6kk vauvan yöt muuttuneet levottomiksi

Onko muiden hyvin yönsä nukkuneet vauvat yhtäkkiä n. 6 kk:n iässä muuttuneet levottomiksi? Tyttöseni oppi kääntymään kuukausi sitten mahalleen (ja myös takaisin selälleen). On silti tähän asti nukkunut tosi rauhallisesti selällään tai kyljellään, mutta reilu viikko sitten on alkanut kääntyillä myös unissaan mahalleen, eikä osaa sitten jatkaa uniaan mahallaan. Herää hölmistyneen näköisenä ja sitten alkaa itku (on yleensä kuitenkin selvästi väsynyt, ilmeisesti siksi kiukustuu tilanteesta). Siinä sitten menee aikansa uudelleen nukutellessa. Tämä toistuu useita kertoja yössä ja tämä äiti alkaa olla kovin kovin väsynyt :eek:

Onkohan tämä vain tilapäistä, ikään liittyvää levottomuutta? Hampaita on jo muutama, ainakaan tähän asti se ei sotkenut yöunia millään lailla. Tiheän imun kausiakin on välillä ollut, mutta tämä on jotakin ihan erilaista kuin aikaisemmat yöheräilyt. Varsinaisesti sairaaltakaan ei vaikuta, vain väsyneeltä ja kiukkuiselta :p En oikein keksi keinoja estää tuota yökääntyilyä. Mutta elättelen toiveita, että tämä on kehitykseen kuuluvaa, väliaikaista valvottelua.
 
Meillä puolivuotiaan nukutus on aika tuskaista, kokoajan on vänkäämässä mahalleen, vaikka on kovasti väsynyt, kiukustuu kun yrittää estää ja aloittaa hirveän huudon. Joskus saattaa yölläkin kääntyä mahalleen ja hölmistyneenä sitten katselee sängyssä, mutta onneksi nukahtaa uudelleen kun käyn kääntämässä selälleen..
Luulisin, että tässä iässä lapset oppivat paljon kaikenlaista uutta ja se varmasti tulee uniin mukaan..
Mutta toivotaan, että tilapäistä :)
 
Meillä ihan sama juttu!!! Tyttö täyttää pe 6kk ja joku parisen viikkoa sitten muuttui koko yöunien kaava. :( Nukahtaa kyl hyvin,mutta herää n.1t päästä itkuun kun onkin vatsallaan. Välillä uudelleen nukahtaminen työlästä. Sitten herää jo kahen aikaan yöllä ja vaatii maitopullon. Kun tähän asti on herännyt ekan kerran vasta 05.30. :( :( Hampaista ei meillä tietoakaan. Ja päiväunetkin muuttuneet. Nukkuu vain puolen tunnin-45min. tirsoja. Ja mikään ei meillä ole muuttunut.
 

Yhteistyössä