9kk yö kukkumiset?

miten muiden 9kk yöt menee?meillä on niin levottomia nuo yöt kun tyttö nousee joka välissä pinnasängyssä ylös kun on oppinut jo kaahimaan ylös.rupee äiti olemaan poikki...mitenkähän kauan tällänen vaihe kestää?
 
Meillä kans ollu kauheet yöt 8kk:n iästä lähtien, eli noin kuukausi ollaan herätty 3-5 kertaa yössä, kun tyttö seisoo tai istuu sängyssä ja huutaa.. Nyt kyllä voi sanoo hyvin hyvin varovasti, että vajaa viikko on menny paremmilla unilla. Välillä heräilee vielä, mutta pahin on ohi! HUH! Eli nyt ollaan pikkuhiljaa siirtymässä takaisin katkottomiin 20-06- yöuniin..
 
En tiedä miten itse toimisin samassa tilanteessa käyttäisinkö tätä neuvoa,kun meillä on vasta 4kk ikänen poika ja ei ole tarvetta, mutta olen kuullut että jotkut nukuttaa valjaissa lasta niin ettei pääse nousemaan seisomaan. Tietenkin valjaat on sillen löysästi mutta kumminkin ettei pääse ylös.
 
Meillä ikää reilut 9kk ja sama vaiva oli meilläkin n. kuukauden siitä lähtien kun oppi nousemaan ylös, mutta nyt alkaa helpottamaan. Tosin eroahdistus pukkaa päälle, joten yöt on yhtä tuskaa. Meillä herätään jopa kerran tunnissa, yöstä riippuen. Viime yönä herättiin vasta viideltä, joten pitkästä aikaa äidilläkin hyvin nukuttu yö takana :D
 
Tutulta kuulostaa, meidän tyttö on vajaa 8 kk ja oppi viime viikolla seisomaan. Samaan aikaan havaittiin ekat oireet vierastamisesta ja yöt muuttuivat todella katkonaisiksi. Heräilee itkemään ja istumaan/konttaamaan/nousemaan ylös useita kertoja yössä. Useimmiten on käytännössä puoliunessa, mutta aamuyöstä voi taas olla hyvin pirteä ja on aika hankala saada nukahtamaan uudelleen ilman maitoa. Tätä siis jatkunut nyt viikon verran. Ei kai auta muu kuin yrittää jaksaa muutaman tunnin (pätkä)unilla.

 
Meillä poika oppi 7kk seisomaan ja vähän tämän jälkeen sairasti kaksi korvatulehdusta peräperään, yöt oli todella katkonaisia.. Siihen mennessä poika nukahtanut iltaisin itsekseen mutta silloin alkoi vaihe että iltaisin täytyi nukuttaa ja toisinaan päiväunillekin (oli helpompi nakki!).. No nyt ikää on 9kk ja yöt on parin viikon verran mennyt jo hyvin, pahimmillaan herää pari kertaa mutta rauhottuu tutilla, joskus nukkuu aamuun asti heräämättä.. Ja mikä parasta, on taas oppinut itsekseen nukahtamaan, ihan joskus tarvii nukuttaa.. (Sanottakoon että sellaisina iltoina kun itsellä olis kiireellistä tekemistä ja ei ehdi poikaa pitämään sylissä ennen kun vie sänkyyn niin ihan takuulla joutuu nukuttamaan johon menee kyllä vielä enemmän aikaa kun siihen että pitäis sen hetken sylissä että poika rauhoittuu ja on valmis nukahtamaan itsekseen... :) )
 

Yhteistyössä