6 kk ja konttausasento...

Onko kellään kokemuksia aikaisin konttaamaan lähtemisestä..? Meillä poika 6 kk 1 pvä on nyt vajaan viikon noussut konttausasentoon nytkyttelemään, en tiedä onko aikomusta lähteä liikkeelle, ei ole ole ainakaan vielä keksinyt miten se tehdään. Ei osaa vielä istua ilman tukea eikä muutenkaan ole paljon noita suojeluvaistoja kaatumisen varalta. Ei ryömi eteenpäin vaan työntää käsillä taaksepäin. Mitä tästä voi tulla jos nyt keksii miten pääsee eteenpäin... :/ ?
Esikko lähti konttaamaan 8 kk ja sekin oli aika päätöntä menoa...
 
Eli ois toivoo et täs menis vielä hetki ennen ku oppii lähtemään liikkeelle =) Äidin mielestä ei oo ihan näin kiire lähtee liikkeelle, esikko oli aika vilkasta sorttia liikkeelle lähtiessään, kulmat kolis ja pää oli pateilla :/
 
Meillä tyttö ihan saman ikäinen kuin elinaruulla. Konttausasennossa ollaan nytkytty kohta 3 viikkoa, mutta vielä ainakaan ei ole keksinyt et mitä käsillä tehdään. Tai no, nyt on alkanut nostamaan toista kättään ilmaan. Lattialla pyörii ja peruuttaa, sängyllä pääsee eteenpäinkin ryömimällä. Istumaan ei ihan vielä pääse itse, muutaman päivän ajan on harjoitellut sellaista "kylki-istumista". Veikkaisin että menee vielä ainakin viikko ennen kuin pääsee eteenpäin ryömimään/konttaamaan. Mutta sittenhän se on menoa :wave:
 
tuc
Meillä tyttö aloitti tuon konttausasennossa nytkyttelyn 6 kuukauden iässä ja sitä jatkui sitten 3 kuukautta kitinän ja ininän säestyksellä, kun ei päässyt eteenpäin. Peruutteli vaan ja jäi sitten takaperin jumiin pöytien alle.
Yhtäkkiä vähän vajaa 9kk ikäisenä lähti ensin ryömimään ja pari päivää ryömittyään hoksasi konttaamisen.
 
Meilläkin esikoinen otti konttusasentoa jo 6kk tietämillä, kuitenkin vasta 8 kk iässä hoksasi miten siitä päästään eteenpäin. Yksilöllistä, miten pian siis lähtee liikkeelle, voi olla että lähtee hyvinkin pian, tai sitten ei...
 
Konttausasentoon meidän vauva nousi n.5kk:n tietämillä. Kun oppi ryömimään 6 kk:n ikäisenä, jäi konttaamisharjoittelu hetkeksi aikaa. Nyt 7kk:n tietämillä kun ryömii jo hyvin, jaksaa välillä kontatakin. Ryömimällä tosin pääsee varmemmin eteenpäin. Konttaamisen myötä kehitystä tapahtui niin rytinällä, että olisi hyvä kun vähän vauhti jo hiljenisi! Samaan syssyyn oppi nousemaan polvilleen ja siitä eteenpäin jaloilleen, istumaan, jne... Ja nyt sais olla vanhemmilla silmät persiissäkin, että ehtii tuon vipeltäjän perään! Päätöntä on meno ja touhu täälläkin!
 
