5v flunssassa usein,normaalia?

  • Viestiketjun aloittaja "maali"
  • Ensimmäinen viesti
"maali"
Noin 7-8 kertaa vuodessa on kipeänä. Nuhaa,yskää ja kuumetta. Lapsella on infektioastma ja ehkä normiastmakin. Menemme lastenlääkärille ajatuksella pitäiskö hoitavaa lääkettä käyttää jatkuvasti. Korvatulehduksia ollut flunssien yhteydessä 1-2 kertaa vuodessa. Onko normaali määrä sairastelua? Mietin sitäkin että toivottavasti meidän kodin sisäilma on ok...!?!
 
"vieras"
Meilläkin on kausia, että ollaan tosi usein sairaana ja sitten taas välillä. esim. nyt viimeiset 6kk, ettei mitään tautia. Kannattaa tietysti se sisäilma-asiakin tarkistaa, mahdollinen homevaurio ottaa huomioon jne. Meilläkin löytyi paha kosteusvaurio ja hometta kylppäristä remontin yhteydessä, vaikka sitä ei vielä mitenkään aistinvaraisesti voinut todentaa. Paha vaan, että nuo jutut usein löytytvät vasta kun aletaan purkamaan rakenteita... Tarkistakaa myös kaikki kodin huonekasvit, ettei ole allergisoivia. Meillä esim. joulukuusi aiheuttaa sekä minulle että lapselle flunssankaltaisia oireita. Eli jos nyt joulunaikaan sairastuu "flunssaan", syynä saattaakin olla joulukuusi.
 
Meil
Ei ole infektioastmaa, vaikka tutkittu on astmajuttujakin kun tuntuu, että valvotaan kle jatkuvasti yskän vuoksi. Mutta ainakin tuon verran ollaan kipeenä.

Uusi talo, tilanne oli sama jo edellisessä kodissa joka sekin alle 10v vanha asumus. Ilman kosteutta mittailtu jne.
 
"Vieras"
Meidän perheessä tuo on valitettavasti "normaalia". Kahdella lapsella infektioastma ja yhdellä lapsella aika hankala astma. Kun on siellä astma pohjalla, niin kyllä ne taudit vaan valitettavasti venyy... :( Meidän yksi lapsi sairastaa ihan tosi paljon koko aika. On jo koululainen ja poissaoloja on hurjasti, tältä syksyltä yli 80. Eli tuosta voi laskea kuinka paljon poissaoloja kertyy, kun viikossa koulutunteja 20. Hurja määrä siis! Nyt on yskä ja kurkunpääntulehdus kestänyt kuukauden ja kaksi suun kautta otettavia kortisonitabletti kuureja syöty. Yöt valvotaan, vaikka jo noinkin iso lapsi kyseessä. Mutta henki ei vaan kulje kunnolla. Nyt on kahden viikon sisään käyty spiraa hengittelemässä keskimäärin joka toinen ilta/yö.
Suosittelen kyllä ihan ehdottomasti tuota hengitettävää kortisonia kokoaikaiseen käyttöön. Se saattaa tuoda edes jonkun verran helpotusta oloon. Meillä lääkkeinä menee Seretide (tuplattuna nyt koko aika), Singulair (joku sanoo Montelukast), Ventoline tarvittaessa ja Xyzal. Nyt tosiaan vielä näiden lisänä tuo Prednisolon. Ja silti tukkoon vetää.
Kyllä homeet ja kosteudet kannattaa tutkia, ne kun vaikuttaa tottakai tuohon tukkosuuteen!!
 
No se sisäilma ongelma tuli kyllä myös ekana mieleen.
Ihan omaan kokemukseen pohjautuen.

