6kk vauva eikä vielä kääntyile, onko muilla?

Meillä pikku neiti joka just tuli 6kk, eikä suostu kääntyilemään oikein vieläkään.Lähellä on kun vähän avittaa niin johan pyörähtää mutta itse ei yritä. kun oli 5kk niin molemmin päin on kääntynyt kerran ja se jäi siihen.
Istumaan yrittää vaan koko aika lattialta. Meillätuli aika myöhään kyllä vasta myös vatsallaan olo lattialla ei suostunut millään olemaan, sanovat neuvolassa että just vatsallaan olo kehittäisi lasta parhaiten. Nyt vaan toivon että lähtisi kääntymään, onko kellään kokemuksia tai onko joku muu jonka lapsi ei kääntyile vai pitäisikö huolestua jo pikkuhiljaa....?
 
Elä huolestu.. Meillä on kanssa hidasliikkeinen vauva. Kääntyi ekan kerran joskus 6,5kk iässä, sitä ennen vaan vahinkoja oli sattunut kääntymisen suhteen. Kiinnostus oli enenemmän just istumaan punkeemisessa. Ei hän vieläkään oo mikään himokääntyilijä, ehkä kerran kaks päivässä vaivautuu jos on tarvis =)

Meidän neuvolassa sanottiin ku ite tota mietiskelin kovastikkin silloin että ei kande yhtään olla huolissaan, kun joitain vauvoja ei vaan toi touhu kiinnosta (jos siis kuitenkin muuten kehittyy ihan normisti..) Jos olis kyse jostain vakavammasta esim. jostain kehityshäiriöstä niin oirehtis muutenkin kuin vain kääntymättömyydellä.
 
Ei tarvi huolestua. Meillä esikoinen kääntyi kerran 4kk iässä, mutta sitten pitikin tauon ja alkoi säännöllisesti kääntymään 7kk iässä, siis selältä mahalleen, toisin päin kyllä kääntyi jo paljon aikaisemmin. Oli kova puklaileen, eikä viihtynyt mahallaan.

Pikkukakkonen kääntyi jo 3kk iästä, mutat ei juuri puklailekaan, jos tuolla nyt on jotain vaikutusta asiaan =)

Esikoisilla ei ole kiirettä ja ehtivät kyllä myöhemminkin. Meillä pikkukakkonen pyörii lattialla ja yrittää jo kovasti eteenpäin. Esikoinen sanoi jo eka sanansa ennenkuin alkoi kääntymään ;)

Jokainen on yksilö. Esikosien kohdalla sitä on aikaa odottaa ja huolestua, että miksei käänny, pikkukakkosen kohdalla huomaa, että ohoh, se kääntyi jo nyt ;)
 
Meilläkin on tyttö 7kk, eikä vielä käänny. Helposti kyllä kääntyy, jos vähän auttaa. Tuntuu vaan ettei oo tarpeeksi mielenkiintoa, miks pitäisi kääntyä =) Ehkä se vielä sieltä joskus tulee...
 
Alkuperäinen kirjoittaja korppu1:
Meilläkin on tyttö 7kk, eikä vielä käänny. Helposti kyllä kääntyy, jos vähän auttaa. Tuntuu vaan ettei oo tarpeeksi mielenkiintoa, miks pitäisi kääntyä =) Ehkä se vielä sieltä joskus tulee...
Ei se olekaan varmaan osaamisesta kiinni vaan, kuten sanoit mielenkiinnosta. Meillä esikoinen makasi mielellään selällään ja potki jaloilla musiikin tahtiin, on muuten nyt musikaalinen 3v =) -Kävelemään lähti 1v4kk. Olen kuullut joskus sanottavan, että tuosta kääntymisestä vois laskea käveleen lähtemisen, kun siihen lisää 6kk. Toivottavasti ei pidä paikkansa, pikkukakkonen lähtisi kävelemään 10kk :whistle:
 
kiitoksia vaan viesteistänne, ihanaa kuulla että on muitakin joita toi kääntyminen ei oikein kiinnosta.Tuntuu että kaveri porukassa vaan kaikilla lapset on jo kääntyilly 6kk iässä, mutta niin se 6kk neuvolakin sano että kyllä se kääntyminen vielä tulee ja jokainen kehittyy omalla aikataululla, mutta silti sitä tulee mietittyä :)
Mutta joo ei auta kun odotella vaan...
Muutenki meillä leluihin tarraaminen tuli aika myöhään, kun omat kädet halusi vaan suuhun koko aika ja nyt löytyy vasta lattialta omat lelut...ehkä kaikki aikanaan :)
 

Yhteistyössä