No niin, päivää vaille 7 kk se sitten aukeni se konttaamisen jalo taito =) katse tiukasti lattiaan ja menoksi, nyt harjoitellaan käsitettä "seinä" joka ei tunnu antavan periksi kun konttaa sitä päin, on myös ahkerasti paukutettu päätä olkkarin pöydän alahyllyyn ja jalkoihin ja kirjahyllyyn :/ . Tässä välillä on noin viikon osannut mennä aika omalaatuisella ryömimis/konttaamis/rätkähtely -tyylillä eteenpäin. Nyt sitten toivomaan ettei hetkeen vielä keksisi miten noustaan tukea vasten, ei sillä ettei olisi mukava katsoa kun lapsi oppii uutta vaan kun ei oikeen sitä itsesuojeluvaistoa ole vieläkään näkyvissä...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Afu-82:
Meillä tyttö ihan saman ikäinen kuin elinaruulla. Konttausasennossa ollaan nytkytty kohta 3 viikkoa, mutta vielä ainakaan ei ole keksinyt et mitä käsillä tehdään. Tai no, nyt on alkanut nostamaan toista kättään ilmaan. Lattialla pyörii ja peruuttaa, sängyllä pääsee eteenpäinkin ryömimällä. Istumaan ei ihan vielä pääse itse, muutaman päivän ajan on harjoitellut sellaista "kylki-istumista". Veikkaisin että menee vielä ainakin viikko ennen kuin pääsee eteenpäin ryömimään/konttaamaan. Mutta sittenhän se on menoa :wave:
Juu ei mennyt meillä montaa päivää kun tajuttiin miten päästään istumaan. Kontaaamaan oppi myös samaan aikaan. Eli oli vain vähän yli 6kk kun hoksasi homman :wave: , Ja nyt jo nousee seisomaan tule vasten. Tätä tehnyt noin viikon ajan...
 
Meillä osaa sen kylki-istumisen ja pelottavasti näyttää muutaman päivän asialta kun tuuppaa istumaan, siinäkin kun on se juttu että muuten istuu hyvin mutta taaksepäin kippaa vielä suhteellisen vaivattomasti.. :) Tää on niin tuskallisen ihanaa seurata tätä lasten kehitystä sydän kurkussa :LOL:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Pessi:
Meillä poika 5,5kk on noussut konttausasentoon yli kuukauden. Vielä ei tajua liikkua siitä eteenpäin. Ihan hyvä, ryömimälläkin pääsee jo aika kovaa :whistle:
Ja nyt on kulunut noin kuukausi, poika on 6,5kk.
Kontataan ja noustaan tukea vasten seisomaan :)
 
Meillä tyttö lähti ryömimään vähän vajaa 6kk vanhana, konttausasennossa nytkyminen alkoi n. 6kk vanhana, siitä meni noin kolme viikkoa että lähti konttaamaan ja siitä viikon verran niin alkoi nousemaan pystyyn tukea vasten. Eli about 7kk iässä nousi tukea vasten ja nyt on 9kk tasan ja kävelee tukea pitkin sekä taaperokärryn kanssa. Oppi jossain vaiheessa laskeutumaan ite alas niin ei tuu enää pahasti kaatumisvahinkoja...
 
Meillä tyttö täyttää ens viikolla 7kk ja oisko muutaman viikon noussu konttausasentoon ja hytkynnyt. Konttausasennosta nojautuu hieman taaksepäin, polvi-istuntaan ja siitä tod.näk. päässyt istumaan.. Liikkuminen tapahtuu edelleen ryömimällä eteen- tai taaksepäin.
Saa nähä jättääkö konttauksen välistä pois koska on nyt viikon ajan noussu karhunkävely-asentoon ja jalat liikkuu jo siinäkin..

 
Meillä neiti 7kk ja n. 3 vko on nyt kontannut. Lähti konttaamaan n. 2vko sen jälkeen kun ensimmäisen kerran bongasin hänet konttausasennosta nytkyttämästä =)

Toinen lapsista lähti aikoinaan ryömimään 3kk ikäisenä ja vajaa 5kk ikäisenä konttasi jo ihan täysillä =)
 
Meidän poika on nyt 5,5 kk ja oppi reilu viikko sitten konttaamaan.

4,5 kk iästä alkoi nostaa itseään konttausasentoon ja siitä se sitten lähti =) Poika jätti kokonaan ryömimisen väliin, yritti päivän ja vissiin päätti että kontaten on helpompaa!
 