Voisi kysyä, onko pojalla tai jollain muulla perheenjäsenellä:
• toistuvia infektiota
• päänsärkyä/migreeniä usein
• kiukuttelua
• väsymystä
• muistihäiriöitä
• silmätulehduksia
• äänen käheyttä
 
Joillakin ihmisillä on myös tolkuttoman huono vastustuskyky, joko synnynäisesti tai jostain luuytimen tuotannon häiriöstäkin johtuen.
Meillä toiseksi vanhin sai kaikki mahdolliset ja mahdottomat virukset mitkä vain liikkui, oli 7-8 vuoiaaksi koko ajan flunssassa, ja infektioastma tietenkin. Nyt kaveri on jo 13, ja sairastaa 3-6 flunssaa vuodessa, siinä missä 10v sisko ja 16 veli ehkä 2-3. Mutta siis ikä toi helpotuksen tuossa alaluokilla, ja astma alkoi huijakseen helpottamaan.
Siellä lastenlääkärillä kannattaa tarkistuttaa tuota vastustuskyvyn tasoa verikokein myös.
 
"aloittaja"
Meillä ei ole sairastettu koskaan mahatautia,että siinä mielessä vastustuskykyä on,mutta nuo flunssat tuntuu tulevan herkästi. Muilla eli vanhemmilla ei ole ollut oireita. Jotakin allergiakokeita nyt testattiin ja nenästäkin otettiin joku koe...niistä vastauksia vielä ei olla saatu.
 
"Vieras"
[QUOTE="aloittaja";27745048]Meillä ei ole sairastettu koskaan mahatautia,että siinä mielessä vastustuskykyä on,mutta nuo flunssat tuntuu tulevan herkästi. Muilla eli vanhemmilla ei ole ollut oireita. Jotakin allergiakokeita nyt testattiin ja nenästäkin otettiin joku koe...niistä vastauksia vielä ei olla saatu.[/QUOTE]

Meillä ihan sama juttu! Mahatauteja meillä ei ole ollut, kun ihan pari kertaa. Noro tuotu vaihtarina sairaalasta, mutta muuten ei ole ollut mahatautia. Nuo flunssat kyllä vaivaa ja rajusti yleensä. Meillä on otettu noita verikokeitakin iso kasa, mutta niissä ei ollut mitään. Joku sanoi tuossa, että kannattaisi ne home verikokeetkin otattaa vielä. Katotaan josko ne vielä sitten otettais. Nuorimmalla niissä ei näkynyt kyllä mitään, mutta ehkä ei olis paha juttu, jos tälle sairastelevalle koululaiselle ne saisi.
 
"aloittaja"
Mitä on homeverikokeet? Jotakin allergiaverikokeita siis otettiinkin josta ei vielä oo saatu tuloksia. Joku paketti jossa testataan koira,kissa,heinä,koivu,huonepöly ja jotain muutakin siinä kai on. Ja sitten nenästä myös joku näyte otettiin. Meillä ei muuten juuri koskaan ole pelkkää nuhaa,vaan jos tulwe nuha niin sitten hetken päästä kuumekin. Toisaalta antibioottikuureja on mennyt ehkä vuodessa vain kolme,ei siis tosiaankaan joka tautiin.
 
"vieras"
Olen jostain lukenut, että alle kouluikäisillä lapsilla on keskimäärin 10 kertaa nuhaa vuodessa. Meidän lapset on hyvin tukeneet tätä arviota. Toisella on astma ja jatkuva lääkitys talvella juuri sen takia kun ei ehtiyt kunnolla parantua taudeista jo uuden tullessa. Toisella, jolla ei ole astmaa, oli viime vuonna 5 korvatulehdusta ja tavalliset nuhakuumeet päälle.
 
"Vieras"
[QUOTE="aloittaja";27746683]Mitä on homeverikokeet? Jotakin allergiaverikokeita siis otettiinkin josta ei vielä oo saatu tuloksia. Joku paketti jossa testataan koira,kissa,heinä,koivu,huonepöly ja jotain muutakin siinä kai on. Ja sitten nenästä myös joku näyte otettiin. Meillä ei muuten juuri koskaan ole pelkkää nuhaa,vaan jos tulwe nuha niin sitten hetken päästä kuumekin. Toisaalta antibioottikuureja on mennyt ehkä vuodessa vain kolme,ei siis tosiaankaan joka tautiin.[/QUOTE]

