3v päikkärit

  • Viestiketjun aloittaja Weerakka
  • Ensimmäinen viesti
Meidän kuopus (täytti juuri 3v) lopetti päikkärit kotihoidossa ollessaan n. 2v. Nyt aloitti päiväkodissa ja aikaisten aamujen vuoksi nukkuu pienet päikkärit hoidossa. Ei ole onneksi vaikuttanut iltarytmiin kotona. :)
 
meillä ei nukuta ollenkaan. menee illalla nukkumaanmeno liian myöhään. eilen annoin nukkua niin kymmenestä puolikahteentoista taistelin nukkumaan menon kans. ny on väsyksissä ja kitisee mut en suo sille päiväunia kyllä. :(
 
Meillä 3 vuotias nukkuu tarhassa päikkärit, mutta herättävät tunnin jälkeen. Ollaan sovittu järjestelystä tarhan kanssa ja se toimii ihan hyvin.
Mutta kotona menee iltaisin nukkumaan vaihtelevasti 21-22 maissa. 21 laitetaan sänkyyn, ja yleensä nukahtaa hyvin silloin, toisinaan vasta 22.15... Mutta kaipa se riippuu millainen päivä on ollut.

Viikonloppuisin ei nuku päikkäreitä kotona! Ja nukahtaa klo 21. Meillä nukkuu aika tasan 10 h vrk.
 
kokemuksen mukaan on niin, että reilu 3v pääsääntöisesti tulee toimeen 1 tunnin päiväunilla ja menee sitten about 20.30 maissa nukkumaan. Mielestäni parempi kunnon yöunet kuin vääntöä illalla ja yöunet jäävät vähille. Kaikille osapuolille!!! Noh, yksilöllistä tietenkin, tiedän 3 vuotiaita jotka ovat jättäneet päikkärit aikoja sitten taakseen. Paljon riippuu siitä onko kotihoidossa vai käykö hoidossa kodin ulkopuolella. Meidän poika päiväkodissa ja tarvitsee noin tunnin päikkärit jotta jaksaa iltaan saakka. Tätä balanssia tosin haettiin jonkin aikaa =)
 

Yhteistyössä