3-vuotiaan pesut

Tämä nyt taas näitä tyhmiä kysymyksiä, mutta kysyn silti =) Eli käytättekö illoin ja aamuin pesulla vai riittääkö vain ilta? Aikaisemmin käytin pojan myös aamulla, mutta nyt kun on myös tuo pikkuveli niin tuntuu, että aamu venyy hirveän myöhäiseksi kun tekemistä niin paljon... Ja sitten tuleekin jo ruoka aika vastaan, niin ulkoilut jäävät tosi lyhkäseen.
 
No meillä pestään kyllä 3v ja 6v aamulla kasvot, peppu, hampaat ja illalla koko suihku ja hampaat. Ihan samalla lailla kuin aikuisetkin.
On pesty vauvasta asti. Mitä nyt ihan vauvana jätettiin suihku vaan joka toiseen päivään, ja nyt joskus talvella, jos ei ole kauheasti riehuttu, niin voi olla, että vaan suoritetaan aamuinen rituaali uudelleen illalla ilman kokosuihkua.
 
Meilläkin Piipin tapaan kyllä pestään aamuisin kasvot, hampaat, kädet ja pylly. Illalla joko suihku/kylpy tai sitten aamun toisto, riippuen päivän puuhista ja kuinka väsynyt on.
Meillä tosin vain yksi lapsi, mutta ajallisesti tuhon aamupesuunkin menee max 5min, suihkuun riittää sama, mutta poika viihtyy siellä paljon pidempään, samoin kylvyssä. kylvyssä on valvotusti, suihkussa yksinään kylppärin ovi rakosellaa. Itse suosin tuota suihkua, siinä jää hiukan aikaa omille puuhille tms.

Mutta pakkoa sanoa, että lapsi alkaa haisemaan ja varsinkin jos vielä on vaikka yövaippa, niin kyllä se pylly pesua kaipaa aamuin illoin ja jos koko vaipoissa niin tarpeen mukaan päivän aikana. Työni puolesta saa näitä pikku haisuleita haistella pitkin päivää. Jopa lapsen pää alkaa haisemaan aika kammolta, jos kovin hikoavaa sorttia, eikä edes suihkussa käytetä päivittäin.. Välillä on joku lapsi kakkavaipan vaihdon yhteydessä sitten suihkuteltu kauttaaltaan. Mutta haisuista huolimatta saavat yhtälailla sylistä paikan.

Hyvä on lapsi totuttaa aamu ja ilta pesujen rutiineihin jo pienestä, on sitten se intiimipaikkojen pesu tuttua puuhaa murkkuiässä. Itsekin käyn pesulla 2x vrk:n aikana, niin myös lapseni.
 

Yhteistyössä