3-vuotiaan potalle opettaminen, apua!!

Laitoin tämän jo tuonne leikki-ikäisiinkin, mutta laitetaan nyt vielä tännekin :)

Päänvaivaa aiheuttaa siis kuukauden päästä 3v täyttävä poikani joka ei vielä käy potalla ollenkaan.
Tässä tulee nyt kuitenkin ensin hieman taustatietoa: Pottaan aloimme tutustumaan joskus alle vuoden ikäisenä ja silloin sinne saattoi silloin tällöin pissat tulla. Jossain vaiheessa poika teki stopin ja pottailu jätettiin suosiolla tauolle.
Muutimme uuteen kotiin vuosi sitten, ja samaan aikaan poika aloitti päiväkodissa (oli siis tällöin 2v.). Pottailut kotona olivat edelleen tauolla, koska poika teki erittäin selväksi ettei siihen halua istua, kuten ei myöskään pytylle. Ajattelin että se saattaisi johtua elämänmuutoksista joita siihen aikaan oli paljon (muutto ja pk:n aloitus). Päiväkodissa kuitenkin istui potalla muiden kanssa, vaikka ei sinne oikein ikinä mitään tullutkaan. Kotona nosti metelin aina kun vain ehdotinkin potalle menoa tai vaipatta olemista. Joten, asian annettiin taas olla.
Puolisen vuotta poika ehti päiväkodissa olla kun jäin äitiyslomalle ja loppuvuodesta meille syntyi vauva. Pottailusta ei ole puhuttu lainkaan nyt moneen kuukauteen, potta on kyllä ollut koko ajan näkösällä vessassa. Viikonloppuna ehdotin pojalle, josko otettaisiin tarrasysteemi käyttöön, että saisi siis jokaisesta potalla käymisestä liimata tarran hienolle paperille. Poika siitä innoissaan, mutta nyt kun eilen siitä taas puhuin ja näytin "pottatarroja" niin poika huusi ettei halua potalle eikä pytylle, haluaisi vaan tarrat .
Jos yrittää nostaa potalle niin lyö jarrut ihan täysi pohjaan.

Meillä käy paljon muita saman ikäisiä lapsia ja poika nähnyt kuinka he käyvät potalla, mutta ei ole siitäkään saanut mitään "inspiraatiota" itselleen.
Poika on muutenkin tosi vastahakoinen vaipanvaihtoon ja olisi varmaan kakatkin housuissa monta tuntia, jos vain annettaisiin olla.
Mielestäni meillä on kuitenkin aina suhtauduttu myönteisesti vessa-asioihin ja vaipanvaihtoon ym. eikä poikaa ole pakotettu potalle, silloin tällöin vain kehoitettu ja kysytty.

Joten mitä tässä nyt pitäisi tehdä? Jotenkin tuntuu itsestä tosi turhauttavalta , vaikka tiedän että jokainen kehittyy omaan tahtiin, mutta aina sitä saa kummastelevia katseita kun (varsinkin vanhemmat ihmiset) kuulevat että poika vielä kokonaan vaipoissa.

Rohkaisua, kokemuksia, vinkkejä ja apuja teiltä kaipailee
PimpeliPompeli
 
Meidän 3vee pimu oli ennen pottakammoinen ja vielä 2 vuotis neuvolassa olin neuvoton koska potta oli NIIN kielteinen tytölle. Lopulta mun mies jätti tytöltä viikonloppuisin vaipat pois kotona, ne piti "juomabileitä" eli mies tarjoili sporttipullosta vettä vähän väliä ja potta oli olohuoneessa. Aluksi pissat meni ihan huti pitkin lattiaa ja miehen päälle yms. Jossain vaiheessa tyttö alkoi sanoa että pissittää mutta aina liian myöhään. Sitten otettiin tarrataulu käyttöön ja aluksi meilläkin tuli huutoa koska tarrat halusi muttei pottaa. Jossain vaiheessa se vaan lähti toimimaan. Yllättävän nopeesti (kun tuota taustatyötä oli tehty aktiivisesti) pärjäsikin ilman vaippoja ja kävi potalla. Yövaipat jäi pois siten että mies unohti yhtenä iltana laittaa yövaipan. Ja useimmiten pysyy kuivana yöt.
Viimeisin niitti oli ison hädän tekeminen pottaan tai pyttyyn. Siihen tarvittiin kaverin lapsi jonka näki tekevän kakat pottaan. Ja sen että "huijasin" ettei vaippoja enää ole kotona. Nyt 3vee on täysin kuiva päivin öin.

Musta lapsi tarvii sen oman tajuamisen asiasta. Ennen sitä on ihan turha tehä mitään. Jotta tajuaa, voi toki tehä ja kokeilla uhkailua, kiristystä ja lahjontaa.
 
ymmärrän hyvin että turhauttaa.meillä oppi poika 3.5-vuotiaana ihan yhtäkkiä pissa kuivaksi.potalle ei saatu koskaan istumaan.seisten suostui lopulta pissimään pottaan ja pytylle.Ja ihan ilman jippoja rupesi hiffaamaan mistä on kyse.
kakat tekee housuihin.ollaan neuvolasta saatu ohjeistus että pyytäisi vaipan johon kakata potta kammon takia ja sen jälkeen koitettaisiin taas pytty kakkoja,mutta vielä ei ole tuottanut tulosta: /tiedostaa kyllä milloin kakka tulee kun menee jemmaan ähisemään,mutta tekee mielummin housuun.: /aika on kai ainut mikä auttaa.
 

Yhteistyössä