Adoptointi suomesta...

kay
Kotimaisen adoption odotusaika on nykyisin useimmiten 3-5 vuotta. Odotusaika vaihtelee alueellisen tilanteen mukaan ja yksilöllisistä syistä. Lisäksi voitte joutua odottamaan adoptioneuvonnan alkamista yhdestä useampaan kuukauteen, riippuen mm. siitä, järjestääkö neuvonnan kotikuntanne vai Pelastakaa Lapset ry. Alueellisia eroja on myös neuvonnan kestossa. Jos harkitsette adoptiota, kannattaa ensimmäiseksi ottaa yhteyttä Pelastakaa Lapset ry:hyn ja osallistua näiden järjestämään adoptio-odottajien alkuinfoon.
 
Essiorvokki
Jos todella olet nimimerkkisi mukaisesti jo yhden tai useamman lapsen äiti, niin joudut ehkä pettymään kotimaisen adoption haaveessa. Kotimaiseen adoptioon tulee niin vähän lapsia vuosittain, ettei jonoon käytännössä nykyisin oteta lapsellisia perheitä!
 
kay
Totta, että kotimaisen adoption jonoon ei kannata pyrkiä jos on jo lapsia ennestään. Erikoistarpeisia lapsia adoptoidaan kyllä sisarusperheisiin, mutta heitä syntyy kuitenkin melko harvoin. Pela kyllä heti kertookin asiakkailleen, millainen kotimaan adoptiotilanne on ja ohjaa lapsiperheet harkitsemaan ulkomaan adoptiota.
 

Yhteistyössä