4 kk nukkumisen kaksijakoisuus?

  • Viestiketjun aloittaja näppis
  • Ensimmäinen viesti
näppis

Heips,

Meillä on maailman ihanin 4 kk poika. Tosi kiltti ja rauhallinen ja hyväntuulinen hymypoika :heart:

Ihmetyttää vaan tuo nukkuminen. Eli on nukkunut perhepedissä äidin tissillä ikänsä. Tähän päädyttiin kun ei muutoin saatu pienenä (eikä vieläkään) rauhottuun, itkee niin kovasti.

Tossa kk/2 kk:n iässä alko nukkua päiväunet pinniksessä. Nukkuu sinne itsekseen tissittelyn jälkeen, kesto oli alkuun 3-5 h, nykyisin vaihtelee 45 min-2 h. Ja herää hyväntuulisesti huhuillen.

Eli tää on ihme juttu: päivällä nukkuu itekseen pinnikseen mutta kun ilta saapuu, ei nuku enään. Tossa iltapäivällä sen eron huomaa, kun poika herää itkeskellen iltapvtorkuilta. Sitte ei enää nukuta.

Siis illalla on väsynyt mutta veipä hereillä tai tissille voipuneena pinnikseen, alkaa huuto. Eikä rauhotu millään muulla ku tissillä tai sillä että herää. Päikkäreillekin voi nukkua huudon jälkeen, mutta se huuto loppuu aikas lyhyeen, tämä iltahuuto ei lopu.

Nukkuu sitten yöunille äidän kanssa tissille tossa puolenyön maissa. Ja viimeyönki nukku heräämättä klo 8 saakka.

Ongelmaksi koen siis sen ettei alkuillasta saa sitä kuuluisaa omaa aikaa...Ois ihana ku nappula nukkuis 21 lähtien edes pari tuntia omassa, voisin sitte kyllä ottaa viekkuun.

Aika sekavaa selitystä...mutta onko muilla ollu vastaavaa? Että vauva nukkuu hyvin päivällä, mutta ei enää illalla? Voisinko toivoa, että aika auttaa ja kohta jätkä nukkuu alkuillastakin? Siis kohtalotoverit hakusalla :)
 
Tiedän mitä tarkoitat! Meillä on 3kk tyttö ja ei varmasti nuku enää omaan sänkyyn! Pienempänä nukkui, oppi siihen, että söi sängyssä tissiä ja sitten omaan sänkyyn. Nyt ei enää, enkä ole niin jaksanut yrittääkään, ollan oltu flunssassakin ja tyttö on rutunen.
Olen vaan ajatellut, että ehkä se taas kun kasvaa isommaksi. Eli ei meilläkään hetkeäkään omaa aikaa, eikä toivoakaan siitä, että kerkeisin "halaileen" mieheni kanssa... ;)
No, joka päivä vauva on päivää ja isompi ja lähempänä parempia yöunia... |O
 

Yhteistyössä