5v ja uniongelmat

muilta kokemuksia ja tai vinkkejä aiheeseen

eli tyttömme on 5vuotias,luonteeltaan vilkas ja touhukas.lapsi on päivät perhepäivähoidossa,kotona puuhaamme milloin mitäkin kotiaskareita niin ulkona että sisällä.ilta touhut samanlaiset joka ilta 19.30-20.00 iltapala,sen jälkeen iltapesut ja satu.unessa 21 mennessä.nukkumaan meno sujuu hyvin,nukkuu omassa sängyssä,omassa huoneessa.siihen asti kaikki onkin ok....kunnes kello 01-02 yöllä,ensimmäinen herääminen....huutaa äiti,kävelen lapsen huoneeseen sängyn viereen,lapsi nukahtaa....puolituntia,sama uudelleen.joskus tämän jälkeen nukahtaa ja nukkuu 5 ja sitten sama uudelleen ,mutta koko yön nukkuminen on vuodessa yhden käden laskettavissa ,yleensä yrittää päästä keskeen nukkumaan.meidän keskessä alkaa mahdoton potkiminen ja kiukkuilu että on ahdasta.no eihän siinä kukaan nuku.siksi tämä ei ole käytössä että lapsi saisi tulla viereen yöllä.välillä olen nukkunut lapsen huoneen sohvalla kun olen ollut niin väsynyt että en enää jaksa valvoa lapsen sängyn vieressä yöllä.
on kokeiltu puoli vuotta sitä että lapsi viedään aina omaan sänkyyn kun herää yöllä,mutta ei auta,tai puoleen vuoteen jos jokainen yöuni jää kolmeen tuntiin niin sillä ei itse jaksa ainakaan pidempään.
tätä jatkunut vauvasta saakka.

neuvolassa tätä ei olla otettu kovinkaan vakavasti.
lapsi on usein ärtyisä aamusta kun hänenkin unet vajaat.
lapsi ei nuku päivä unia,lepää.saa nukkua jos nukuttaa päiväuniajalla.

vinkkejä kellään,kysykää lisää jos jotain vaikka jäi kertomatta :)

|O
 
Sopikaa, että saa jonkun palkinnon, jos nukkuu omassa huoneessaan hiljaa koko yön.
Meillä myös vanhempi poika hankalampi tapaus (5,5v). Nuorempi nukkuu pidempään ja paremmin mut tämä vanhempi kun käy esim. vessassa vaatii sen jälkeen peittelyä ja herää 6.30-7 vaikka kotihoidossa!!!
Kuulemma tämäkin helpottaa ajan kanssa mut ei kyllä jaksais oottaa.....
 
Onko teidän pieni sairastellut paljon? Hengitystietulehduksia, angiinaa?
Meidän nyt 5v. pojumme ei ikinä nukkunut yötään läpi, vaan heräsi aina itkemään ja huutamaan sata kertaa yössä, oli sitten kipeä tai ei (sairasteli usein angiinaa ja korvatulehdusta). Kunnes 3v9kk häneltä leikattiin kitarisat. Silloin alettiin nukkumaan koko yö putkeen, hallelujaa!! (mitä nyt joskus ehkä kerran kuussa herää jostain syystä) :D
Eli meillä jatkuvan heräilyn syynä oli selvästi ne risat, jotka terveenä olleessakin sen verran häiritsivät, että henki loppui jossain kohtaa aina, lapsi pelästyi hereille ja sitten itkemään.
Ja pikkuveikka 2v. menee ihan samaa tahtia. Odottelen vaan, että tulis ensi syksy, päästäs näyttämään risoja, ja joku viisas lähettäis leikkaukseen.

Käyppä näyttääs pikkusta korva-kurkkulekurille, ja kattoon johtuisko se heräily suurentuneiden risojen aiheuttamasta apneasta. :hug:

Tsemppiä.
 

Yhteistyössä