9- vuotias

Meillä 9v tyttö ei oikein leiki enää leluilla (ei ole koskaan ollut leikkijä-lapsi) vaan tykkää pelata pelejä niin tietokone- ,pleikkari-kuin lautapelejä. dvd:itä tykkää katsoa, askartelu on ollu ihan pienestä saakka suosittua.. pihalle kun menevät niin piilosta tykkää ja hyppynarulla hyppiä..
 
Meillä pelataan Nintendogs peliä ja lisäksi muita ns. tasohyppely-peleja tietsikalla. Lisäksi tykkää kovasti piirtää ja kuunnella musiikkia. Lukeminen kans nyt in... varsinki vitsi-kirjat.. Ulkona talvella ajaa moottorikelkalla ja tekee lumiveistoksia. Kesällä ui ja pyörällä käy shoppailemassa.. eli minun mielestä kai ihan tavallisia tuon ikäsille kuuluvia juttuja... Joskus leikkii vielä Witch-nukeilla..
 
Meidän 10vuotiaan lempileikki on baby born vauvalla leikkiminen.Tytön luokalla 13 tytöstä 10 leikkii vauvalla ja tytöt onkin perustanut beby born vauvakerhon eli tytöt kokoontuu vauvojen kanssa joka tiistai vuorotellen kaikkien tyttöjen kotona.Tämän lisäksi meidän tyttö leikkii neo pets pikku eläimillä, roolileikkejä tänäänkin kotasi siskojensa kanssa musta kissapuku päällä lattialla, pehmoleluilla,lukee paljon kirjoja,pelaa lautapelejä,pompii trampalla,leikkii erilaisia pihaleikkejä,kesällä rakastaa uimista ja talvella pulkkamäkeä.Kaikkien leikkien ykkönen on kuitenkin vauvan hoito ja se on ihanaa ,kun tänäänkin tyttöä tuli kolme luokkakaveria hakemaan ulos niin tytöillä istui vauvat rattaissa ja tarkoitus oli viedä niitä puistoon leikkimään.
 
lähinä siks kyselen ku mulla 9-vuotias poika ja ei oikein leiki millään. ulkona viihtyy, mut huomattavasti nuorempien seurassa. hänellä ei ole mitään mielenkiinnon kohdetta. :|
mitähän täs viel vois yrittää keksiä..
 
meillä on kohta 9-v tyttö ja leikkii bratzeillä, hevosilla,ja yleensä leluilla. Sekä pelaa tietsikalla ja ulkona vipeltää kuin aina ennenkin, keinuu yms ja keksii monenlaista leikkiä pienempien sisarusten kanssa.
 
Meillä 9v poika leikkii vielä legoilla ym.. pikkuautoilla. Ulkona leikkii kaiken-laisia pihaleikkejä. Tietysti erilaiset tietokone- ja pleikkapelit kiinnostavat tietysti. Nyt myös kesän aikana on myös innostunut lukemaan Harry Pottereita. On lukenut jo kolme kirjaa. Kiitos siitä tokaluokan open, joka pani alulle pienen leikkimielisen kisan lukemisesta. Tähtää maaliskuussa julk. suomenkieliseen "viimeiseen" Potteriin.Olen itsekkin kova lukemaan, ja lukeminen kannattaa aina.
 
Meillä 9-vuotias poika ei oo oikein koskaan innostunut leikkimään esim. bionicleilla, action maneillä saati autoilla... Kaikkee lelua ja roinaa on kyllä halunnut,mutta nurkkaanhan ne on jäänyt pölyttymään joten keväällä annettiin yhteisymmärryksessä 6-vuotiaalle kummipojalle turhat roippeet. Tällähetkellä ei muuta tekis kuin pelais tietokoneella, pleikkarikaan ei enää kiinnosta. Kavereiden kanssa pihalla pelaavat sählyä,jalkapalloa,kiikkupolttista,kirkonrottaa jne. eli siis pelaavat eivätkä leiki. Ite taisin vielä 12-vuotiaana leikkiä barbeilla... :p :p :p
 
Meillä on ens kuussa 9-vee täyttävä reipas tokaluokkalainen.
Tykkää piirrellä dragon ballz-kirjoistaan kuvia (keräilee niitä ), tykkää pelata pleikkarilla ja tietokoneella, alkanut viihtyyn habossa (mistä en kyllä tykkää ja aikas hyvin valvonkin sitä ) Ei juuri leiki enään millään, paitsi jollain pokemoneilla sun muilla pikkufiguureilla, "draggari" hahmoja kantaa aina mukanaan hesasta kukunorista.

Poika on tullut nyt 2 kertaa yksin bussilla isältään helsinki-tampere välin ja hienosti on matkat menneet, lapsipassi kaulassa. Matkoilla mukana gameboy, että kuluu aika, kun melki 3h on bussissa istumista. Ja tietty kännykkä, että saa heti soittaa jos tulee ikävä tai asiaa.

Hirmu kiva poika ja tosi sosiaalinen, sellainen kaikkien kaveri ja yleensä puolustaa heikompiaan. Harrastaa painia 2xviikossa. Tempperamenttiakin löytyy riittävästi, murrosikää odotellessa.. :heart:
 

Yhteistyössä