40+ so what wol.13

Hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät: Saadaan yksi IVF -hoito julkisella ja mahdollisimman pian kuulemma. Munisten kypsyttelyyn siis varmaan seuraavaan kiertoon. (y)Huonot: Influenssa tai muu vastaava iskee päälle. Perheestä kaikki saikulla. Olis parhaat tärppipäivät. Mies lupas buranan voimalla silti hoitaa hommat. :sick:
 
Kettuperhe: hienoja uutisia! Lykkyä pyttyyn teillekin!

Mulla taitaa olla outo mies kun se ei niin kipee oo koskaan ettei jaksais.... kun vaan itse jaksais, ovistestitkin loppui joten pitäis jaksaa joka toinen päivä, huh

Eikö Kasenja vieläkään ole kuulolla? Kuulumisia odotellaan...
 
Kiitos tsempeistä! :)

Virkki: saaliisi kuulostaa tosi hyvältä! Kyllä siitä voi iloinen olla. Toivottavasti noista soluista löytyisi nyt se hyvä (y)

Kettuperhe: hienoa, että pääsette hoitoon! Pikaista paranemista! Kamalan paljon influenssaa tuntuu nyt pyörivän, hieman hirvittää, että osuuko kohdalle.

Minulla tosiaan oli eka ultra ja se oli pettymys. Hieman on ollut sulattelemista siinä, että vain kolme follikkelia oli kasvamassa... Ilmeisesti en enää stimuloinnilla voi saada hyvä saalista :( Amh-arvoni on kuulemma varmaankin romahtanut siitä, kun se muutama kuukausi sitten otettiin. En siis välttämättä pääse edes siirtoon ja se on kyllä kova pala, kun toivoin, että edes jotain saisi pakkaseenkin :cry:
 
Kettuperhe, hyviä uutisia siis, että saat hoidon! NYt sitten odottelemaan uutta kiertoa ja pääset piikittelemään!vai pitääkö vielä mennä käymään polilla? Toivottavasti flunssa hellittää vai Saitteko hyödynnettyä hyvät päivät?

Aamuska, voi ei, mitä uutisia! Varmasti vetää mielen matalaksi. Miten lääkitystä jatketaan punktioon saakka? Älä vielä täysin masennu. Joillakin on tullut vain yksi siirtokelpoinen munasolu ja sillä on saatu tärppi. Tuntuu, että less is more ja sillä onnistuu paremmin kuin esim tällä minun ”hurjalla” saaliilla!

Roxanne, kiitos tsempeistä! Miten teillä menee?

Minä alan olla Kasenjasta huolissani! Miten voit?

Mulla on nyt neljä yksilöä pakastettu. Olen ihan tyytyväinen kuitenkin. Mieliala vaihtelee laidasta laitaan. Vaikea arvioida, onko minulla mitään oireita. Siirron jälkeisinä päivinä oli vihlontaa ja ties mitä, mutta nyt on jo ihan tavallinen tuntuma. Jos jotain olen oppinut, niin sen, että mistään ”oireesta” ei voi olla takeita. Onko teitä muita paleltanut siirron jälkeen? Minua paleltaa ihan hirveästi iltaisin, öisin ja aamuisin. Ja arvata saattaa, että olen miettinyt, mistä se mahtaa johtua!
 
Virkin paluun innoittamana mäkin palaan hetkellisesti :) Oon vaihtanut Dextraan ja uuden IVF:n loppusuora menossa. Vain kaksi kertaa pääsi nyt jännäämään eli vajaasta kymmenestä munasolusta 4 jatkoi kasvua, 2 eteni blastoksi, yksi morulaksi, 1 blasto siirrettiin tuoreena, kemiallinen, PAS nyt menossa ja morula kuukahti eli sulattivat viimeisen blaston. Sen kanssa nyt toista päivää elellään.

