6kk vauvan ruokamäärä

Nyt kun vauvallemme on alettu antamaan kiinteätä ruokaa, ei hän suostu syömään juuri laisinkaan tissiä. Hyvä jos edes kaksi kertaa päivässä kun oikein tyrkyttää yhden tissillisen kerralla. Muutoin syödään aamuin ja illoin puuroa vähän runsaat puoli purkkia ja lounaaksi ja päivälliseksi purkilliset pilttiä, sekä yleensä välipaloina yhteensä kaksi piltillistä hedelmä sosetta.

Miltä tämä ruokamäärä kuulostaa teistä muista? Onko se kovinkin vähän, kun tuota rintaa ei tosiaan oikein suostu syömään hirmuisesti.
 
eikös se 5 ateriaa piisais eli ei taida mahtua sitä maitoa sitten ku sosetta menee 6 ateriaa. kannattaa myös pitää pieni väli soseen jälkeen ennenkun sitä maitoa alkaa antamaan...voi upota paremmin
 
Mun mielestä aika paljon, koska eikö tuon ikäsen vauvan pääasiallinen ruoka pitäis olla se maito?! No tää vaan mun mielepide,toki mielipiteitä on monia ja sähän sen lapsen vanhempana kuitenki tiiät mikä on parasta just sun lapselle... =)
 
Kuulostaa hirmuiselta, mutta meillä kyllä aloitettu kiinteät vasta noin 1,5 kk sitten. Poika nyt 5,5kk ja saa maitoa (en imetä) 700-800 ml päivässä ja kaksi purkkia sosetta päivässä. Minimi maitoa on kai noin 500 ml, eli jos nyt tuplaisin piltit per vuorokausi ja vielä puurot aamuin illoin niin ei ottaisi maitoa tuotakaan määrää! Oon kyl ite miettiny kans, et pitäs varmaan kiinteän määrää lisätä, ottaa kehiin puurot, niin miten saan tolle meneen yhtään maitoa! :eek:
 
Alkuperäinen kirjoittaja HAS2006:
Mun mielestä aika paljon, koska eikö tuon ikäsen vauvan pääasiallinen ruoka pitäis olla se maito?! No tää vaan mun mielepide,toki mielipiteitä on monia ja sähän sen lapsen vanhempana kuitenki tiiät mikä on parasta just sun lapselle... =)
sitäpä minäkin mietin että maitoa enempi kummiski vielä ja soseita vähempi. ei varmaan tarvitse vielä tuollaisia määriä sosetta ja tosiaan se 5 ateriaa riittää.
 
meillä 5kk tyttö ja syö 2 kertaa perunaa päivässä (teen ite mut määrällisesti sen pienen pilttipurkin verran kumpaisellakin kerralla) ja toisinaan vähän hedelmäsosetta puolesta purkista purkkiin ja maitoa sitten menee 8-10dl. Puuroa aletaan maistelemaan pikkuhiljaa aamuisin...Pikkuhiljaa soseita lisäillen että vatsakin ehtii mukaan
 
Viisi kertaa mekin syömme, eli aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala. Muksu ei ole oikein koskaan suostunut syömään korvikkeita. Aloitimme kiinteän syöttämisen neuvolan neuvoista, koska poika on aika pieni ja hoikka... siksi menemme seuraavaksi neuvolaan normaalin 2kk sijaan 1kk päästä, jossa tarkistetaan pituus ja paino. Aikaisemmin toki söi tissiä, mutta ilmeisesti kannattaa hivenen vähentää kiinteätä ja koittaa antaa tissiä lisäksi enemmän. Ehkäpä neuvolan juttujen takia pelästyimme ja ylireagoimme ja aloimme antamaan turhankin paljon kiinteätä. Niin se piltit olivat myöskin niitä pieniä, kuten soseetkin.
 
Meilla tytto 6,5kk syo melko reippaasti kanssa 5-6 ateriaa mutta kiinteita ei joka aterialla..
Ma aloitan paivan pelkalla imetyksella (n.7-8) ja myos kylvyn jalkeen illalla saa pelkastaan rintamaitoa.
Toinen aamupala noin desi puuroa hedelma- tai marjasoseella ja rintaa paalle.
Lounaaksi purkki lihavihannessosetta ja rintaa paalle hetken paasta.
Valipalaksi purkki hedelma- tai marjasosetta ja taas rintaa paalle hetken paasta tai sitten joskus vaan rintaa jos tuntuu ettei ole oikein nalka..
Iltasella syodaan 1,5dl puuroa ja tosiaan ennen nukkumaanmenoa viihtyy vaihtelevasti rinnalla riippuen kuinka vasynyt on.
Kaikki tuntuisi menevan mita antaa ja kovasti nauttii syomisesta, on kuin linnunpoika suu auki.. Tainnut tulla aitiinsa =)
Toistaiseksi maitokin on maistunut.. Olen huomannut etta tosiaan auttaa kun vahan pitaa valia soseen annon jalkeen.
 
