4 kk kiinteät

Juu, elikkä miten olette antanu kiinteitä 4 kk vauvalle? Ja miten paljon/useasti päivän mittaan? Meillä viikon annettu perunaa, sit toinen viikko porkkanaa (kumpaaki kerran päivässä) ja tänään annoin porkkanaa päivällä ja persikkaa iltasemmalla. Neuvolatäti sanoi, et juu, anna vaan kahta eri ruokaa päivässä, mut miten te ootte antanu? Ja tosiaankin jos vauvalle ei eka yrityksellä ole menny ku pari lusikallista, ootteko odottanu pari tuntia ja kokeillu sit uudestaan? Vai antanu yrityksen olla vain siinä yhdessä kerrassa per päivä? Maissivelliä on saanu maidon kanssa 3 viikkoa.
 
Me alotettiin perunalla kiinteät. Alkuun alotettiin varovasti ja eihän sitä ekoina kertoina mahaan asti hirveästi mennyt ruokaa, ku peruna lähinnä syljettin pois. Mutta vain kerran päivässä tarjosin kiinteää ruokaa noin lounas aikaan. Kun keksittiin kuinka niellään, niin ruoka-annosta aina suurensin. Noin viikon kuluttua otettiin myös toinen ateria päivään iltapäivään. Ja uusia makuja alotettiin n. 4 päivän välein.
 
Meillä alotettiin 4 kk-iässä kans kiinteet - eli noin kolmisen viikkoa sitten. Ollaan syöty porkkanaa (tällä aloitettiin), perunaporkkanaa, perunaporkkanakukkakaalia, bataattia ja perunaporkkanakesäkurpitsaa. Oon antanu kerran päivässä lounasaikaan. Ekoilla kerroilla annoin pari pientä lusikallista ja tänään taisi mennä jotain kolme ruokalusikallista. Yhtä makua ollaan syöty 4-7 päivää. Meillä ruoka menee hyvin kaupaksi ja tuntuu, että poju söisi enemmän kuin tarjoan. Haluan kuitenkin pitää ruoka-annokset pieninä. Imetys on pääosassa. Reilun viikon päästä otetaan iltapuuro kehiin (vellejä en oo antanu) ja vähän sen jälkeen taidan maistatella hedelmäsoseita päivemmällä.
 
Olen antanut vain yhtä muutaman päivän ja aluksi vain 1-2 lusikallista/yhden kerran päivässä. Olen aloittanut kun vauva ei ole enää työntänyt ruokaa kielellä ulos, vaan on ottanut ruoan vastaan.

Esikoinen aloitti soseen perunalla 3kk iässä, tokalle tarjosin ekan kerran 3,5kk vanhana, aloitin varsinaisesti pari viikkoa myöhemmin. Siitä "ohjeiden mukaan" aluksi kerran päivässä kiinteiden maistelua, muuten rintamaitoa. Sitten 6kk neuvolassa th suositti siirtymistä 3krt/vrk ruokailuun. 6-7kk oli 3 krt/vrk, sitten 8-12kk 4krt/vrk (ei jaksanut viittä ateriaa). Nykyään syö sen 5krt ja on jo 1,5v...

Eka sose oli rintamaidolla lantrattua perunaa, seuraavaksi peruna-porkkanasosetta, sitten perunaa ja omenasosetta (sekaisin), muut soseet oli esim. maissi, parsakaali, kukkakaali, mustikka, aprikoosi, banaani, persikka jne. Nopeasti edettiin uusien kanssa, kun ei allergiselta tai vatsavaivaiselta tuntunut.
 
Meillä alotettiin kiinteät ku paino ei noussu tarpeeksi ja neiti jo ryömikin (alle 4kk). Heti alkuun tyttö söi sosetta kun olis aina syönyt. Ei mitään ongelmia nielemisen kans. Tuntu että hepulin sai joka kerta kun uutta lusikallista aloin antamaan, niin mielissään oli :D.
Jo heti alkuun aloin antamaan kaks kertaa päivässä porkkanaa/perunaa, pieninä annoksina (yks jääpala). Kohta siirryttiin kahteen jääpalaan per ateria ja nyt (viikko vaille 5kk) syödään kahdesti päivässä porkkanaa/muita kasviksia/perunaa 1/2-1 pilttipurkillista yhdellä aterialla + maitoa, Välipalama hedelmäsosetta. Iltaisin on ihan vähän maisteltu puuroa.
Muuten maitoa (korviketta) silloin kun on nälkä.. Öisin ja joskus päiväunisekaisena rintamaitoa. Täysin hereillä neiti ei siihen suostu :( !!
 
Meillä alotettiin 2kk iässä. Neuvolassa eivät pistäneet pahakseen, vaan sanoivat että hyvä vaan jos ei painoa tule ja täytyisi olla tunnin välein korviketta syöttämässä :).

Meillä alotettiin perunaporkkanalla, kun se on aika neutraali maku. Sitten siirtä siirryttiinkin maissivelliin ja maissisoseeseen ja luumuun ja hedelmiin sitten.

Kannattaa varoa antamasta liikaa perunaa, voi mennä maha kovaksi.
 

Yhteistyössä