Homeverikokeista olis jotenkin saattanut nähdä, jos on homeelle altistunut. Ja kun epäilyksiä siitä oli, niin lääkäri otti ne myös. En nyt muista, että millä nimellä ne ihan oikeesti oli. Mutta nekään ei kuulemma ihan täysin luotettavat ole, mutta kuulemma jollain ne saattaa näyttää jotain.
Meillä pahiten sairastava lapsi on syönyt tänä vuonna ainakin 10 lääkekuuria ja muistaakseni 6 tai 7 kortisonikuuria. Krooninen poskiontelontulehdus vaivas alkuvuodesta ja poskionteloiden pallolaajennus tehtiin hänelle. On auttanut poskiontelovaivaan, vaikka lääkärit sanoivat, että 8-vuotiaalla ei pitäisi olla ollenkaan tulehduksia poskionteloissa... En edes halua ajatella kuinka paljon lääkkeitä meidän lapsi on syönyt elämänsä aikana! :( Siis ihan hirmuisen määrän.. Estolääkityksiä on matkaan mahtunut myös, kun ei ole tulehdukset asettuneet yhdellä kuurilla.
 
"äityli"
[QUOTE="Vieras";27746896]Homeverikokeista olis jotenkin saattanut nähdä, jos on homeelle altistunut. Ja kun epäilyksiä siitä oli, niin lääkäri otti ne myös. En nyt muista, että millä nimellä ne ihan oikeesti oli. Mutta nekään ei kuulemma ihan täysin luotettavat ole, mutta kuulemma jollain ne saattaa näyttää jotain.
Meillä pahiten sairastava lapsi on syönyt tänä vuonna ainakin 10 lääkekuuria ja muistaakseni 6 tai 7 kortisonikuuria. Krooninen poskiontelontulehdus vaivas alkuvuodesta ja poskionteloiden pallolaajennus tehtiin hänelle. On auttanut poskiontelovaivaan, vaikka lääkärit sanoivat, että 8-vuotiaalla ei pitäisi olla ollenkaan tulehduksia poskionteloissa... En edes halua ajatella kuinka paljon lääkkeitä meidän lapsi on syönyt elämänsä aikana! :( Siis ihan hirmuisen määrän.. Estolääkityksiä on matkaan mahtunut myös, kun ei ole tulehdukset asettuneet yhdellä kuurilla.[/QUOTE]

Kannattaisiko vahvistaa vastustuskykyä?! Runsaasti D3-vitamiinia öljypohjaisena niin imeytyy,50µg vähintään. Jatkuvasti myös maitohappobakteereja ja sinkkiä, sekä C-vitamiinia. Kannattaa käydä S-D-25 kokeessa.
 
"Vieras"
[QUOTE="äityli";27747034]Kannattaisiko vahvistaa vastustuskykyä?! Runsaasti D3-vitamiinia öljypohjaisena niin imeytyy,50µg vähintään. Jatkuvasti myös maitohappobakteereja ja sinkkiä, sekä C-vitamiinia. Kannattaa käydä S-D-25 kokeessa.[/QUOTE]

En enään tiedä keinoja, millä vahvistaa.... Tuo sinkki puuttuu meidän purkeista, mutta kaikkia muita noita meneekin purkista. Lapsella laajat ruoka-aineallergiat, lasten reuma, vaikeahko astma. Joten hirmuisia tässä ei pystytä enään tehdä. Käydään sellaisella lääkärillä useamman sadan kilometrin päässä, joka oikeesti osaa asiansa. Hänen avullaan ollaan saatu lapsi edes jonkunlaiseen kuntoon ja ollaan saatu hänet syömään. Meillä kun ei suostuttu syödäkään, kun olo niin hirveä välillä. Labroja otettiin just kesällä 18 eri juttua ja niistä lähes kaikki oli ok. D-vitamiinikin katottiin silloin. Sinkin ehkä voisin vielä lisätä meidän purkkilistaan.
 

Yhteistyössä