6v puheterapiaan, R kateissa.

vieras
Harjoitellaan ainakin kielen liikkeitä.Liikutellaan kieltä hampaiden päällä puolelta toiselle,"maalataan" kitalakea kielellä,laitetaan kieltä etuhampaiden taakse,äännellään joitain äänteitä.
 
Paljonhan se riippuu millä ärrän on korvannut ja osaako täryn valmiiksi. Meillä nyt 11 vuotias aloitti siinä vajaa 6 vuotiaana ärrän opettelun terapiassa. ällänä se ärrä tuli sitä ennen ja kovan työn ja päivittäisen (ei ihan päivittäin meidän poikaa huvittanut) kotiharjoittelun tuloksena se kuitenkin onnistui ja pikkuhiljaa tuli sanoihinkin. Kyllä siinä kaiken kaikkiaan varmaan vuosi meni, ennenkuin pinttyneet ällätkin sanoista pois jäi.

Toinen poika nyt 6v on osannut täryn jo pitkään, mutta kurkkuärränä vieläkin sanoihin ärrä tulee. Muista syistä on puheterapiassa käynyt jo pitkään ja useampaan otteeseen ärrää yritetty pärryytellä, mutta ehkä se vielä tässä kevään mittaan saadaan sanoihinkin.
 
me käyty 8kk puheterapias,pojalla siis dysfasia ja on siis kohta 6v.ensinopeteltiin L jokan yt onnistuu.seuravaaksi s ja lopuksi r.riippuu kuinka vaikea astein puheen khitys jutska on..meillä ainaka ei muutaman kerran jälkee onnistunut edes tuo L.
 

Yhteistyössä