Adoptio ja mahdolliset lapsettomuushoidot???

  • Viestiketjun aloittaja Liltsu
  • Ensimmäinen viesti
Liltsu
Hei!!!

Olen tässä sellasta pohtinut, et mites kun nyt aloitamme adoptioprojektin, ja jos sit kuitenkin jokusen vuoden päästä haluisimme vielä kokeilla lapsettomuushoitoja, onkohan se "sallittua",kun vissiin ois kuitenkin toivottavaa, että hoidot olis takanapäin adoptioon siirtyessä. Vai olenko käsittänyt väärin?

Asiasta jotain tietävät, valaiskaa!!!
 
Kun palvelunantajalta lähtevät paperit kohdemaahan, siinä kohtaan allekirjoitetaan yleensä paperi, jossa sitoudutaan huolehtimaan ehkäisystä. Jos tulee raskaaksi adoptioprosessin kestäessä, adoptioprosessi keskeytyy automaattisesti (ja jos on jo nimetty lapsi jossain päin maailmaa, tämä lapsi joutuu odottamaan, että löytyy uudet vanhemmat ). Kun lapsen on hakenut kotiin, silloin ei liene estettä taas yrittää lapselle sisarusta.
Yleensä suositellaan ulkomaanadoptiossa, että adoptioneuvonnan ja adoptio-odotuksen ainaka ei enää tehdä lapsesttomuushoitoja. Neuvonnassa usein vaaditaan, että lapsettomuus on henkisesti käsitelty asia eikä enää ihan akuutti. Täytyy olla selvää, että se adoptiolapsi tulee olemaan rakastettu oma lapsi, joka ei ole sen biologisen lapsen korvike vaan hartaasti odotettu lapsi sellaisena kuin hän on. Tärkeää on, että jos tulee adoptiolapsen lisäksi biologisia lapsia, he eivät sitten korvaa sitä adoptiolasta eli adoptiolapsi on OK niin kauan kuin ei ole biologisia ja jos saadaankin biologinen lapsi, adoptiolasta "ei enää tarvita" . Tämä on kovaa tekstiä, mutta tällaista on aika usein tapahtunut mm. Ruotsissa ja Hollannissa, joissa siis on jo pitkään ollut aika paljon adoptiolapsia.
 

Yhteistyössä