4v hankala eroahdistus

  • Viestiketjun aloittaja "Minna"
  • Ensimmäinen viesti
"Minna"
Meidän 4v tyttö aloitti uudessa päiväkodissa elokuun alusta. Vanha päiväkoti lopetti toimintansa ja sen vuoksi jouduttiin vaihtamaan. Nyt uudessa päiväkodissa ongelmaksi on muodostunut hankala eroahdistus. Itkee ja huutaa aamuisin viedessä, tarraa kiinni eikä päästäisi lähtemään. Päivän aikana on kovasti itkuinen, ei oikein halua leikkiä muiden kanssa. Itkeskelee ja valittaa äiti-ikävää. Vanhassa päiväkodissa kaikki oli todella hyvin. Tykkäsi aina mennä ja oli kaikkien kaveri. Tyttö on normaalisti todella sosiaalinen, tutustuu helposti uusiin ihmisiin eikä ole koskaan aiemmin tällä tavalla arastellut uusia tuttavuuksia. Alan olla aivan neuvoton tilanteessa. Tuntuu, että omakin työpäivä menee aina vähän piloille, kun mielessä pyörii koko ajan se, että itkeekö tyttö siellä taas koko päivän. Tänäkin aamuna viedessäni itkuista tyttöä, kuulin jonkun lapsen sanovan, etä taas se itkupilli tulee. Todella paha mieli itselläkin. Mikä tässä tilanteessa auttaisi, että päästäisiin eteenpäin ja ns. normaali arkeen?
 
"äityli"
juttele ensin lapsen kanssa,miettikää yhessä mikä mättää.ehkä uusi päiväkoti tuntuu vielä uudelta ja oudolta ja tottuminen on vaikeaa.jos ei helpota niin kannattais varmaan päiväkodissakin ottaa asia puheeksi.
 
ap
Olen tytön kanssa jutellut asiasta päivittäin. Sanoo aina vaan, että haluaisi olla äitin kanssa kotona ja että haluaisi vanhaan pk:n takaisin. Itsellä alkaa olla keinot loppu ja paha mieli. Päiväkodissakin ollaan juteltu, mutta ei sillä mitään vaikutusta ole ollut. Tosin ei pk:n hoitajat ole oikein mitään ratkaisukeinoja asiaan esittäneet.
 
"moi"
meillä kans sama tilanne, mutta lapsi vajaat 3v ja aloitti nyt ekaa kertaa hoidon elokuussa. Ja on rankkoja nuo aamujäännit, roikkuu jalassa ja itkee ja on siinä sit äitikin päivä pilalla :( MUTTA meillä kyllä kuulemma päivä menee sitten hyvin noista aamuitkuista ja rimpuiluista huolimatta.

Kuinkahan kauan tässä menee...
 
"minä"
Oih, melko tuttu tilanne.
Meillä oli neiti 3,5v. 4vko kahdessa eri varahoitopaikassa (2vko/paikka) ja huusi joka ikinen aamu kun vein hänet varahoitoon. Odotti kovasti että "oikea hoitotäti" palaa lomalta.
No nyt sitten maanantaina tyttö pääsi takaisin omaan hoitopaikkaan ja sama juttu jatkuu.
Yhtä huutoa ja itkemistä että ei halua hoitoon ja olisi mielummin äidin kanssa kotona.=(
Ihan voimaton olo aamuisin. Toivon että ajan kanssa tästä helpottaa mutta tällä hetkellä ei kyllä jaksa uskoa...
 
ap
Helpottavaa kuulla, et muillakin samanmoista. Olisiko jollain jotain kikkaa/keinoa mitä kokeilla tilannetta helpottaakseen? Tai milä tavalla ja milla aikataululla tilanne on muilla helpottanut?
 

Yhteistyössä