3-vuotias ja univaje?

  • Viestiketjun aloittaja nukkumatti
  • Ensimmäinen viesti
nukkumatti
3-vuotiaamme nukkuu yleensä yöt klo 21-7,saattaa heräillä itkemään(ehkä näkee painajaista),joten yöunikin katkonaista.Ongelma siinä,että joka aamu herää viim.klo 7,joskus jopa aikaisemminkin,eikä nukahda päiväunille.Vaikka kuinka yrittäisi ulkoilla tai muuta niin ei.Pikkusisko 6kk kyllä nukahtaa helposti unilleen,mutta tämän esikoisen kanssa on ongelmia.Päivällä on sitten levoton ja kiukkuinen.Illalla kyllä uni tulee,mutta selvästi tarvitsisi päiväunetkin..Hiljaa makoilee sängyssä parhaimmillaan(silloin aikuisen täytyy olla huoneessa,eikä onnistu jos pikkusisko ei nuku samaan aikaan),mutta uneen asti ei pääse.Ollaan huolissamme,että tuleeko tytölle univaje tätä myötä ja ylivilkkautta sitten.Meillä ei syödä allergian takia kalaa,joten omegaa ei saada..Auttaisiko kapselit?Alkaa olla hermoja raastavaa,kun aina yrittää kaikkensa,mutta päivänukkumatti ei tule.. :eek:
 
Mymmelimammeli
Oletko kokeillut laittaa yöunille aikaisemmin? Jos nukkuisi silti aamulla tuohon seitsemään. Meidän poju (2v9kk) jätti äsken päiväunet pois ja nukkuu nyt yöunia kellon ympäri. Nukahtaa hyvinkin jo ennen klo.20.

Päiväunille ei meilläkään enää suostunut nukahtamaan. Vaikeahan se on lasta nukuttaa, joka ei halua, ja jota ei nukuta.
 
meillä 2.8-v nukkuu päikkärit vaan kotona viikonloppusin, tarhassa ei nuku. yöllä nukkuu 21-7 tai 8 saakka, tosin usein katkonaisesti. niinä öinä jolloin ei päikkäreitä herää usein painajaisiin eli päikkärit olis paikallaan mut minkäs teet jos ei tarhassa suostu nukkuun.
uskon et 21-7 riittää 3-vuotiaalle.
 
Meillä tyttö 3,5v,arkisin nukkuu n.22-7 ja vielä päivähoidossa päikkärit 2-3tuntia.Viikonloppuisin kotona kun vauhti on rauhallisempaa,päiväunet usein jää väliin,niin silloin illalla mennään nukkumaan viimeistään 21.00 ja aamulla heräilee klo 8jälk.Joten unen tarve aikamoinen.Kaikkihan on tietty yksilöitä ja unentarve vaihtelee!!
 
Meillä 3,5v on kesästä asti nukkunut päiväunia satunnaisesti. Niinä päivinä jolloin ei päiväunia nukuta niin yöunille mennään jo 19-19.30 ja joka aamu herää klo 7.00 mentiin sitten nukkumaan mihin aikaan vaan.
Jos laitan nukkumaan myöhemmin eikä päiväunia ole nukuttu niin seuraava aamupäivä meneekin sitten kiukutellessa kunnes pakostakin nukahtaa vaikka lattialle.
 
Meillä esikoinen lopetti päikkärit 3v ja keskimmäinen jo 1,5v. Kuopus on nyt 2v ja saattaa jo jättää päikkärit väliin. Kaikki lapset nukkuvat normaalit yöunet (12t) lähes putkeen. Pientä väsykiukkua saattaa noilla pienimmillä olla, mutta pakkonukuttamista meillä ei harrasteteta. Ja jos 3v nukahtaa joskus esim. sohvalle, yöpuulle meno venähtää suunnattomasti. Eli lapset on yksilöitä eikä voi sanoa että KAIKKI 3v tarvitsevat päiväunet. Ei meilläkään mitään kasvuhäiriöitä tai ylivilkkautta sen takia ole ollut.
 

Yhteistyössä