8-9kk ikäisten nukutus ja nukkuminen!

Täällä kaipaillaan kokemuksia kestoaiheesta nukutus ja nukkuminen. Meillä 9kk ikäinen poika, jonka nukutukset (myös päikkäreille) ja yöt menneet ihan mahdottomiksi! Saattaa herätä kymmenenkin kertaa, milloin itkee, milloin istuu/konttaa, ym. Aina kokeillaan ensin silitystä (suuttuu!), tuttia, kääntöä, vettä, jne., mutta kun ne eivät useimmitenkaan tuota tulosta, turvaudutaan maitopulloon. Tiedän, ettei maitopalvelua enää pitäisi olla tässä iässä, mutta se on ainoa keino saada poitsu nukkumaan. Liikkumiset ja eroahdistukset toki kuuluvat ikään, mutta en arvannut öiden menevän ihan tälläisiksi :/ Korvatkin on moneen kertaan tarkastutettu ja allergioitakaan ei pitäisi olla. Nukutukset päikkäreille ja iltaunille alkaneet jo ahdistaa, kun sama show (kova karjunta, pyöriminen, ym) edessä joka kerta! Toivotaan, että on vain joku ohimenevä vaihe =)
 
Täällä on ihan samoin. Suht hyvin kuitenkin nukahtaa päivällä vaunuihin ja illalla syliin. Mutta sitten reilun puolen tunnin päästä alkaa rumpa. Tuttia suuhun muutaman kerran, herra 8kk konttailee vuoteessa/ nousee vuoteen kaidetta vasten seisomaan. Parin tunnin päästä maitoa, kun tutti ja hellittely eivät auta. Sitten taas jonkin kerran tutin laittoa suuhun/hellittelyä. Aamuyöstä vielä lisää maitoa. Joinakin öinä menee 2 ploa maitoa...

Viime yönä siirrettiin pois meidän makkarista omaan huoneeseen, ajatellen että häiritsemme hänen untaan. Silti 2 kertaa annoin maitoa ja kerran tutin. Täytyy vielä jotain kokeilla että saatais nukkua ihan rauhassa yöunet.
 
Unikoulusta löytyi meille heti apua!poika laitettiin omaan huoneesen nukkumaan
ja aina kun alkoi kuulua huutoa odotettiin kolme minuuttia ja sitten käytiin kurkkaamassa ja pois huoneesta.Auttoi heti ensimmäisenä yönä kun aloitettiin unikoulu ja sen jälkeen nukkunut joka yö noin 11-12 tuntia
 
Meillä alkoi levottomat yöt, kun poika oppi seisomaan n. 8 kk ikäisenä. Maitopullo oli meilläkin usein ratkaisuna, kun kaikkea muuta oli kokeiltu. Nyt vauva on 10 kk ja yöt rauhoittumassa. Ei herää enää keikkumaan kuin ehkä parina yönä viikossa. Ei siis mitenkään tottunut tuohon pullotteluun. Aika siis auttoi meillä, vaikka noita vaiheita varmasti tulee vielä monta kertaa. Raskasta se on, paljon voimia sinne!
 
Kiitos voimien toivotuksesta =) Kiva kuulla, että kyse on luultavimmin ohimenevästä vaiheesta! Voimiahan se välillä koettelee, kun yöt on risaisia (itse olen vielä huono nukkuja) ja useimmiten päikkäreille menotkin karjumista ja temperamenttista pyörimistä! Pitänee vaan kokeilla muiden hyviä vinkkejä ja odotella rauhallisempia aikoja =)
 
Jonkunlainen unikoulu meilläkin on ollut 8kk pimatsun kanssa käytössä. Siis nukkumaan mennessä halailut, suukottelut, laulut ja maidot. Samantien kun selän kääntää alkaa huuto... No reippaana äitinä vaan alakertaan ja muutaman minuutin kuluttua täysin eleettömästi tyttö kyljelleen, tutti suuhun ja takasin alakertaan. Toimii loistavasti. Juur nukahti neitonen enkä käynyt kun kerran kippaamassa kyljelleen. Tosin tytteli pompottaa jo isäänsä siihen malliin, että isä on kai kohta laitettava unikouluun... Maidon juonti lopetettiin 2 yötä sitten ja lupaavalta vaikuttaa. Ehkä minäkin saan kohta nukkua edes 5 tuntia putkeen :D
 
Meillä meinaa joskus tuo nukahtaminen olla vaikeaa. Yleensä nukahtaa tissille, mutta ei vielä täysin uneen pääse. Sitten siirrän pinnasänkyyn ja pidän kättä selän päällä tai taputan peppuun jotta nukahtaa. Yleensä itkustaa muutamia kertoja ennen kuin itse menen nukkumaan (parisen tuntia vauvan nukkumaanmenon jälkeen). Yösyönnit lopetettiin reilu viikko sitten. Yöheräilyillä poika saa hörpyt vettä, tutin suuhun ja heijausta sylissä. Aamuyön tunteina otetaan viereen nukkumaan. Poika siis nukkuu samassa huoneessa kanssamme. Yöt menisivät varmaankin paremmin jos poika nukkuisi omassa huoneessa. Meillä ei kuitenkaan ole pojalle omaa huonetta kun kaksiossa asustamme.
 

Yhteistyössä