3v:talveksi haalari vai 2-osainen puku?

  • Viestiketjun aloittaja 3v:n äiti
  • Ensimmäinen viesti
3v:n äiti
Tähän asti on ollut haalareita, mutta nyt aloin miettimään, olisiko kaksiosainen parempi..?? Toisaalta pukemista harjoittelevalle/jo osaavalle haalari on helpompi, mutta ajattelin tilanteita, joissa tarvittaisiin vain takkia tai toisinpäin...

Kumman te hankkisitte?
 
"vieras"
Meillä on peruskäytössä haalari juuri tuon pukemisen helppouden vuoksi - on päiväkodissa, ja siellä jo isojen puolella, ja oletus on että pitkälti itse pukevat. Sitten on sellainen kaupunkiasu (kauppa, kirjasto ym) jossa ei niin paljoa kosteudensietoa tms. Toi kaksiosaisen takki näytti muuten vähän aina nousevan lapsella, joten ei se ehkä piharällästelyssä kaikkein paras vaihtoehto kuitenkaan. Näillä spekseillä mentiin jo viime vuosi ja toimi.
 
"MyyMuikkunen"
Meillä on nyt 4- ja 5-vuotiaat lapset. Joka talvena (paitsi ihan vauvana) on meillä ollut käytössä sekä haalari, että kaksiosainen puku. Haalarilla ulkoillaan ja se on yleensä aina päällä esim. päiväkodissa ja kaksiosaisella on menty sitten kauppa- ja kaupunkireissut sekä kyläilyt. On ollut nois hyvin helppo, kun esim. kaupoissa on ollut helppo risiua vain takki pois. Kuitenkaan päiväkodin pihalla poeuhauksissa kaksiosainen ei olisi niin toimiva, koska ei siellä hoitotädit ole koko ajan huolehtimassa, ettei takki nouse korviin ja takin alle pääse lunta.
 
3v:n äiti
[QUOTE="MyyMuikkunen";22021504]Meillä on nyt 4- ja 5-vuotiaat lapset. Joka talvena (paitsi ihan vauvana) on meillä ollut käytössä sekä haalari, että kaksiosainen puku. Haalarilla ulkoillaan ja se on yleensä aina päällä esim. päiväkodissa ja kaksiosaisella on menty sitten kauppa- ja kaupunkireissut sekä kyläilyt. On ollut nois hyvin helppo, kun esim. kaupoissa on ollut helppo risiua vain takki pois. Kuitenkaan päiväkodin pihalla poeuhauksissa kaksiosainen ei olisi niin toimiva, koska ei siellä hoitotädit ole koko ajan huolehtimassa, ettei takki nouse korviin ja takin alle pääse lunta.[/QUOTE]

näinhän se tietysti kätevin ois, mutta mietin vaan, onko varaa hankkia kahta eri pukua... :/
 
"MyyMuikkunen"
[QUOTE="Piika-äiti";22021572]Juuri näin. Kauppatakkeja löytyy kyllä.[/QUOTE]

Meillä on aina haalariin panostettu ja ostettu "kauppapuku" käyrtettynä tai alesta. Kauppapuvunhan ei tarvitse olla mikään kulutusta ja kosteutta kestävä.
 
v
Minä ostaisin ehkä vain kaksiosaisen, jos yhdellä puvulla on tarkoitus pärjätä. Omalla 3- vuotiaallani on ollut joka talvi sekä haalari että kaksiosainen ja vk-asuna ainoastaan kaksiosaisia eikä ikinä ole noussut takki kainaloihin. Kun takki on oikean mallinen ja oikean kokoinen, niin ei nousekaan. Riittävän väljä helma ilman kuminauhaa pysyy hvin alhaalla ilman nykimisiäkin, kun taas kuminauharesori hilautuu koko ajan ylöspäin eikä palaudu ilman että sen lapsi vetää takaisin alas. Housuissa haalariyläosa ja henkselit, tosin jostain syystä nykyään tuntuu olevan helpompi löytää haalaritoppahousuja aikuiselle kuin lapselle.
 
"vieras"
No huutonetistä saa todella hyviä haalareita, esim. rasavilin haalarien hinnat ei nouse korkealle, ei niistä tarvi montaa sataa maksaa ellei halua ja takkeja löytyy alle 20e joka lähtöön. Laita huutonetin hakuun vaikka rasavil ja koko tai remu. Paljon on myös uusia haalareita, viimevuoden mallia tai vanhempia, ellei se nyt tarvi ihan uuden värinen olla.
 

Yhteistyössä