Hurjia määriä tosiaan. Meillä on hieman alle 6 kk poitsu, joka syö lounaalla n. 1/3 purkillisen verran kasvissosetta ja illalla hiukan hedelmä- tai marjasosetta ja jo nämä määrät vaikuttavat mielestäni siihen, että maitoa ei mene ihan niin paljon kuin ennen. Poika nukkuu pitkän yön, n. 21:30-7:30 syömättä eikä ole vielä aamullakaan erityisen nälkäinen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja polka:
Hurjia määriä tosiaan. Meillä on hieman alle 6 kk poitsu, joka syö lounaalla n. 1/3 purkillisen verran kasvissosetta ja illalla hiukan hedelmä- tai marjasosetta ja jo nämä määrät vaikuttavat mielestäni siihen, että maitoa ei mene ihan niin paljon kuin ennen. Poika nukkuu pitkän yön, n. 21:30-7:30 syömättä eikä ole vielä aamullakaan erityisen nälkäinen.
meillä jäi yösyönnit pois vajaa 4kk ikäisenä jolloin oltiin juuri alettu maistelemaan. maitoa meni tuolloin yli 1300ml...että onhan ne kiinteät vaikuttanut maidon määrään
 
meillä on vähä päälle 6kk tyttö ja hän syö aamulla ½purkkia puuroa + 150-200ml maitoa, päivällä n. ½ purkkia lämmintäruokaa + 150-200 ml maitoa, välipalaksi ½ purkkia hedelmäsosetta ja saman verran taas maitoa, päivälliseksi syö ehkä ½ purkkia sosetta ja päälle maitoa (ei aina) ja sitten iltapalaksi reilu puolipurkkia puuroa ja päälle 200ml maitoa ja välillä saattaa haluta vielä 20-40 ml lisää maitoa kun ollaan jo sängyssä! ja tyttö kasvaa tosi hyvin ja maito maistuu, yösyömiset jäi pois oikeestaan kokonaan kun ruvettiin syömään puuroa iltaisin!

lapsi tarvitsee sen 600-800ml maitoa vuorokaudessa ja siihen lasketaan yösyötötkin mukaan
 
Meidän hoikka (-1.3 käyrällä) 6kk 2vk:n ikäinen tyttö syö myös valtavasti! Hän kylläkin liikkuu ryömien koko hereilläoloaikansa joten myös kuluttaa paljon. Täysimetin 5kk:n ikään ja neuvolan suosituksesta aloitin makuannoksilla, mutta tyttö itki haluten lisää ja pakkohan sitä oli antaa.. 6kk neuvolassa käskivät antaa 5 ateriaa päivässä joista 2 liha-ateriaa ja niin paljon kuin uppoaa. Eli: aamulla puuro, lounaalla iso purkki lihasosetta (+joskus pikkupurkki hedelmäsosetta jälkkäriksi), välipala iso tai pieni purkki hedelmäsosetta, päivällinen iso purkki lihasosetta ja illalla puuro. Rinnansyömisen hylkäsi, ainoastaan "lohtutissi" kelpaa joskus. Pullosta ottaa korviketta ennen ateriaa n. 60ml ja aamuyöllä 120ml. Ja vähän vettä nyt kun on kuumat ilmat olleet. Vatsa toimii hyvin, tyttö hoikistunut varmasti entisestään kun mennään 7kk:n painokontrolliin. Pituuskasvu ok... Eikä ole mikään provo :eek:
 
Meillä syödään:

-Aamupalaksi maitoa 200ml
-Ennen päikkäreitä puuroa 1dl+maito n100-140ml
-päikkäreiden jälkeen kasvis sose purkki+maito 100-160ml
-alku illasta hedelmä- tai marja sose purkki ja ehkä maitoa
-iltapalaksi 1dl puuroa ja maitoa 100-140ml

Maitomäärät nyt vaihtelee jatkuvasti, mutta noi nyt on ne suurinpiirtein. Ja vauvalla ikää 6kk. Nyt aletaan maisteleen lihaa ja maitoa vähennetään. Tyttö on aina ollu kova syömään ja kyllä se painaakin sen 10kg tällähetkellä neuvolassa on oltu tyytyväisiä,ainoastaan sanoivat että nyt voi puuron tehdä veteen.

Niin ja miks tää alotus nyt ois provo??? Ei mun mielestä vakuta siltä!
 

Yhteistyössä