4-vuotiaan syömättömyys, auttakaa!

Meillä kohta 4v. tyttö joka on ollut n.kk sitten kurkku kipeänä ja kuumeessa. Nyt pari viikkoa on oltu talvilomalla ja vietetty pääsiäistä ja tyttö on kotona syönyt ihan normaalisti. Tänä aamuna hoitoon mennessä ilmoitti että ei sitten aio syödä hoidossa mitään ja hoitaja soitti äsken ja sanoi ettei tyttö ole juonut kun lasin maitoa.Onko tämä joku vallankaappausyritys vai huominhakua? Oletteko kokeneet samaa lastenne kanssa? Tiedän ettei lapsi nälkään kuole kun syö kotona mutta harmittaa hoitotädin puolesta ja muut lapset ovat ihmeissään :| Taitaa ainoa keino olla että hoitaja ei edes pyydä tyttöä pariin päivään syömään vaikka muut meneekin, jos tyttö itse osoittaa syömiseen halukkuutta niin sitten saa ruokaa. Vai mitä te tekisitte? :headwall:
 
Sori en osaa auttaa =) Kun itellä myöskin saman ikäinen neitokainen kun välillä syö ja välillä ei. Itekki sen kanssa helisemässä.. Eli myös ottaisi mielellään neuvoja vastaan. =) Tosin joku vissiin joskus sanonu ettei silleen oo hätää että tuon ikäiselle vissiin riittää pari ruokalusikallista kunnon ruokaa ja että kyllä lapsi sitten syö kun on nälkä. Mut pahaa tekee silti kattoo vaan vierestä kun mitään ei tahdota syödä.. :(
 
Mulla on 3,5 vuotias tyttö ja syö kuin lintunen. Muutenkin pippurinen neiti ja tuittuilee asiasta kuin asiasta. Taitaapa kuulua vähän tuohon ikäänkin. Luotan kuitenkin siihen, että syö kun tarvetta on, kun kerran kasvaa tasaisesti neuvolan käyrien mukaan, joskin -10 -käyrällä. Pahinta mielestäni on se, että antaa herkkuja, jos ei muuta syö. Siinä käy hullusti ja lapsi ei kohta syö oikeaa ruokaa ollenkaan. Ajoittain teen niin, että jos ruka ei maistu otan lautasen pois ja odotan siihen saakka kun neiti itse pyytää ruokaa ja lämmitän sitten saman evään. Aina se nälkä sietä sitten tulee. Tyttökin tietää, että jos en syö tätä niin se ei johda siihen, että kohta saa parempaa.
 
No hoidossa syömättömyys jatkuu edelleen.... kun haen hoidosta tyttö sanoo et kotona syön lautasn tyhjäks ja vielä iltapalankin syön....hoitaja alkaa olla neuvoton....kotona on ihan arkiruokaa ja välipaloja ei ole eikä tule ja jälkkäriä saa kun on pääruokaa syöty....taitaa olla pelkkää huomionhakua mutta harmittaa hoitajan puolesta.... :headwall:
 
Oletko keskustellut tyttösi kanssa miksi ei halua hoidossa syödä? Voisiko johtua jostakin epämukavasta kokemuksesta..? Joskus syyn ei tarvitse lapselle olla kovin kummoinen. Olen ollut päivähoidon työssä ja joihinkin lapsiin vaikutti ainoastaan ruokapöytäjärjestyksen muuttaminen tms.Kannattaa keskustella myös hoitajan kanssa. Esim. Tarjota hoidossa vaan pieniä annoksia ja paljon positiivistä palautetta kun lapsi suostuu vähän edes maistamaan. Jos ei syö niin kannattaa jättää kokonaan huomiotta. Sanoitkin että välipalat ym. makeat on jätetty kokonaan pois. Ei kannatakaan antaa mitään herkkuja ennenkuin normaali ruokailu sujuu. Ei kuulosta kuitenkaan kovin vakavalta kun lapsi kuitenkin kotona syö normaalia ruokaa aivan mielellään. =)
 
Juu kyllä on syytä kyseytty tyttö sanoo vaan ettei halua syödä. Hoitajan kanssa on puhuttu tai oikeammin siirretty puhe "reissariin" kun ajateltiin ettei kiinnitetä huomiota ongelmaan niin että lapsi kuulee. Tyttö on kyllä ihan normaalikokoinen ja uloskin tulee tavaraa joten ei siis "nälkään kuole" mutta silti ihmetyttää....Ilmeisesti kyseessä on valtapeli kun on kuitenkin ainoa lapsi kotona ja hoidossa on kaikkiaan neljä lasta....Kiitoksia kuitenkin teille jotka olette kommentoineet... =)
 
Meillä sama homma paitsi tyttö on yli 4v ja ei oo syäny oikeastaan missään hyvin, välissä on kausia että syö suht hyvin kotona ja hoidossa ja taas kohta ei kummassakaan. kaipaisin itekkin apua tähän, alkaa jo savunouseen päästä ennen ruokailua kun tietää jo valmiiksi että riitaa tulee. mutta ei lapset nälkään kuole ja omat vanhempani lohduttivat mua sen verran etten ole itekkään syöny etes sen vertaa mitä tyttö syö. =) eiköhän se ruoka joskus ala maistuun.
 
Lapset on syömättä milloin mistäkin syystä, mut tärkeetä on et laps tulee ruokapöytään kun muutkin menee. Siis tyyliin nyt on ruoka-aika, nyt syödään, seuraava ruoka on sitten (esim) päivällinen.
 

Yhteistyössä