Mulla on poikkeuksellisen hiljainen kierto meneillään. Vähän keltarauhanen juilii mutta esim. punktion jälkeiseen aikaan ja tuoresiirtoon verrattuna nyt on täysin tyyntä. En tiedä onko se tässä vaiheessa huono vai hyvä merkki. Ainakaan ei oo sellaista kohtukouristelutunnetta, mitä 2-päiväisten PAS-siirtojen kanssa on aina ollut. Mutta sit taas jotain tuntemusta kai tahtois... Palelua on, mutta saattais olla muutenkin. Tuoresiirrossa muutama viikko sitten palelin aivan hulluna ja oli kaikki "oikeat" raskausoireet, enkä haaleasta viivasta edes yllättynyt, en kyllä sitten siitäkään, että se hiipui pois, koska oli selkeästi liian haalea niille päiville. Jatkosta ei tietoisuutta, oon maksanut nyt kaiken yksin, eikä varaa jatkaa ole ainakaan hetkeen, ellei ota jotain maksutiliä eli lainaa. Lääkäri oli sitä mieltä että vielä omilla kannattais yrittää... 42 oon nyt, päätös oli että vielä/enää tämä vuosi yritystä...

Tsempit kaikille, ja uusille myös, meikä on täällä "viihtynyt" enemmän ja nykyään vähemmän viimeiset melkein 4 vuotta...
 
  • Tykkää
Reactions: karhuemo75
Mennään vielä polille reilun viikon päästä. Ehtii ennen uutta kiertoa. Ollaan kaikki influenssan kourissa ja se voi lääkärin mukaan tilapäisesti laskea miehen siittiöiden laatua, koska kuume. Ovis on tulollaan. Varmaan myöhässä, koska tämä tauti. Että ei kovin toiveikas olo. On silti talleteltu. Nettiporno on kätevä, jos ei muuten meinaa jaksaa puuhata. Mies saa siitä aina intoa kuitenkin. :love:
 
Maimei, ihana kuulla sinusta! Olen käynyt tsekkaamassa IVF-hoitolaisten ketjua ja seuraillut, onko sinusta merkkiäkään. Teidän dextrasta olen kuullut paljon hyvää ja onnistumisia. Onko sinulla kokeiltu jotain uutta siellä? Toivotaan parasta tälle siirrolle! Kai tätä hoitorumbaa jatkaisi, jos tietäisi, että rahalle saa vastinetta. Kohta ollaan sen ikäisiä, ettei kela enää korvaa hoitoja ja ainakaan minulla ei ole hoitoihin sen jälkeen varaa! Olen miettinyt samaa kuin sinä-tämä vuosi ja tämä kierros vielä ja sitten loppuu. Pitkä on sinunkin taival ollut sekundäärisen lapsettomuuden kanssa.

Kettuperhe, hyvä juttu, että asiat etenee ja suunnitteluaika on varattu! Siitä se lähtee.
 
Saanko liittyä vielä mukaan, vaikkei toiveet vauvasta kovin suuret enää ole? Taustaa: olen 44-vuotias. Lapset edellisestä avioliitosta 18-, 16-, ja 11-vuotiaat. Nykyinen avioliitto lapseton, yritystä joulusta 2013. Tuloksena yksi tuulimunaraskaus kesäkuussa 2015. Lapsettomuustutkimukset tehty yksityisellä ja kummassakaan ei löytynyt mitään vikaa. Mulla ylipainoa 30 kiloa, vaikka pudotin syksyllä jo 14 kiloa. Mies tupakoi. Miehellä ei lapsia. Ovulaatiotestejä en ole enää jaksanut tehdä, mutta ajattelin huvikseen ostaa ensi kiertoon ja käydä mittauttaan amh-arvon. Kierron keskivaiheilla kauheet himot, josta ajattelen ovuloivani :) Nyt ovulaatiovaihe taas menossa siitä päätellen, että odottelen miehen heräämistä ;)
 
Virkki: lääkitystä nostettiin hieman, mutta ei se ihmeitä tehnyt. Kolme follia olisi nyt tulossa punktioon. Nuo kolmekin kyllä aiheuttavat tukalaa oloa, en osaa edes kuvitella, miten suuremman follimäärän kanssa pystyy olemaan. Toivon todella, että noissa kolmessa olisi solu sisällä ja edes joku riittävän laadukas, kun eihän sitä vielä tiedä. Silti odotukset on tosi matalalla. Sinä sait tosi hyvän saaliin pakkaseen. Pidän todella peukkuja, että nyt tärppäisi!

