4v.ei söisi mitään aamulla

  • Viestiketjun aloittaja samase
  • Ensimmäinen viesti
samase
tai siis puuroa koettelee tosiaan hermoja.unohdetaankop koko aamupala ja tehdään niin kuin herra haluaa tänään 2tuntia söi...muka ja jos väkisin syöttää alkaa kyökkimään.eli ei syönyt juuri mitään.herkkuja ei syö karkkeja tms.joten alkaako paasto...
 
Jos olemme kotosalla, en stressaa aamupalalla. Laitan päiväruuan ajoissa eli klo11 ja se maistuukin jo hyvin. Pöydässä on käytävä ja jotain otettava, mutta puuron tai edes voileivän kanssa en ala kinata.
 
Tarjoa vaikka vain hedelmää tai leipäpala tms. Ei kannata tehdä numeroa syömisestä. Tarjoa lounas sitten ajoissa. Voi olla että lapsesi kokeilee rajojaan, haluaa itse "määrätä" syömisiään tai sitten kuuluu niihin ihmisiin, jotka eivät yksin kertaisesti saa aamulla mitää alas.
 
Kukkerikuu
Meillä ei esikoinen heti aamulla syö oikein mitään. Hoitomatkalla saattaa syödä banaanin tms. Isänsä on kans huono aamusyöntinen.
Maistuu kuulema ruoka klo 11 hyvin sanoi hoitotäti.
 
Meidän neideillä molemmilla menee aamuisin hetken aikaa, ennenkuin vatsa herää. Tulevat kyllä pyytämään sitten kun tulee nälkä, en viitsi pakottaa. 5-vuotisneuvolassa asiasta kyselin, ja sanoivat ettei kannata huolestua, kuuluu kehitykseen( ja näin lämpimillä säillä ei ruoka maistu).
 
Kokeile jotain kevyempää näin kesäaikaan eli jogurttia tai vaikka kylmää riisivanukasta. Meillä tykkää sieväsuukin Mannakvik:stä jota saa maitohyllystä. Eipä itseänikään innosta höyryävä ruoka näin hiostavalla että ihan suosiolla annan periksi tuossa puurossa.
 
Ei meilläkään pakoteta syömään, jos ei maistu. Olen sanonut, että ottaa itse leivän (ilman lisukkeita) tai sanoo, kun haluaa jugurttia tai muuta aamupalaa. Heti herättyä ei maistu, mutta tunnin kuluttua menee murot tai muu naposteltava, ei puuro. Pikkumies herää joka aamu klo 7.30, joten lounaskin on klo 12, jolloin kunnon lämmin ateria jo maistuukin hyvin.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.07.2005 klo 10:38 samase kirjoitti:
tai siis puuroa koettelee tosiaan hermoja.unohdetaankop koko aamupala ja tehdään niin kuin herra haluaa tänään 2tuntia söi...muka ja jos väkisin syöttää alkaa kyökkimään.eli ei syönyt juuri mitään.herkkuja ei syö karkkeja tms.joten alkaako paasto...
katsoskun kaikki ei syö aamalla. järki käteen ja kyl se syö kun nälkä tulee :kieh:
 
Ei meidänkään 4-vuotias syö heti aamulla, vähän vain juo maitoa tai mehua. Isoveljensä oli samanlainen samassa isässä, mutta nyt syö aina kaurapuuron ennen kouluunmenoa. Taisi olla vaan siitä kiinni kun tarhassa sai aamupalaa klo 9, niin ei ollut tarvetta vielä kotona syödä, mutta kun koulussa ei saa aamupalaa niin pitää tankata aamulla kotona. Että ota ihan rauhassa vaan, kyllä se lapsi syö kun on nälkä.
 
Meillä sama laulu kans. Eli lapset syö huonosti aamulla. Meillä on semmonen käytäntö sitte ollukki, että syövät vaikka hedelmänpuolikkaan (kokonainen on liikaa meillä) ja lasin maitoa kohta herättyään ja tunti pari siitä sitte tulee puuroa. Jos lapset herää myöhään, niin jätän puuron keittämättä ja tarjoan sitte ruuan ennen puoltapäivää. Tämä järjestely on tyydyttäny koko sakkia. En jaksa ruuan kans tapella, ku niitä taistelunaiheita piisaa muutenki. Eipä tule ruuasta ja syömisestä sitte semmosta pakkoa ja pelkoa.
 
gringa harmaana
Meillä 5v syö hyvin, mutta 3 vee noin puolikkaan leivän. Kotona en anna puuroa, koska syövät sitä aina hoidossa ammuisin, jossa 3v syö kaiken. Ruuan laitan sitten 12-13 näin kesäsin ja hyvin lapset päärjäävät siihen asti. Perunoita meneekin sitten paljon.
 
kausiluontoista on meilläkin syömisen kans.Nyt helteiden aikaan eivät ole syöneet koko päivänä vaikka tarjotaankin.Juotavaa on tosin oltava tarjolla kokoajan ja sitä meneekin paljon.
Keitin juuri kalakeiton ja olin onnesta soikeana kun pojat pisteli molemmat isot annokset.
Aamuisin meillä pojat syö viilit tai jugurtit.en stressaa vaikkei puuro maistukkaan.
 
Meillä kans poika 5-v haluaa aamupalan heti ku herää (tullu äitiinsä) ja tyttö kohta4-v ei syö välttämättä mitään. Maistuu sit ruoka aamupäivällä hyvin. (Se on ku isäsä, sekään ei syö aamulla mitään..)
 

Yhteistyössä