7-8kk päivärytmi

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Lähinnä nuo päiväunet ja maitomäärät kiinnostaa...meillä 7,5kk nukkuu kolmet päikyt, yhteensä n.4h/pv, yöunille 21.00, yöllä ainakin 2 maitoherätystä, aamupuuro ei maistu, usein ei lounaskaan...päivällisellä ½-1prk liha-kasvisskosetta+vähän hedelmää sekaan, illan välipala jugurttia, hedelmää tms. ½prk, iltapuuro n1dl+hedelmäsosetta. Maitoa menee n1l/vrk

jokohan alkais pärjätä kaksilla päiväunilla? Nuo yösyötöt ois tarkoitus nyt piakkoin jättää..Onko noi ruokamäärät liian pieniä? (iso tyttö kyllä on, eli hyvin kasvaa..)
 
Meillä 8.5kk epäsäännöllinen rytmi on ollut sama jo muutaman kuukauden.
Päiväunia 1-3 (kesto 8min - 1h) Eli voi hyvin nukkua yhdet vartin unet koko päivänä, vaikka oltaisiin vaunulenkillä.

Yösyötöt lopetti 2kk iässä. Nukkuu yöllä vähintään 10h. (10-11h) Usein ilman herätyksiä. Yleisin herätys on yksi tutinlaitto klo6 aikoihin.

Aamulla 2dl maitoa & 2dl puuroa
lounas: itsetehtyä sosetta noin ison pilttipurkin verran + hedelmäsosepurkki
päivällinen: sama kuin lounas
iltapala: 1dl maitoa ja 2dl puuroa.

Maitoa menee yhteensä 5-6dl /vrk
 
täällä
7kk. Rytmi melko tarkka

7 ylös, 200ml velliä
8 vajaa purkki jogurttia
9 150ml maitoa ja unille
nukkuu vajaan tunnin
11 Purkki liha-kasvista
13 maitoa 200ml ja unille
nukkuu vajaan 2h
15 purkki hedelmää
17 purkki kasvista, tilkka lihaa/kanaa
19 puuro
iltatoimet, suihku
20 200ml maitoa, unille
nukkuu syömättä ja yleensä myös heräämättä aamuun
 
Anu-78
Meillä poitsu vähän yli 7kk ja rytmi menee näin:
Aamulla herää siinä 6-7 aikaan, herättyään saa vellimaitosekoituksen 200ml, siitä noin tunti niin saa puuroa. Hereillä on aamusta ennen ekoja päikkäreitä noin 2-3 tuntia ja nukkuu päiväunia 1½-2h, nukkumaan mennessä ottaa maitoa jos ottaa. Herää ja ei heti maistu ruoka, tunnin perästä se sit maistuu. Toisille päikkäreille rupeaa jotain 13-14 aikaan ja sillon saattaa nukkua 2-3 tuntia. Sit tas ruoka + hedelmäsose sekä maitoa jos ottaa. Illasta puuro jossain 19-19.30 aikaan ja yönille mennessä ottaa vielä vellimaitosekoituksen 200ml. Ja nukkuu aamuun asti kertaakaan heräämättä.
Eli lyhyesti: maitoa saa sen mitä ton ikäiselle kuuluukin. Päiväunia nukkuu sen kahdet 4-5 tuntia päivässä. Ja yön nukkuu todella hyvin. Joskus voi toki ottaa kolmetkin unet mutta ne kolmannet on sitten kestoltaan vaan 30min. Että näin meillä. :)
 
Samat hommat melkeinpä meillä
Meillä osuu aikalailla ketjun aloittajan kanssa rytmit yksiin. Poika 7kk. Nukkuu myös kolmet päikkärit ja kaksilla yösyötöillä vieläkin mennään. Kovasti haluttaisiin päästä jo eroon yösyötöistä, mutta ei toistaiseksi onnistuttu. Painonkin puolesta jo olisi ihan hyvä niin. Aamu-ja iltapuurot ei oikein tahdo maistua myös meilläkään! Maito on taas tosi herkkua, sitä menisi vaikka kuinka paljon. Tuota litran luokkaa menee ehkä meilläkin. Päivällisellä ja lounaalla menee purkki kasvis-lihasosetta ja hieman jälkkäriä päälle. Yhdeksän maita sitten yöpuulle ja aamulla herätään seitsemän seutuun.
 
täällä
En ole pitänyt mitään unikouluja. Aina on poika ollut hyvä yönukkuja. Jo ihan vastasyntyneenä söi vaan kerran tai kahdesti, kuukauden iästä sit kerran ja vajaa 4kk, kun rupesi nukkumaan läpi yön. Iltarutiinit olleet koko ajan samat ja niistä en poikkea, vaikka päivä olis muuten minkälainen tahansa. Mä vannon noiden nimeen tuossa yönukkumisessa.
Meinas ruveta heräilemään tuossa kk takaparin, mutta siirsin omaan huoneeseen (avaan varjon) ja nukkuu taas koko yön.
 
Anu-78
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Kertokaahan vielä te, joilla tuonikäinen vauva nukkuu jo yön heräilemättä, onko itse alkanut nukkua läpi yön vai oletteko pitäneet unikoulua?
meillä ei ole ollut mitään unikoulua, vaan poika on itse ruvennut nukkumaan yöt heräämättä, alkoi jo niin tekemään jotain 2½-3kk ikäisenä, tietty onhan niitä poikkeuksiakin ollut mut yleensä ei herää ollenkaan, ei edes syömään :) mutta harvoin näitä poikkeuksia on
 
meillä
Meidän pian 8 kk täyttävä neiti nukkuu kahdet päikkärit päivässä, ekat kestoltaan 1,5 tuntia ja tokat ehkä saman verran, joskus jää tuntiin. Yöunille menee nykyään yhdeksän maissa, vielä vähän aikaa sitten meni jo seiskalta. Herää n. 2-3 tunnin välein läpi yön. On ollut huono nukkuja öisin koko pienen elämänsä ajan. Tissiä vielä syö, ja öisinkin on pakko saada pienet huikat joka heräämisellä...aattelin jonkinlaista unikoulun tapaista pitää kohtapuoliin, vähentää edes 1-2 kertaan yössä nuo syötöt.

Ja päivällä tyttö syö hyvin, 5 kunnon ateriaa ja välissä maitoa. Maitomääristä en osaa sanoa kun on tosiaan ihan tissillä vielä.
 
täällä
noista iltarutiineista. Siis seiskalta (noin) puuro. Sit ilmakylpyjä olkkarissa, kunnes väsähtää (yleensä 15-20min). Suihku, hampaanpesu ja yöppäri. Sit hämärässä unimaito sylissä ja omaan sänkyyn hereillä, nukahtaa alle 10min. Jos siis nukahtaa maidolle, niin herätän, kun vien sänkyyn. Aikaisemmin en aina herättänyt, sit itki usein tunnin tai kahden kohdalla, mut hereillä kun vie, niin nukkuu hyvin.
 
TII
Meidän poika muutaman päivän vajaa 8kk

8 herää
8.30 puuro
9-9.30 maito (100-150ml)
10-12 nukkuu
12.30 ruoka
13.30 maito (100-150ml)
15-17 nukkuu
17.30 ruoka
19 maito (100-150ml)
20 puuro
21 maito tai velli 200ml
21 nukkumaan
herää yöllä 1-2 kertaa juomaan maitoa, ensin juo n. 120ml ja jos toisen kerran juo niin vaan noin 30-50ml
 

Yhteistyössä