Tervetuloa uusille ja palaajille! Peppistiina: oletko meidän ikäryhmää ja onnistunutkin hoidoissa?
 
Virkki, kiitos, ja samoin! Mulla on kyllä tunne, että menkat alkaa milloin vain. Ei ole oikein mitään (muuta) tuntemusta, mihin tarttua toivon kannattelemiseksi. Eroa oli nyt se, että viljeltiin blastoiksi asti, ja ERA-testi kai tehdään seuraavaksi, jos aikataulu mun reissun takia saadaan onnistumaan (ja rahoitus). Eroa myös se että luonnolliseen kiertoon, aiemmat PASit ollu kaikki lääkkeellisiä. Dextrassa tekevät siirtoja myös lauantaisin, mikä on mahtavaa. Alkioiden laatu on varmaan ihan surkea, näin vois päätellä siitä että kaikki periaatteessa muuten on aina toiminut ja alkuja ollut, muttei sen enempää.
 
  • Tykkää
Reactions: karhuemo75
Kettuperhe, saanko kysyä miten te onnistuitte saamaan julkiselta puolelta hoidon? Mä soitin ja kysyin jo kauan sitten ja sanottiin, etten saa, koska on jo lapsia. Nyt olen jäänyt harmittelemaan, etten puhunut mitään siitä, ettei miehellä ole lapsia. Mitä, jos me olisimmekin saaneet hoidon??? No, turhapa sitä enää on jossitella. Toukokuussa täytän 45-vuotta, joten nyt ei ole enää ajankohtaista edes yksityisellä...
 
Hei kaikki!

Tervetuloa uusille, kiva kun keskustelu vilkastuu.

Kirsillevauva: mulle lääkäri sanoi että julkiselta ei saa apuja kun on jo 40 ja kaksi lasta ennestään. En tiedä kuinka totta, mutta kuitenkin.

On: leikkaus tulossa, tällä myoomalla ei toivoakaan tulla raskaaksi kun käytännössä tukkii kohdun. Sen jälkeen vielä ylsi kierto taukoa ennen kuin saa yrittää. Eli vasta vuoden 2019 vauvaa voidaan meillä toivoa. Muuten oli tosi toiveikas et kaikki on kunnossa eikä muuta estettä näe asialle. Täällä siis tulossa hiljaiseloa jonkin aikaa.

Plussatuulia teille muille!!
 
Aamuska, oliko sulla jo punktio? Miten meni? Miten voit sekä henkisesti että fyysisesti?

Maimei, joko sulla on testipäivä?

Kirsillevauva EHDOTTOMASTI se vauva sulle! Me päästiin julkiselle hoitoihin, kun olin 39v. Musta tuntuu, että katsotaan kokonaistilannetta: onko keskenmenoja, onko toisella puolisolla lapsia jne. Jos hoitoihin aiotte, ei kannata aikailla, vaan ryhtyä toimeen!

Mikä Peppistiina sun tilanne on?

Mulla aamulla poltteli testit kaapissa. Tein testin, nega tuli ja vuoto alkoi samantien. Onkohan mulla tänään pp9?!? Että tuoresiirto ei ole mun juttu. Olen yllättävän rauhallinen, eikä pettymys oikeastaan tuntunut miltään. Kun näihin menoihin on tottunut, niin kai se plussa olisi niin suuri yllätys, että siitä vauhkoontuisi ja järkyttyisi. No, leuka rintaan ja kohti uutta kierrosta-joka muuten on vasta huhtikuussa, koska nyt siirto ajoittuisi pääsiäiseen ja olemme suunnitelleet reissuakin siihen, joten ihan hyvä näin!
 
Voi Virkki, kuinka kurja kuulla, ettei raskaus alkanut. Missä olette hoidossa? Nyt harmittaa, etten vaatinut hoitoja julkiselta, kun aloitettiin yritys. Olin silloin 40, ja mieheni vasta 29. Joo, mä oon puuma ;). Dextrassa näytti synkkiä lukuja, omilla munasoluilla hoidot tässä vaiheessa yhtä tyhjän kans. Luovutetuilla soluilla jo 50 prosentin todennäköisyys raskauteen. Mieheni ei kuitenkaan ole valmis joitoihin, sillä hänelle oma lapsi ei ole niin tärkeä. Odotan vielä amh-arvon tuloksen, ja lääkärin soiton. Tsemppiä kaikille!
 
