6-7-vuotiaidenne unirytmit?

  • Viestiketjun aloittaja ??
  • Ensimmäinen viesti
??
Mistä mihin eskarit ja ekaluokkalaisenne nukkuvat? Meillä mentiin vasta nyt sänkyyn ja lapsi varmaan nukahtaa 21.30, mikä on mielestäni liian myöhään, ja nukkuu klo 8 asti. Lapsi vaikuttaa välillä väsyneeltä ja mietinkin saako hän riittävästi unta.
 
Meillä
5v. nukahtaa n.21.30 ja herää tai herätetään n.7.30 ,ei yleensä enään nukahda päiväunille. Ei vaikuta väsyneeltä,tämä rytmi ollut jo pitkään,4v. nukkui tosin vielä tunnin päikkärit.
 
"pipari"
Eskarilainen menee sänkyyn (arkena ja viikonloppuna) klo 20, nukahtaa yleensä nopeasti, viimeistään 20.30. Herää aamuisin yleensä herättämättä klo 6.30-7.00.
 
"aapee"
Hyvä tietää että joillekin riittää alle 12 tunnin yöunet. Luulin että vielä alakoulussakin suositellaan pitkiä yöunia, esim. aivojen kehityksen kannalta. Kokeilen kuitenkin siirtää unirytmiämme aikaisemmaksi, jotta lapsi saisi nukkua klo 20-8.
 
[QUOTE="aapee";29237727]Hyvä tietää että joillekin riittää alle 12 tunnin yöunet. Luulin että vielä alakoulussakin suositellaan pitkiä yöunia, esim. aivojen kehityksen kannalta. Kokeilen kuitenkin siirtää unirytmiämme aikaisemmaksi, jotta lapsi saisi nukkua klo 20-8.[/QUOTE]

On koetettu laittaa lasta nukkumaan aiemminkin mutta ei nukahda ennen kuin puoli kahdeksalta. Aikainen on herätys mutta ongelmia ei ole ollut, virkeänä tulee aamutoimille. Viikonloppuna ottaa sitten univelkoja tunnin tai pari yössään takaisin.
Joillekin riittää vähäisempi uni.
 
"tyty"
Meillä eskarilainen menee sänkyyn 21.30-21.50 ja nukahtaa pian. Herää arkiaamuisin kahdeksan pintaan. Ei ole väsynyt aamuisin, reippaana herää. Ollaan yritetty, että menisi heti 21 jälkeen nukkumaan, mutta venahtaa joka ilta pikkasen.
 
"anni"
sekä eskarilainen että ekaluokkalainen käyvät nukkumaan arkisin 19.30-20.00 ja heräävät 6-6.30, viikonloppuisin nukkumaan käydään yleensä vasta 21 maissa mutta nukutaankin sitten ehkä 8-8.30.

ja jos näyttää liian kiukkuiselle meiningille (meillä ollaan kiukkuisia väsyneinä) niin sitten viikonloppuisin päiväunet :)
 
Nyt 8v on mennyt jo pari vuotta nukkumaan 20-20.30 välillä (nukahtaa heti) ja herää 6.30.
Elikkä nukkuu noin 9-10h yössä. Viikonloppuisin nukkuu noin tunnin pidempään. Joskus on ollut väsynyt aamuisin mutta jaksaa ilman kiukkuja kuitenkin päivän ja illan, käydä harrastuksissa, tehdä läksyt ilman itkuja jne.
 
"Pellervo"
Eka- ja tokaluokkalainen viimeistään kahdeksalta nukkumassa ja ylös seitsemältä.

Jos uni jää vähemmälle, lapset ovat paljon levottomampia, keskittyminen vaikeutuu ja kränää tulee herkemmin.

Ja viikonloppuisin nukkuvat tunnin pari pidempään.



Unen tarve riippuu varmasti myös kuinka hektistä elämä muuten on, vai istua möllötetäänkö sitä kuinka paljon ruudun edessä tai muuta... onkohan siitä jotain tutkimuksia?


Ainakin univajeella ja ylivilkkaudella on tutkitusti selvästi yhteyttä.
 
"kkkk"
7-vuotias yleensä nukahtaa noin 21:30-22:00 ja herätys on 7:00. Viikonloppuisin valvoo pidempään ja herää myöhemmin. Ei tunnu tarvitsevan enempää unta, yritetty on aikastaa nukkumaanmenoa ja sängyssä ollaan viimeistään 20:45 mutta unentulossa kestää.
 

Yhteistyössä