6kk imetyksen jälkeen kiinteisiin

Hei, kuinka nopealla tahdilla olette aloitelleet ja lisänneet kiinteitten määrää 6kk imetyksen jälkeen? lihat ja viljat ja kaikki pitäis varmaan nopsaan saada ruokavalioon. montako ruokaa päivässä ja minkä ikäiselle? meillä neiti kasvaa hyvin rinnalla mutta mietin kuinka pian pitäisi esim ne 2ruokaa ja aamu/ iltapuuroja olla ruokavaliossa?
 
meillä aloitettiin soseet jo 3,5kk ja aloitin ihan maistelu annoksilla, eli lusikallinen tai pari ekana päivänä ja siitä sit aina vaan enemmän kehiin. Ekana maistettiin bataattia ja sit peruna-bataattia jne. meillä ei ollut mitään ongelmaa syömisessä ja pian meni komeasti puolipurkkia kerralla 3 kertaa päivässä. Hedelmistä ekana meillä alkoi mango ja persikka. Hyvin menee menee nyt soseet kun poika on 5kk viikon päästä. aloiteltiin viljat vasta nyt ja kauralla lähdettiin, kinkku-kasvis soseella lähdettiin lihapuolelle ja lohta kalana. Määrät meillä on nyt 4 purkkia sosetta päivässä, 2 marja tai hedelmäsosetta 1 pääruoka eli kasvis-kinkku tai kala ja illalla viimeisenä kaurapuuro maustettuna jollain marjalla tai vaihtoehtoisesti jugurtti pohjainen sose.
Toisilla aloitus hankalaa ja toisilla helppoa, meillä onneksi helppo. Vellit ei sit menny lainkaan meittin ukolle. Neuvolasta saat hyvät ohjeet aloitukseen.
 
Me aloteltiin 5kk ikäisenä kasvissoseilla pikkuhiljaa annoskokoa suurentaen ja siis kerran pvässä. Samoihin aikoihin aloin iltasin antamaan velliä; ensin maissivelliä, sitten peruna-porkkanaa, riisivelliä jne. Parin vkon kuluttua otin toisen soseaterian mukaan, jolloin annoin joko hedelmäsosetta tai sitten toisen kerran kasvista.
Noin 3 vkoa kiinteitten alotuksesta vaihdettiin iltavelli puuroon. Vähän sen jälkeen aloteltiin myös lihat. Reilun 6kk ikäisenä otettiin aamupuuro mukaan kuvioihin. Nyt neiti on vajaat 7kk, mut vielä ei oo otettu sitten välipalaa, kun neuvolassa sanottiin, että se sitten kun alkaa enemmän liikkumaan ja siten enemmän kuluttamaan energiaa.
Imetän edelleen aamuisin, ja iltasin yöunille mentäessä sekä sitten tarpeen vaatiessa parikin kertaa pvän aikana.
Tyttö kasvoi tosi hyvin täysimetyksellä, mutta halusin alottaa pikkuhiljaa kiinteät 5kk ikäisenä ja koska halusin vähentää imetyskertoja. Tuntui, välillä etten ehtinyt muuta tehdä kuin imettää! :LOL:

Näin siis meillä eteni tämä asia, mutta neuvolasta saat kyllä ohjeita! =)
 
En muista enää tarkkaan, mutta meillä tuossa vaiheessa mentiin muistaakseni suunnilleen niin että pari uutta ruoka-ainetta viikossa. Kiinteiden aloitus aiemmin ei onnistunut ja jostain luin, että jos on ollut täysimetyksellä 6 kk niin ei ole mitään syytä aloittaa kiinteitä yksi kerrallaan, viikko väliä - tahtia niin kuin 4kk ikäisille suositellaan. Mitään oireita ei tullut, joten oli meille ihan sopiva tahti. Lapsi sai maistaa mitä maistoi, jos sylki pois niin ei tuputettu heti uudestaan. Neuvolassa moitittiin että onpa aika paljon erilaisia ruoka-aineita jo maisteltu, mutta neuvolan neuvot nyt on vaan neuvoja...
 
Ei ruokia pidä mitenkään nopeaan ottaa mukaan vaan kauemmin täysimetyksellä menneelle vauvalle voi uusia totuttaa nopeammin kuin jos kiinteät aloittaa 4kk iässä. Suolisto kypsempi tässä iässä.
Meillä molemmilla tytöillä aloitin kiinteät 5½kk iässä. Noin kuukausi mentii erilaisilla kasvissoseilla ja sittet lihat. Tästä parisen viikkoa niin puurot. nyt kuopus pian 10kk ja syö 2xliha/kana/kalasoseen ja iltapuuron päivässä. Tissiä menee vielä niin paljon, että ei ole aamupuuroa eikä välipaloja ole kaivannut.
 

Yhteistyössä