  • Tykkää
Reactions: Virkki
Pikaisesti tulin vaan huikkaamaan, että taitaa meilläkin alkaa vauvantekopuuhat taas täydellä höyryllä :love: Tähän asti olen himmaillut ja vältellyt tärppipäiviä, kun olen pohtinut vieläkö jaksan tähän touhuun ryhtyä. Lähinnä mietityttää keskenmenot ja niiden jälkeinen henkinen jaksaminen. Mies on koko ajan ollut varma, että hän vielä yhden (tai kaksi) lasta haluaisi lisää.

Ovis oli (tuntemuksista päätellen) varmaan eilen ja vielä ei mitään asian eteen ole tehty. Ensi kuussa sitten ehkä asialle :D

Tsempit kaikille!
 
  • Tykkää
Reactions: Joyzy ja yöeläjä
Virkki: onpa kurjaa, että siirrosta ei tärpännyt. On tämä niin julmaa hommaa :( Itse en oikein usko, että tällaisiin pettymyksiin voi tottua, mutta olisihan se tietysti kiva, jos ei tuntuisi ihan niin pahalta.

Oma punktio meni oikein hyvin, se ei ollut niin paha kuin pelkäsin. Toisaalta eipä kolmen punktioimiseen kauan mene. Piinaavia päiviä on kyllä ollut, mutta lopputulos oli se, että kolme kypsää solua tuli, yksi hedelmöittyi ja siirrettiin top-alkiona. Kyytiläinen on siis mukana ja toivon todella, että olisi sitkeääkin sitkeämpi tapaus :love:

Pakkaseen ei siis mitään, joten toivon nyt aivan käsittämätöntä onnen potkua (jota tässä iässä tarvitaan) tästä ainokaisesta. Ei oikein tuo piikkirumbakaan houkuttelisi.

tatti55: tsemppiä leikkaukseen ja pikaista paranemista!

Tsemppiä muillekin (y)
 
  • Tykkää
Reactions: yöeläjä
Kylläpä Virkillä oli huonoja uutisia. Mutta onneksi jaksat odottaa seuraavaa yritystä positiivisesti.

Kyllä oli mojovat ovistuntemukset. Vielä seuraavana päivänäkin alavatsa kipeänä. Just kun olin tuudittautuneet siihen uskoon, että kivut ovat historiaa.
Toivottavasti sen on hyvä eikä huono merkki.
Ei keretty kuin kerran ”siementämään” ennen ovulaatiota (jos se oikeasti tapahtui). Meidän työajat ovat niin huonosti yhteen sopivat tähän projektiin.
Ehkä joku kierto päästään tosi toimiin useammin ennen kun luukku menee kiinni.

Onko muita testanneita tai kohta testaavia?
Itsellä kun ei ole piinattava, niin on kuva jännittää muiden puolesta.
 
Aamuska, toivotaan, että tämä sinun ainokaisesi olisi nyt loistoyksilö ja alkaisi kasvamaan. Uskon oikeasti, että vähäisempi määrä on laadukkaampaa! Peukut pystyssä ja kiva, että on jotain jännitettävää ja odotettavaa. Mikä tukilääkitys sinulla on?

Keltsi, vanha veijari! Tervetuloa jälleen! Miten vanha teidän vauva on? Sinunkin kanssa olen ehtinyt aiemminkin jännäilemään.

Joo, Tatti, kurja tuo myooma. Toivottavasti pääset äkkiä operaatioon ja siitä tokenemaan!

Yöeläjä, toivotaan siemennyksen olleen oikealla ajoituksella! Sinunkin jännäilyjä seurailen.

Kirsillevauva, ei muuta kuin mies ylipuhumaan! Odottele se AMH. Kyllä sekin jotain suuntaa antaa, vaikka on niitäkin, jotka on onnellisesti raskautuneet ja synnyttäneet huonosta arvosta huolimatta.

Tsempit kaikille ja erityisesti Aamuskalle! Peukut ja varpaat pystyssä aamusta iltaan!
 

Yhteistyössä