Meillä täällä odotellaan koska neiti sitten oikeasti lähtee konttaamaan... Ikää tyttösellä 5,5 kk ja n. 3 vkoa sitten nousi konttausasentoon ja alkoi liikkumaan niin että heittäytyi siitä sitten eteenpäin. Nyt konttausasennossa nostelee ja liikuttelee käsiään, mutta vielä ei tuo käsien ja jalkojen yhteistyö suju. Hauska lukea teidän muiden kokemuksia, kuinka teillä on liikkeelle lähdetty. :)
 
Meilläkin noustiin 5kk ikäisenä konttaus asentoon heilumaan, nyt 6kk 1vk ja välillä saattaa mennä konttaamalla vähän eteen päin, enimmäkseen ryömii ja joskus potkasee jaloilla vauhtia, mutta kädet ei ole mukana ja mätkähtää pää edellä lattiaan raukka :)

Ja konttaus asennosta välillä on mennyt itse istumaan.
 
Heippa taas! Nyt osataan sitten käydä istumaan konttausasennosta eikä oo ees muksahdettu ku pari kertaa :wave: Kovasti taputtelee ja nyhtää sohvanreunaa, milloin se sitten on se päivä kun keksii että sitä kautta voisi yrittää ylemmäs :)
 
Meillä esikoinen nousi tukea vasten seisomaan 6kk iässä ja käveli 8 kuisena. Keskimmäinen lähti konttaamaan 7-8kk iässä ja käveli vuosikkaana ja kolmonen (kohta 8kk) konttaa, kun ei ole housuja jalassa (ilmeisesti pito on parempi :)), istuu ja nousee tukea vasten. Tunnen itteni kyllä hyvin onnekkaaksi, kun nämä kaksi nuorimmaista ovat olleet esikoista hitaampia tuossa liikkeelle lähtemisessä. Esikoisen vauva-aika jäi niin kovin lyhyeksi, ettei siitä saanut ihan kaikkea irti, vaikka toki se ihanaa aikaa oli :heart: Ja esikoisen (4v) vauhti sen kun tuntuu kiihtyvän :whistle:
 
Ja tohinalla eteenpäin =) nyt noustaan seisomaan tukea vasten, melkoisen huteraa on kyllä vielä, pari piruettia otettu kun toinen käsi tai jalka on irronnut :/ . Nyt niitä ylimääräisillä silmäpareilla olisi käyttöä, ei kerkee äiti ja isoveli enää joka mutkassa perässä. Sillä kun ei tunnu olevan mitään väliä mitä vasten yritetään seisoa, paras yritys on tähän asti ollu isin saappaan varsi joka niiasi aika nätisti alta pois :LOL: .Nyt ikää siis 7 kk ja risat, ja äiti helisemässä...
 
Meidän menijä oppi nyt sitten viikonloppuna (pari päivää vajaa 6kk) nousemaan seisomaan tukea vasten. Tosin samoi kuin Elinaruulla, piruetteja on sitten kyllä otettu ja jatkuvasti saa seurata perässä mihin neiti päättä nousta seisomaan. Ihan vielä ei kyllä olisi tarvinnut tuota tapaa oppia... Mutta minkäs teet... :LOL:
 
Ei siitä sitten ollutkaan kovin pitkä matka tosta konttauksen aloituksesta kävelemiseen.
Poika on nyt pari viikkoa tässä harjoitellut pieniä matkoja kävelemällä ja nyt sitten tepastelee suurimman osan päivää, aika vinkee näky kun on vielä kuitenkin pieni =)
Ja kohta sitä sitten huomaa että ei oo enää pientä vauvaa kun alkaa olla jo taapero :'(

Muoks ja ikää on nyt muutamaa päivää vajaa 10 kk
 

Yhteistyössä