aamu-/iltapala ongelma 1v8kk

  • Viestiketjun aloittaja vaahterapuu
  • Ensimmäinen viesti
vaahterapuu
Joka johtuu siitä että poika ei ole koko elämänsä aikana suostunut syömään puuroa. On kokeiltu eri puurolajit ja valmispuurot, mikään ei kelpaa. Tähän asti nyt siis menty aamu- ja iltapala jugurtilla ja vellillä. Nyt on vellikin jäänyt pois eikä jugurttikaan maistu.

Siis mitä ihmettä voisin tarjota? Muroja ja leipää ja weetabix:a olen nyt koittanut tarjota ja opettaa syömään mutta kun ei. Jacky jugupalaa ja gefilus-kidius jugurttia kyllä syö mutta eihän sellainen kauaa pidä nälkää poissa. Ja siis ihan tavalliset jogurtit eivät enää meinaa maistua.

Olisko hyviä vinkkejä tähän syömisongelmaan? vai vieläkö koitan vaan sitkeästi tarjota puuroa? Viimeksi kun tein puuron ei suostunut edes maistamaan vaan näytti jääkaappia että jugurttia pitää saada :/

 
Maire
Meillä syötiin puuroa,mutta sitten tuli täydellinen stoppi.Ei uppoa ei sitten millään.
Nykyisin siis syödään leipää,välillä haukkaa sievästi kokonaisesta leivästä,välillä tehdään sopivia pikku paloja.Juustot ym höystöt tulee vasta leivän jälkeen sillä haluaisi syödä VAAN ne pääliset :)

Lisäksi kans tuota jogurttia,juotava sellainen on hyvää. Ja hedelmiä.
Välillä murot meni kaupaksi.Annoin maidon kanssa että kuiviltaan sai itse napsia.Muroissa saa vaan olla tarkkana jos ei halua kauheita sokeripommeja antaa.Liian "terveelliset"ei maistuneet,mutta esim eloveenan kauramurot maistui,eikä ole liikaa suolaa ja sokertia.

Kyllä sen mahan saa täyteen ilman puuroakin,mutta mielelläni olisin sitä tarjoillut.
 
meillä vähän samanlaista tuon 1v10kk ikäsen kanssa..syö kyllä puuroa mutta kun nyt tehnyt joitakin kuukausia poskihampaita ei puuro ole uponnut..olen sitten antanut leipää,jugurttii,mandariinii,banaanii tai omenaa... ja voin sanoo et kyllä meillä on pitänyt se pieni jugurtti nälän pois aamuun asti :whistle: antaa vaikka sellasen ja siihen päälle leipää taikka hedelmää sen mitä syö.

tänään tosin uppos taas pitkästä aikaa koko satsi kaurapuuroa jossa mukana purkillinen marjasosetta...toisinaan olen laittanut joukkoon vain maidon.

riisi ja mannapuuroa tuo ei syö sitten millään...

paremmin uppoo ruisleipä/täysjyväleipä kuin joku sämpylä tms.

näin siis meillä =)
 
jugurtin sekaan voi laittaa mysliä, niin tulee ruokaisempaa. viili maistuu myös meillä. Puurosta saa vaihtelevaa erilaisilla soseilla ja marjoilla ja tietenkin erilaisia hiutaleita vaihdellen. Myös puuron koostumus voi vaikuttaa syömiseen (toinen tykkää löysästä ja toinen jäykästä) Kaikki ei kyllä siltikään tykkää.
voihan tarjota myös ihan ruokaa jos on jääny ylimääräistä päivällä.
 
Toi on kyllä ollut toimivin idea, et laittaa puuroon lempparijukurttia pikkasen sekaan. Meillä välillä oli kans kausi, jolloin puuro ei maistunut... Mut ku sekaan laitto vähän banaanikidiusta ni :p

Toinen hyvä, millä puuron saa menee alas on papan tekemät marjakiisselit.... :D
 
Meillä neiti tykkäsi jogurtin seassa sellaisista kuin talkmurot. Ne on aika hyviä ravintoarvoltaan. Ovat talkkunapohjaisia eli niissä on vähän kaikkia viljalajeja ja on myös makeuttamattomina mahdollista saada.
 
et vaan osta jugurttia, sanot pojalle että ne on loppu. Jos ei syö muuta niin sit ei syö. Ei varmaan ainakaan nälkään pääse kuolemaan, koska kuten sanoit, se jugurtti ei nälkää pidä kauaa.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.07.2006 klo 21:18 hanne kirjoitti:
Meillä neiti tykkäsi jogurtin seassa sellaisista kuin talkmurot. Ne on aika hyviä ravintoarvoltaan. Ovat talkkunapohjaisia eli niissä on vähän kaikkia viljalajeja ja on myös makeuttamattomina mahdollista saada.
joo ne on tosi kuitupitoisia ja korvaavat puuroa kyllä ihan hyvin.tyttö tykkää napostella sellaisinaankin!
 
Meillä kanssa tuli puurolakko, kaurapuuro ei enää maistu, mutta syö erittäin hyvällä ruokahalulla marjapuuroa (puolukoista tai mansikoista). Teen kerralla isomman kattilan jääkaappiin, josta riittää useammaksi päiväksi.
 
milla magia
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.07.2006 klo 11:11 Hay-D kirjoitti:
et vaan osta jugurttia, sanot pojalle että ne on loppu. Jos ei syö muuta niin sit ei syö. Ei varmaan ainakaan nälkään pääse kuolemaan, koska kuten sanoit, se jugurtti ei nälkää pidä kauaa.
noh.. kyllä minä noin tekisin jos ei tarviis aamulla nousta 5.30 töihin.. siis jos meillä ei iltapalaa syödä, ei myöskään nukuta yöllä. Eikä tässä jaksa unikoulua alkaa vetämään öisin..
 

Yhteistyössä