ADHD-epäily, tukea haluaisin.

\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.07.2006 klo 20:02 pikkueppu kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.07.2006 klo 18:19 -Wilma- kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.07.2006 klo 14:55 pikkueppu kirjoitti:
pienen neuvon minäkin vielä annan


ota ajoissa selvää koulu asioista myös eskari

meillä poika oli viime syksyn ja tän kevään varhennetussa esiopetuksessa ja nyt menossa elokuulla 7-8 lapsen pien eskariin koulun tiloihin... ja epäilemme vahvasti että tuskin koskaan tulee oleen normaali luokalla koulussakaan ...... :D .....omien keskittymis vaikeukksiensa takia

nyt 5v6kk eikä ymmärrä syy seuraus suhdetta ollenkaan........eli kun pikku veikka vaikka heittelee leluja niin sille voipi nauraa paitsi jos lelu osuu itseensä niin siittä syntyy poru....
kunnalliseenko menossa voivat palkata avustajan mikäli kunnalla mahdollisuus siihen.....pieni päiväkoti aina parempi kuin iso......ja jos sulle on myönnetty jo paikka niin ei sitä ton syyn takii sais peruu ellei ole osoittaa parempaa paikkaa lapselle...... :/ ......kuoluun tarvitaan lausunnot et tarvii avustajan ati erityis ryhmään pääsyä :D ......
Juu kunnalliseen on menossa.
Perhepäivähoitajalle olisi vissiin paremmat mahdollisuudet päästä mutta haluamme pojan päiväkotiin. Eikä vielä ole tullut tietoa että saammeko paikan.
Ehkä olisi syytä heti huomenna soittaa ja kertoa tilanteesta, koska en todellakaan toivo että joutuu aluksi joiksikin kuukausiksi pph:lle ja sitten vaihtamaan päiväkotiin.
Nuo muutokset kun muutenkin tuottavat ongelmia. Ja tuo päiväkoti on ainoa suomenkielinen lähistöllä, seuraava taitaa olla 10 km päässä. Ruotsinkielisenkään en oikein voi laittaa kun olemme kuitenkin täysin suomenkielisiä.... ;)
 
kukkerikuu
\
Alkuperäinen kirjoittaja 01.07.2006 klo 09:31 hakkeri kirjoitti:
Tuosta henkilökohtaisesta avustajasta. Meillä tyttö kahden paikalla päiväkodissa ja syksyllä saa henkilökohtasen avustajan. Meidän kohdalla saatiin niin avustaja, että ensin päiväkodista piti olla suositus/pyyntö hoitavalle lääkärille ja lääkäri kirjoitti taas suosituksen kunnalle, että tyttö tarvitsee henkilökohtaisen avustajan ja sitten päivähoitotoimisto katsoo omalta listaltaan jo valmiina olevia avustajia ja palkkaavat meidän tyttöä varten. Olen vain kuullut ettei ole kumminkaan aina varma että saa avustajan vaikka lääkärikin suosittelisi, on kuulemma joskus rahoista kiinni. :)
Onnea teille. Meillä reilu 3 v. poika sai hlökohtaisen avustajan työllistämistuella 2 kk:ksi. Psykologi kirjoitti lausunnon et pitäs saada hlökohtainen avustaja ja päivähoidon johtaja sitä vei eteenpäin mut eipäs näkynyt kunnanhallituksen esityslistalla koko asiaa eli sosiaalijohtaja oli kait sen nyt sit tyrmännyt. Ei taida olla varaa. Ja syksyllä tulee lisää pieniä päikkäriin... Meillä tämä vauhtiveikko on nuorempi kahdesta pojasta. Puheterapiassa käydään ja lääkärin diagnoosi toistaiseksi on puheen viivästymä. Ikää hällä 3 v. 4 kk. ADHD - diagnoosia ei ihan näin pienelle vielä täällä tehdä vaan odotellaan tuota puhetta ja katsotaan viimeistään 5 v. Puheterapeutti sanoi että asiasta voidaan kysyä myös KYKSIN erikoislääkäriltä. Nyt meillä on tauko puheterapiasta, jatkuu elokuussa. Näin meillä. Jaksamista kaikille äideille! :hug: