<3 kesäkuun kullannuput 2013 <3 kesäkuussa, MEIDÄN KUU!!!!

Voimia Katsulle kohtutulehduksen voittamiseen!

Mietin tässä että onkohan siitä haittaa synnytyksen käynnistymiselle kun istun koko ajan jalat ristissä :D Jos se vauva ei saa päätään sinne lähtökuoppiin kunnolla. Alkaa tuntua siltä ettei tää kyllä itestään täältä tuukkaan.
 
Liitympä minäkin joukkoon paksukaisten, ettei pino aivan hiljene.. jonkinverran olen lueskellut juttujanne, mutta vasta nyt, kun olotila pakottaa hidastamaan vauhtia, saan aikaiseksi kirjoitella..

Onnittelut vauvautuneille, perässä tullaan, hitaasti, mutta varmasti.

Jännä, miten täällä palstalla alkaa tuntua siltä, että suurinosa on lapsosensa saanut vaikka kuu on vasta puolessa välissä .. kaiken järjen mukaanhan täällä pitäis väkeä riittää pitkälle heinäkuuhun. Onkohan muita kuin minä, jotka asennoituvat siihen, että odotus saattaa hyvinkin jatkua ensi kuun puolelle. Laskettuun aikaan on vajaa viikko ja vointi kohtalainen - yöt on hankalia, mutta päivisin olo on siedettävä. välillä jalkakivut vaivaavat, mutta tuntuu, että mitä enemmän liikun, sitä vähemmän jaloissa on kipua.

Yritän kotona listailla viheliäisimpiä kotihommia, joita pyrin tekemään yhden per päivä. On ikkunoiden- ja vuodevaatteiden pesua.. huooh. Eipä kyllä kiinnostais yhtään, mutta kuluupahan aika rattoisasti (?). Kunhan vaan helteet pysyisivät poissa vielä muutaman viikon niin kyllä tämä tästä. Synnytystä en osaa jännittää lainkaan lepposasti menneen edellisen kerran vuoksi - oletan, että olen oppinut tekniikan :) .

Tsempit. pysytään aktiivisinka niin kukaan ei tunne oloaan yksinäiseksi - varmasti meitä vaappuvia ja puhisevia ankkoja riittää vielä useaksi viikoksi, vaikkei ajatus niin houkuttelisikaan!
 
Viimeksi muokattu:
Onnea taas uusille vauvoille!ja äideille!

Elselli ihana sun viesti, tuli ihan haikea olo, kun tajusin että sama täällä! En edes tajunnut sairaalasta lähtiessä, että tosiaan sinne ei enää näissä merkeissä palata, mutta sun viesti nosti tunteet pintaan ja haikeuden mieleen.

Mutta samalla ihana helpotus kun vauva-ajan vastoinkäymisissä voi miettiä, että tämäkin tarvitsee kokea vain kerran enää... Nimittäin täällä kaikki neljä ollaan flunssassa, jopa reppana vauva. Sillä tosin on vaan nenä tukossa/vuotavana ja itkuinen, muuten ihan ok. Me aikuiset ollaan vähän kurjassa kunnossa, ja esikoinen jo niin terve, että pitää vauhtia päällä ja juoksuttaa milloin ketäkin.

Isyysloma, ruhtinaalliset kolme viikkoa, loppuu nyt ja maanantaina alkaa arki kolmisteen kahden lapsen kanssa. Iiks! Mitenköhän sitä pärjää?

Eli huomenna Vauva tasan kolme viikkoa vanha!
 
Moikka,

Unohdin laittaa poitsun syntymäpäivän: 12.6. :)
Onnea vauvautuneille:heart::flower:
Ihan mielettömästi käynnistymispeukutuksia kaikille jotka vielä ovat paketissa!

Täällä menee oikein kivasti. Käytiin vielä painokontrollissa la kun oli paino laskenut liikaa. 100g vuorokaudessa oli tullut lisää! Sama tahti näyttää jatkuvan .) Tissit ovat toodella suuret!
Mustikka ja tissikkämies
 
  • Tykkää
Reactions: Eloveenatyttö
En vieläkään jaksa synnytyskertomusta kirjoitella, tulin vaan sen verran kertomaan kuulumisia että kotiuduttiin perjantaina ja päätettiin rykästä muutto sit siihen samaan syssyyn :D oli aika rankkaa kun osa kamoista oli vielä pakkaamatta ja välillä sai pientä imettää ja hoidella. Muuton jälkeen mies kavereineen sitten laittoi välttämättömät kamat paikalleen, kävivät saunassa ja lähtivät varpajaisia viettämään. No minä en oikein kauheasti ole täällä vkl aikana voinut tehdä koska oikeassa kädessä todella paha jännetupintulehdus. Hyvä että vauvaa pystyn nostamaan :( huomenna soitto neuvolaan kun pitää se joku aika varata niin samalla kyselen tän käden hoidosta. Epparitikit kiristelee täälläkin, vaikkei niitä ole kun muutama. Tänään hieman vuotaneetkin, ilmeisesti sen verran turvotusta että kiristää entisestään. No onneks ne sulaa suht nopee pois. Perseessä vieläkin sellanen fiilis kun siel olis tennispallo... :D kauankohan kestää et toi alapää palautuu takas normaalin tuntuseks..?
 
  • Tykkää
Reactions: Miltsu87
Sunnuntaina olisi laskettu aika saavutettu. Toveri ilmeisesti asettumassa lähtökuoppiin, välillä tuntuu että lonkat hyppää kohta pois paikoiltaan. Toissayönä supisteli parin tunnin ajan ja sitten ei mitään...eilinen päivä myös oli yhtä kidutusta, vihloi ja supisteli...ja illalla nukkumaan mennessä taas hiljeni. Niin kovasti toivon, että toveri päättäisi tulla ennen juhannusta, mutta saapa nähdä. :)

Tuo makkarin pikaremonttikin alkaa olla valmis, vaan vielä kun jaksaisi raahata tavarat paikoilleen. Onneksi tässä ei ole kuin aikaa... :D Nuo jatkuvat yöheräämiset vaan onnistuu väsyttämään sen verran, ettei päivisin saa oikein mitään aikaan enää.

Onnea taas kaikille pienokaisen saaneille. :)

(39+1)
 
  • Tykkää
Reactions: Juliet83
Paljon taas vauvoja syntyy, onnea kaikille! :flower:
Jaksuja kaikille vaivojen kanssa! Toivotaan, että voinnit kohenee! :heart:

Välillä tuntuu, että onko täällä ketään kuka enään odottaa, kun niin paljon jo synnyttänyt... :) Muttta taitaa täällä olla vielä muutama ja uusiakin tullut... ;) Minä saatan hyvinkin olla vielä heinäkuun puolella! Kun menkkojen mukaanhan laskettuaika oli 25.6., mutta ultrassa sit siirtyi 2.7.! ;) Vaikka onhan noita vaivoja ja oireita lähestyvästä synnytyksestä nyt viime aikoina "muka" ilmestynyt. :D Rasituksessa supistelee ihan kauheesti ja jatkuu tovin sen jälkeen... Muutenkin tulee supistuksia päivittäin, mutta epäsäännöllisiä. Eilen tuntui, että olis tullut limaa jotenkin enemmän, olisko voinut olla limatulppaa...!?!? :confused: Ja kovasti vihloo tuonne lantion luihin, kun päätään sinne yrittää pieni asetella... : / Pakko lopettaa tää kyttääminen hulluiksihan sitä kohta tulee! :LOL: Mutta kun alkaa jo niin kovasti jännittämään... :p

Viimeiset hankinnat vihdoin tehty lauantaina eli turvakaukalo ja itkuhälytin ostettu. Eilen olin koko päivän äidin luona ompelemassa vauvalle peittoa, imetystyynyn päällistä ja vaavi-ensisänkyyn sellasta rimpsua reunaan.... :) Nyt vielä pakkaan sairaalakassin ja järjestän vauvanvaatteet tuolta pinnasängystä kaappiin, niin vauva saa tulla! :heart:

Huomenna taas poksuu...
Juliet 37+6
 
Viimeksi muokattu:
No täällä vielä odotetaan. :D Oon jo alkanut henkisesti valmistautua käynnistykseen joskus heinäkuun puolella. Tänään aamukuudesta asti supistellut epäsäännöllisen vaihtelevasti, mutta en jaksa toivoa enää yhtään mitään. Enkä todellakaan ala mitään saunan pesua suorittamaan. Se on jo nähty, ettei siitä ähkimisestä saa kuin ittensä entistä kipeämmäksi. Väärällä tavalla. :)

Tsemppiä kaikille odottajille. Kyllä tän kärvistelyn on joskus loputtava...

Hööpi ja kinkku 40+5
 
Paljon onnea kaikille vauvautuneille! Ja pikaista paranemista kaikkien ”sotavaurioille” ;)

BF Pääsin Epino-harjoituksissa tosiaan vain siihen 8,5 senttiin, mutta se riitti! Ei mitään vaurioita alapäähän. (Paitsi pidentyneen ponnistusvaiheen aiheuttamat pukamat, auts…)

Tässä synnytyskertomusta:
Lauantaina 8.6. alkoi tulla kipeitä supistuksia ja välillä niitä tuli niin säännöllisesti, että luulin jo että nyt mennään, mutta ne aina vaan lopahtivat. Alkoi olla olo jo aika tukala sen jalan/selän säryn takia ja siihen supparit päälle. Tätä kesti pari päivää, kunnes maanantai-iltana supistukset alkoivat yhtäkkiä tulemaan kipeinä 4 min välein. Tunnin kellottelin ja sitten ilmoitin miehelle, että lähtee viemään esikoisen hoitoon. Itse painuin suihkuun. Kun mies palasi, iskettiin Elle Tens-laitteen lätkät selkään. Pakkailin sairaalakassin loppuun ja sitten ihmeteltiin, että koska sitä nyt sitten pitäisi lähteä. Pärjäilin edelleen 4 min välein tulevien supistusten kanssa hyvin Tensin avulla. Yhdeksän jälkeen sitten olin sitä mieltä, että nyt täytyy mennä, kun matkaakin on jonkin verran. Kymmeneltä oltiin sairaalassa --> tutkimushuoneeseen, 4-5 cm auki --> suoraan saliin.

Tunnin verran istuin keinutuolissa käyrillä lämpöpussin ja Tensin avulla, mutta sitten tarvittiin järeämmät aseet kehiin. Tutkimuksessa 8 cm auki ja tilattiin spinaali, jonka sain n. 15 min kuluttua n klo 23.30. Kasiin ilman lääkkeitä, yes!!! Viimeiset supistukset ennen kuin spinaali alkoi vaikuttaa laittoi kyllä jo itkemään. Spinaali toimi hyvin ja tunsin vielä supistukset, mutta ne eivät tuntuneet enää niin kipeiltä. (vrt. epiduraali esikoisesta vei tunnon supistuksista ja oli todella vaikea ponnistaa). Klo 0.30 olin kokonaan auki ja sain luvan alkaa ponnistamaan. Se ei oikein meinannut onnistua. Vauva meni aina takaisin ja spinaalin vaikutus alkoi jo heiketä. Kätilö sanoi, että pää tarjoutui hieman väärässä asennossa ja vaikeutti ponnistamista. Laitettiin oksitosiini vahvistamaan supistuksia ja pudendus-puudute. Sitten alkoi tapahtumaan ja ihana pieni poika syntyi 1.05 :heart::heart::heart: Mitat 3770 g, 51 cm, 35 cm, pisteet 8-9. Sain vauvan heti rinnalle ja mies leikkasi napanuoran. Vauva oli vähän niellyt lapsivettä ja oli hieman huonon värinen aluksi. Kätilö imi vähän ajan päästä limaa pois ja vauva alkoi hengittämään paremmin. Sitten vauvan punnitus, pesu ja ensi-imetys. Miehelle ja minulle onnittelumaljat ja yöpala. Kävin suihkussa vapisevin jaloin ja kolmen jälkeen mies lähti kotiin ja minä osastolle. En nukkunut koko yönä enkä seuraavana päivänä, koska kävin niin ylikierroksilla ja ihmettelin vaan uutta pientä elämää :heart:

Torstaina päästiin kotiin ja imetyksen alkuhaasteiden jälkeen on uusi arki lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Pahin ongelma on vaan mun selkä, joka ei ole edelleenkään parantunut. En pystynyt sairaalassakaan ihan kunnolla hoitamaan poikaa, kun kivut olivat niin kovat. Sain lopulta kipupiikin 12 tunnin välein ja kotiin myös kipulääkityksen tabletteina ja niillä pystyn jotenkuten liikkumaan. Toivon kovasti, että se alkaisi paranemaan pian, jotta pääsisin vaunulenkeille ja aloittamaan uuden liikkuvaisemman elämän. Rasitussupistuksethan vaivasivat jo helmikuusta saakka, joten kunto on päässyt todella huonoon kuntoon.

Mutta kaikin puolin siis täällä kaikki hyvin ja vauva on aivan ihana! :heart:

Terkuin
rockstone & mini 6 vrk
 
Oon lueskellu noista epparitikkien hoidosta, kuten myös ihanaa, että te ootte jaksanu kirjotella omia kokemuksia. Erityisen ihanaa kuulla noita kannustavia tarinoita siitä, että ne on lopulta parantunu totaalisesti ja jopa melko nopeasti.

Soitin sit vielä lääkäriin ja kyselin noitten tikkien repeämisestä/aukeamisesta. Ei kuulemma kannatta lähteä korjaamaan noita auenneita, Mutta anto tarkat ohjeet siitä kuinka seurailla, ettei vaan tulehu. Sit eri asia. Eri ohjeitahan nuo tuntuu antavan. Mulle nimenomaan sanottiin, että pesua lämpimällä vedellä. Ei kylmää. Paranee nopeiten alapään luonnollisessa lämpötilassa. No näillä eväillä nyt mennään. Kunhan ei vaan tulehu...

Minäkin olen ehdottomasti kiinnostunut siirtymään sitten kerhon puolelle, vaikken itsekään tarkkaan tiedä mitä se meinaa :D Kunhan vaan jatketaan jutustelua ja pääsee teille panikoimaan mahdollisia "vauvaongelmia" ;)

ONNEA vauvautuneille!!!:flower:

Ite kans pelkäsin joutuvani sairaalaan juhannukseks, joten toivotaan että mahdollisimman moni saa vauvan syliin nyt äkkiä ennen juhannusta.

LittleOne ja jo yli 2 viikkoa vanha neiti :O :heart:
 
Täälläkin yhdessä kasassa. Valitettavasti. Puhelinta en jaksa enää pitää äänillä, ku siellä on vaan jokomitäeikövieläkään puheluita. Hyväähän ne tarkottaa, mutta ku itse on jo tuskanen olon kanssa, ni en jaksa kuunnella enää yhtään todella lohduttavaa kukaan ei oo vielä jääny syntymättä -puhetta.

kodehu 40+3
 
Kerhosta, mäkin oisin kiinnostunu, FB:tä en juuri käytä, ja jos käytän, niin ihan muun henkisiin juttuihin. Mun mielen lokeroissa vauvajutut kuuluu tänne. :)

Eli jos joku jaksaa ja osaa perustaa, niin mä oon ainakin mukana! Olisi hienoa seurata, miten jengillä sujuu vauva-arki, kun kerran on odotettukin yhdessä! :)
 
  • Tykkää
Reactions: Miltsu87
Onnea kaikille vauvan saaneille :flower:

Niinhän se on mennyt aika vauvahuuruissa ja arjen opettelussa, että kirjoittaminen on jäänyt, mutta yön hämärinä tunteina kyllä olen lueskellut juttujanne :)

Perustin kerhon (toivottavasti osasin), eli suljetun sellaisen johon voitte kaikki halukkaat liittyä niin minä lupaan käydä joka päivä kliksuttelemassa pyyntöjä läpi. On siis nimellä "kesäkuun kullannuput 2013"

Kerhothan löytyy tuosta "keskustelut-raskaus-synnytys-vauva...." linkkien alapuolelta, jossa blogit ja muutkin.

Joku innokas voisi käydä koittamaan liittymistä niin minä koitan että saadaanko homma toimimaan.

Aamukaste ja typy (joka keskiviikkona 3 vk)
 
Täällä odotellaan torstaita kuin kuuta nousevaa. Toisaalta on maailman ihanin tunne, mutta sitten taas pelottaa että miten arki lähtee käyntiin. Monenlaisia tunteita siis ennen sektiota. Muuten voidaan hyvin, supistukset on pakottanut hidastamaan tahtia ja lepäämään vaan enemmän. Koittanu saunoa ja liikkua vielä sen verran minkä pystyn,mutta pakko myöntää ettei vaan enää pysty.

Täällä on nyt menossa 38+6 ja sektio tapahtuu siis 39+2. Pitää tulla sitten kirjoittelemaan kohan pääsee kotia että miten kaikki meni. <:

Elikkäs meidän pienen tyypin pitäs olla maailmassa 20.6 klo 8:n jälkeen aamulla. :)
prinsessa ja tyyppi 38+6
 
Hieno juttu Aamukaste!! Minäkin pistin liittymiskutsun menemään ;)

Ja rockstone, aivan mahtavaa, et Epi-no auttoi sulla!!! Sulla tais olla jo 2. lapsi, miten 1. synnytyksessä, oliko epiä käytössä vai tuliko vaurioita? Kiinnostuin tuosta Tenssistäkin ja oon nyt otellut selvää, mistä sais sen vielä vuokrattua ;) Mie meen nyt Epi-treeneissä ~9,4cm :p

BF & poitsu 39+0 POKSIS :)
 
Onnea kaikille nyyttinsä syliin saaneille:flower:

(.) Täällä alkaa olemaan sellanen olotila,että juhannus taitaa mennä sairaalassa :/
Kaikki mahdolliset niksit on kokeiltu..pikkusen on tullut supistuksia,mutta ei mitään hirveen kipeitä.

Tsemppiä kaikkille loppumetreille...varsinkin yliaikaa meneville:heart:

muffi+ takiaisvauveli 41+2
 
Mulla on tänään tainnu jopa supistella! Tai ainakin luulen niin :D Ei mitään säännöllisiä ja lyhytkestosia mutta vähän kipeitä kuitenkin. Vai onko ne supistuksia kun yhtäkkiä alkaa sattua alaselkään ja alavatsaan ja sitten se menee melko pian ohi? En nyt vaan tiiä että kannattaako niitä koittaa jotenki yllyttää vai onko paikat kummiskin vielä niin epäkypsät että pitäis vaan levätä...
 
Prinsessa: Meillä onkin sama sektiopäivä :) En tiedä vielä moneksiko edes mennään, kun ne soittaa sen kellonajan keskiviikkona. Jännittää kyllä todella paljon! Toisaalta kiva kun tietää mitä odottaa, mutta toisaalta en tykkää kun nyt vauva ei saa itse päättää koska syntyy. Kaveri vaan kylmästi vedetään sieltä masun suojista maailmaan, hurjaa. Tietenkin pelottaa se leikkaus ja siitä toipuminen. Onneksi monet on kertoneet positiivisia kokemuksia ja siitäkin voi toipua ihan helposti. Toisaalta otan mielummin sen tikkirivin tuohon masuun kuin tuonne alapäähän :D
Harmittaa myös, että menee ne ensimmäiset tunnit "hukkaan", kun joudun itse jäämään heräämöön ja vauva lähtee miehen kanssa osastolle. Ei oo reilua! Koitan kyllä kaikin keinoin päästä sinne hetimmiten, auttaisko jos valehtelee että jalkoihin on tunto palannut tms :D :D
Noh, toisaalta tilanne on tiedossa ja olen siihen saanut etukäteen asennoitua. Saan myös annettua etukäteen ohjeet mistä kaikesta kuuluu ottaa valokuvat jne.

Nyt on kyllä öisin tullut supistuksia aika rytmikkäästi, mutta ne on toistaiseksi olleet lähes kivuttomia. Niitä tulee nukkumaan mentyä jopa 10min välein, mutta kai ne sitten vaan loppuu kun nukahdan.

-iitu 38+6
 
miltsu87 Anna mennä vaan, liikettä liikettä... :LOL: Eikö sulla laskettuaika menny jo? Itekkin täällä touhuilen täyttä häkää, kun toivon ettei kauheesti yli menis eikä mulla vielä edes laskettu. Mutta kylläpä vauvan vaatteet on nyt siisteissä kaapeissa, siisteissä pinoissa! :) Mutta voi olla ettei ole mitään vaikutusta ja pikkuinen tulee kun haluaa! ;)

iitu85 Tsemppiä sektioon ja toivotaan, että kaikki menee hyvin! Toivottavasti pääsisit leikkauksen jälkeen pian ihailemaan pikkuista pitkän odotuksen jälkeen... :heart:

Juliet & Pirpana 38+0 POKS! :heart:

Huomenna taas neuvola, nytkö se viikko jo meni... :D
 
Heipä hei pitkästä aikaa!

Johan meidän palstakin hiljenee kun vauvoja tupsahtelee :) Onnea kaikille vauvautuneille!!!

Täälläkin voidaan paksusti edelleen, ei suurempia merkkejä synntyksestä. Selkä alkaa olla kipeä, ei oo hyvä istua, ei maata ja nivuset on sen verran kipeät ettei kärsi pitkään olla seisallaankaan. Iltaisin närästää ja tuntuu että vauva yrittää potkia itelleen ulostuloreikää kyljestä läpi. Niin, ei mulla suurempia vaivoja :D

Mutta olotila on odottava, en valita.

Minä nyt vielä arvon facebookin kanssa. Jos sinne vielä liittyisin niin olisin sitten fb addikti entistä enemmän :)

Iitulle ja prinsessalle tsemppiä sektioon, Miltsulle tsemppiä supistusten
aikaansaamiseen, Katsu ja LittleOne parantumisia, ja muillekin joilla tikkejä ja muuta kremppaa on, teitä vauvautuneita on jo niin paljon ettei enää muistakaan :)

Kodehu, mulla alkaa olla samat fiilikset kyselyiden suhteen. Kukaan ei onneks vielä soittele, mut aina kun näkee niin kysellään et jokojoko? No, eikö nuo nää ettei ainakaan vielä..! Haha!

Vois alkaa tuo aurinko vaikka paistaa niin sais ulkona oltua. Netin ihmeellinen maailma alkaa tylsistyttää. Eikä jaksa enää lukeakaan.
Oisko mitään hyviä kirjasuosituksia? Oon pariviikkoa lukenu fifty shades-trilogiaa, ei oikeen uppoo muhun muuten kuin juonen kannalta. Liikaa pornoa mun mielestä, saa hyppiä puolet kirjasta aina yli ku ei jaksa kiinnostua yksityiskohtaisesta sepustuksesta parin paneskelusta :)

38+6! Ja vastahan mä jännäilin rakenneultraa...!
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä