8kk unionglemat

Joudun olemaan vauvan kanssa evakossa kotoa päivisin remontin tieltä. Vauva ei osaa nukkua kuin kotona ja nukkuu vaunuissa mihin nyt joudun nukuttamaan todella huonosti. On kokoajan väsynyt ja kärttyinen,myös yöt ovat levottomat vaikka nukkuukin kotona. Voiko pienestä univajeesta näin tilapäisesti olla haittaa vauvalle? onko näistä vaunuissa nukutuissa pätkäunista mitään hyötyä (nukkuu kerralla max 45min) luotanko vain siihen että ottaa tarvitsemansa unen vaikka nukkuukin normaalia PALJON vähemmän....
Toivottavasti joku ottaa tästä tolkkua :)
on äidilläkin hermo aikas kireällä...
 
taitaa kuulua ikään toi uni juttu ja kärttyisyys. Meidän esikoinen oli koliikkivauva ja nukkui ekat 2kk päivällä vartin ja heräs kitisemään ja näitä pätkiä oli muutamia päivässä ja yöllä pisin uni oli 3h sitäkin harvoin. ja siitä kun kasvoi olin vaunuissa kurkkimassa kun oli 2h nukkunut minkä siis nukkui tosi harvoin. Toiset vaan tulee toimeen vähemmällä unella.
Ja nyt 7v:nä tyttöni nukkuu hienosti yöt ja aamuisin joudun oikeen herättämään hänet kouluun.toivoa on kyllä aikasempaankin kun on oppinut kävelemään ja puhumaan niin silloinkin monesti rupee unet paranemaan.Näin meillä vaikka nyt viimisimmästä vauvelista en menisi takuuseen :D
 
ja täällä myös
Meillä kans on 8kk vauva ja on aina nukkunu yöt tosi hyvin, syömättä. MUTTA ENTÄS NYT? Hoh hoijaa... Yöt heräilee ja 05-06 aikoihin vaatiikin jo pulloa. Jonka jälkeen jatkaa tuntipalasen uniaan. Ja päivisin on kärtyisempi ja vaatii seuraa koko ajan.

Väsyttää tässä, kun on tottunut kunnon yöuniin. Jos joku kokemuksesta tietää niin meneekö tällainen vaihe itsestään ohi vai pitääkö ryhtyä unikouluun???? PLIIS ANTAKAA VINKKEJÄ/KOMMENTTEJA JA MITÄ VAAN...
 
Kopioin oman vastauksen yhdestä ketjusta.. eli meillä syynä oli nälkä..
Meillä on tyttö nukkunut 3 kk iästä lähtien keskimäärin 11 h yössä kunnes jokusen yön tuossa viikko, kaksi takaperin alkoi kukkumaan neljän viiden maissa.. ei itkenyt nälkää vaan jutteli ja oli levoton.. muutimme kuitenkin ruokailua, tyttö nyt 7.5 kk. Kaipa se kulutus muuttuu kun ruvennut nyt liikkumaan enemmän ja vaihtuuhan purkin kokokin juuri 8 kk ikäisille..

Ennen:

aamiainen: velli 2 dl
lounas: purkki lihaa, kalaa tai kanaa ja Tuttelia 40 ml + jälkkäriksi puoli purkkia luumua (tai ruusunmarjaa)
välipala: jogurttia 1 dl tai purkki hedelmä-/marjasosetta ja Tuttelia minkä suostui juomaan
päivällinen: puuroa 1.5 dl ja Tuttelia noin 50 ml
ennen nukkumaan menoa noin 2 dl Tuttelia


Nyt:

aamiainen: velli 2 dl
lounas: purkki lihaa, kalaa tai kanaa ja Tuttelia 40 ml + jälkkäriksi puoli purkkia luumua (tai ruusunmarjaa)
välipala: jogurttia 2 dl
päivällinen: kasvissosetta purkki, Tuttelia noin 50 ml ja jälkkäriksi lounaalta jäänyt luumusose
iltapala: 1 - 1.5 dl puuroa ja Tuttelia 1 dl


Ja taas nukutaan hyvin aamuun asti, noin klo 21 - 8.. :)
 
Meillä on ollu ihan sama juttu 8 kk:n tienoilla eli uniongelmat vaivaavat. Ja tämä yöhulinoiden lisääntyminen 8 kk:n tienoilla näkyy olevan todella yleistä niin kavereideni ja tämän palstan perusteella. Niin ja neuvolan tätikin varoitteli tästä. Meillä on poju nyt 8,5 kk ja nyt jo näyttäis et on hieman helpottamaan päin yöhulinointi *koputan puuta* Annan edelleen yöllä velliä yht. 2 dl. Poika nukkuu päikkäreitä yht. 4 h ja oon yrittäny tunnilla vähentää päikkäreitä mut se ei oo vaikuttanu yöllä heräilyyn Jos nukkuu vähemmän kuin 4 h nii on kärttyinen eikä kestää minkäänlaisia vastoinkäymisiä.
 
meille annettiin ohjeet 7 kk pojan uni ongelmiin niinkin yksinkertaisesti että antaa vaan huutaa ja peuhata yöllä tekemättä itse mitään asialle kolmen yön ajan niin sen jälkeen pitäisi nukkua yöt hyvin!meillä on nyt tätä kokeilua kaksi yötä takana,ensimmäinen yö meni valvoessa kun poika huusi ja teki sängyssä kaikki maholliset temput mutta viime yönä heräsi vain kerran ja sekin ihan alku yöstä eli taitaa toimia,tosin koputan vielä puuta mutta meillä ei olla nukuttu noin hyvin aikoihin.
 

Yhteistyössä