4-vuotiaat ja koot

Poikani täyttää ensi kuussa 4v. Ja on syntynyt keskosena 1567g ja 40,5cm.
Minkä kokoisia teidän 4vuotiaat ovat? Ei ole paljon noita 4 vuotiaita lähipiirissä etten tiedä minkä kokoisia ja koko haarukkaa on. Kiva tietää kuinka saavuttanut ikäisensä koon suhteen eli onko vielä aika pikkunen.
Neuvola on ensi kuussa vasta mutta veikkaan että poikani on n.15kg ja 100cm.

 
Meidän esikoinen täyttää neljä heinäkuussa ja neuvola on kanssa vasta silloin. Omien mittausteni mukaan hän olisi nyt ainakin 109 cm pitkä. Paino on varma, koska lääkärissä just eilen punnittiin, painaa 19 kg. Meillä noita samanikäisiä pyörii ympärillä ja oma poika on vissiin tosi pitkä ikäisekseen. Olisikohan joku 104 4-vuotiaan keskikoko ainakin vaatteiden mukaan?
 
SonataSelene
Mun esikoinen oli 4 vuotiaana 116.5cm/24kg ja 4.5v pituuskontrollissa 118.9cm.
nyt 5v ja on 122.6cm ja 25kg.

tyttö oli syntyessään 3750g ja 50cm.

kakkonen täyttää kesällä 4v mutta oon tosi yllättyny jos edes 100cm menee rikki. tosi pikkanen muutenkin.
 

Meillä esikoinen (poika) oli 4-vuotiaana 96,6cm ja 14,5kg. Pikkusisko oli sitten vielä pikkuruisempi, hänellä pituutta oli maaliskuussa 4v.neuvolassa 94cm ja painoa 13,4kg.

Molemmat tosin ovat olleet syntymästänn asti pienikokoisia. Poika syntyi rv 37+4 mitoin 2400g / 44cm ja tyttö rv 38+3 mitoin 2950g / 46cm.
Molemmat kasvavat tasaisesti omilla käyrillään. Meillä tämä pienikokoisuus taitaa olla "sukurastite" :D

 
hmmmmm
3-vuotiaana poika oli 100 cm ja vajaa 15 kg. Nyt on noin 3 v 8 kk ja pituutta on arvioituna tullut noin 5 cm lisää. Mitattu ei ole. Olen pitänyt tavallisen keskivertomittaisena koska samaa ikäluokkaa olevat pojat ovat saman kokoisia. Ei siis pitäisi olla ikäisekseen pitkä..
 
meillä tyttö nyt3v6kk ja just aamulla mittasin oli 99.5cm painosta ei tietoa neiti on aina ollut ikäisekseen lyhyt mutta nyt on selvästi ottanut ikätovereita kiinni tänä keväänä tullut pituutta 7cm lisää
 
SonataSelene
ja nyt on sit käyty 4v neuvolassa keskimmäisenkin kaa. mitat oli 98cm ja 14kg. pieni tyttö. varsinkin jos vertaa tohon esikoiseen joka oli (kirjoitin jo kerran) 116.5cm 4 vuotiaana.
 
Huomenna olisi sitten se 4-vuotis neuvola... saa nähdä miten malttaa keskittyä niihin näkötesteihin ja piirtämisiin. Poika kun on sen sorttinen ettei käskien piirrä tai kokoa palikoista mitään. 3v neuvolassa ei näkötestistä tullut mitään kun näkyvillä oli monen sorttista lelua ja käskettiin tekemään harjoituksia kotona. No semmosen monisteen lykkäsivät käteen jossa oli hyvin pienellä tihrustettu joitain kuvia joita ei itekkään nähny eikä poika edes hiffannu mitä siitä pitäs nähdä paljon 4v sanoo et siinä on kuusikulmio... että se näköharjoituksesta. No huomennahan se selviää, onneksi meidän neuvola täti on mukava ja kivan lepposa naisihminen joka ei turhia ressaa =)
Jännityksellä odotan menikö pituus veikkaukseni kohdilleen n. 100cm.
Käyn sit jossain vaiheessa kertomassa keskosemme mittoja =)
 
No niin nyt on neuvola takana päin. Näkötestiä ei suostunut poika edes yrittämään ja kuulokoetta sen verran et yhden piippauksen kuunteli ja heitti kuulokkeet lattiaan se siitä sitten. Puolen vuoden päästä uudestaan. Muut piirtäminen, hahmottaminen, värit ym menivät hienosti.
Ja mitat olivat pit 102,5 cm ja paino oli 16,8kg eli ihan hyvin. Paino oli sitten käyrillä eka kertaa ja sekin niukin naukin. ja ptuus on kuulemma hyvä 4vuotiaalle.
 

Yhteistyössä