9kk kissa

meillä 9 kk vanha tyttökissa,maatianen ja mainittakoon,että punavärityksellä.nyt on viimeisen kk alkanut pissaamaan meidän vaatteille,jos löytyvät lattialta?!pissaa kyllä laatikkoonkin,mutta tuo vaatteille pissaaminen raivostuttaa...

välillä maukuu juostessaan,onko merkki että kipeä?

ei ole pennusta asti suostunut syömään,muutakuin kuivaraksuja tai tonnikalaa,kissan liharuokiin ei suostu koskemaan?lieneekö sillä syytä?

mutta ennenkaikkea,Miten lopettaa tuo vaatteille pissaaminen?
 
Oletettavasti leikkaamaton? Voisiko olla ett' teidän pikkuneidille on tullut/tulossa ensimmäinen kiima? Kissahan saavuttaa sukukypsyyden 6-12kk iässä.

Ja jos kyseessä onkin esim. tulehdus tai muu vastaava, pissailua tuskin saatte loppumaan ennen hoitoa. Syy täytyisi hoitaa aina ensin, pelkkien seuraamuksien ihmetteleminen harvemmin tuottaa tulosta. Onko kissanne ollut aiemmin kuitenkin sisäsiisti?

Ja tuo juostessa vinkuminen ei ole normaalia. Tai riippuu siitä miten maukuu. Maukuuko esim. juostessaan keittiöön kun tulee syömään tai leikkiessään? <br><br>
 
Sae
Kipin kapin leikkaukselle, ellei vielä ole leikattu. Tyttökissakin merkkaa pissimällä ja myöskin tuo maukuminen on merkki kiimasta. Merkkailu jää helposti tavaksi, joten toimi nopeasti.

Jos kissa on leikattu, syynä on todennäköisesti virtsatietulehdus. Leikkauksen yhteydessä olisi hyvä samalla sulkea pois tulehduksen mahdollisuus eli ota tuore (max pari tuntia vanha) puhdas kylmässä säilytetty pissanäyte mukaan tai ell voi ottaa sen vastaanotolla.

Laita kissalle kaksi laatikkoa ja niihin hyvälaatuista hiekkaa, että saat pissailun varmemmin loppumaan. Toinen laatikko myöskin ehkäisee osaltaan tulehdusten syntymistä.

Ruokavaliota pitäisi myös tarkistaa. Ovathan raksut hyvälaatuisia (eläinkaupasta)? Kalaa ei kannata antaa kuin parisen kertaa viikossa. Märkäruokien syöminen ei ole ollenkaan pakollista vaan niiden sijaan voi käyttää raakaa lihaa. Esim sydän pieneksi pilkottuna, kana, broileri ja possunsuikaleet ovat monen kissan herkkua. Sisäelimiä (maksa, liotettu munuainen) ja kieltä voi antaa kerran viikossa. Tarjoa lihaa useina päivinä peräkkäin, kissakin tarvitsee useita maistamis- ja haistamiskertoja tottuakseen uusiin makuihin.

Huonolaatuinen ruokinta altistaa kissan herkemmin tulehduksille ja ajan mittaan myös virtsakiteille ja -kiville, joiden hoito onkin sitten jo vaikeaa ja kallista.
 
Kuulostaa todella ekalta kiimalta!

Kannattaa todellakin katsoa, että raksut ovat laadukkaita. Meillä nykyinen kissa täyttää kohta 10 ja on ollut ikänsä terve ja normaalipainoinen, syö miltei ainoastaan raksuja. Lauantaisin saa pehmoruokapussin ja joskus raakaa lihaa. Edelliset kissat ovat saaneet sekalaisempaa ravintoa ja kuolleet ennenaikojaan pahoihin virtsavaivoihin, vaikka lääkärissä on käytetty ja asianmukaisesti hoidettu. Ovat olleet myös ylipainoisia. Maalaiskissamme, joka pyydysti myös hiiriä, oli terve kuin pukki, mutta törmäsi korvessa kerran kolmessa tunnissa kulkevaan autoon...
 

Yhteistyössä