4-v lapsi ei malta mennä pytylle...

Meillä on sellainen ongelma että lapsi ei malta keskeyttää leikkejään mennäkseen pytylle. Oppi päivä- ja yökuivaksi noin 2,5 vuotiaana ja nyt on kesän jälkeen tarhaan mennessä alkanut pissaamaan (tai joskus jopa kakkaamaan) housuunsa kun ei malta keskeyttää leikkimistä. Kotonakin hyppii koivet ristissä kun on kova pissahätä muttei malta mennä pissalle vaan sanoo ettei ole pissahätä vaan muuten vain pomppii ja sitten kun "pakotetaan" keskeyttämään leikit ja menemään pytylle pissa tulee aivan heti. Luulisi että märkänä on ikävä olla (esim. välillä tarhassa ulkona pissannut housuunsa ja eilen jopa kakkasi)? En enää tiedä mitä tekisin, olen yrittänyt keskustella lapsen kanssa asiasta jne mutta ei tunnu tehoavan. Olisiko teillä mitään vinkkejä?
 
Yap
Jäikö sulla yhtään vaippaa kaappiin??? Ihan sama mikä koko tuskin mahtuu kuitenkaan mutta lapsi ei sitä tajua. Meillä poika oppi päivä kuivaksi joskus 1,5v ja yökuivaksi joskus 2v sitten olisko 3,5 päätti pissata housuun ja selkeesti päätti....ei vaan viittiny mennä vessaan. Sanoin että jos sä rupeet housuun pissaan saat vaipat takasin. Vastasi erittäin näsäviisaasti että ei sulla edes olo vaippoja. Kaivoin jonkun vanhan vaippapakettin kaapista jossa oli pari vaipaa ja näytin että onpas.

Siitä seurasi itku...ei iso poika vaippoja halua. Mutta siihen se sitten loppui. Kiltisti käy vessassa taas.
 
Meillä ei auttanut tuokaan :'( Lapsen lempparipeli on Afrikan tähti ja vähän ajattelin että mahtaisiko tehota jos tuollaisesta "vahingosta" kun ei malta mennä vessaan ottaisi pelin pois muutamaksi päiväksi (meillä siis sitä pelataan päivittäin monta "erää") ja sen saisi takaisin vain jos ei ole "tahallaan" pissannut tai kakkannut housuunsa esim. 4 päivään tms?
 
Meillä on vähän sama ongelma saman ikäisen pojan kanssa, lähinnä pissalle ei malta mennä jos on kiinnostava puuhaa, ollaan vähän vieraammassa paikassa jne. Yleensä pitää itse muistaa viedä poika kädestä pitäen pissalle säännöllisesti. Meillä kyllä vaihtelee aika paljon päivittäin tämä homma, joskus ei tule yhtään vahinkoja ja joinain päivinä kalsareita kastuu enemmän. Vaipalla oon kanssa uhannu, mutta jo sanan vaippa sanomisestakin nousee kauhee huuto ja poika lupaa käydä pisalla. Luultavasti menee ajan kanssa ohi, taidan hommata itselleni kellon, joka piippaa säännöllisesti puolen tunnin välein. ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Halipupu:
Luultavasti menee ajan kanssa ohi, taidan hommata itselleni kellon, joka piippaa säännöllisesti puolen tunnin välein. ;)
Varoituksen sana vain tuosta puolesta tunnista.

Meillä on jo 6v poika joka ei osaa pitää housuja kuivana päivällä eikä yöllä. Diagnoosina on yliaktiivinen rakko.
Oman päättelyn tulos: Poikaa alettii käskeä usein vessaa noin 3-4 vuotiana kun huosut kastuivat usein. Nyt ei sitten osaa pitaa pissaa edes senkään vertaa.
ns. Normaali vessaväli on 2h. Suurin piirein nauroin lääkärille, kun hän ehdotti että käskisimme pojan vessaa 2h välein että housut pysyisivät kuivina.....Meillä kun ne kastuvat joskus jo 1h jälkeen. NO sitten hän sanoi että yrittäkää venyttää väliä 2h tienoille.

Oma neuvoni Älä missään nimessä ala 30 min välein käskeen vessaan vähintään 1h 30min. Muuten oma hälyytys/herätys on järkevä.

äiti, joka on hyvin hyvin väsynyt pyykki rumpaan
 

Yhteistyössä