalle, hyvin irtoaa =)

 
shedevil
Minäkin jostain kuulin...että ei suoraan kylmää vettä sinne kuumille munille...heh!siis jäähdytys ensin ja kylmä vesi sitten.Tuosta suolasta en oo ikinä kuullukkaan...
 
Alkuperäinen kirjoittaja munavaikana:
Juoppohullun päiväkirjoista opittua,näin keität kananmunan..:)
1.Lisää keitinveteen suolaa
2.Keitä munat
3.Kaada vesi pois ja anna munien kuivahtaa
4.Munien kuivettua lisää kylmä vesi

Testattu on ja toimii!Kuoret irtoaa kuin itsestään :D
mä luin kans ton juoppohullusta ja päätin koklata seuraavan kerran :D
 
kokki
Alkuperäinen kirjoittaja shedevil:
Minäkin jostain kuulin...että ei suoraan kylmää vettä sinne kuumille munille...heh!siis jäähdytys ensin ja kylmä vesi sitten.Tuosta suolasta en oo ikinä kuullukkaan...
Suola keitinvedessä estää sen sisustan tursuamisen ulos jos muna hajoaa keitettäessä.
 

Yhteistyössä