3,5v pelot

Meillä on vilkas ja sosiaalinen 3,5v poika, joka yllättäen tänä syksynä alkanut pelkäämään eri juttuja. Pahimmaksi ongelmaksi tuli yöunille nukahtaminen ja nukkuminen omassa huoneessa. Tilanne meni siihen pisteeseen että päätimme siirtää hänen sänkynsä takaisin meidän makuuhuoneeseemme koska muuten jompi kumpi olisi joutunut nukkumaan hänen huoneensa lattialla (huoneiden välillä juokseminen oli rasittavaa ja pikkusisko taas heräsi siihen). Poika on kotihoidossa (käy kerhossa pari kertaa viikossa). Ainoa muutos elämässä on muutto, joka ilmeisesti ainakin osa syy näihin pelkoihin. Aiemmin asuimme yhdessä kerroksessa ja nyt makuuhuoneet sijaisevat toisessa kerroksessa. Poika pelkää siis pimeää, ääniä, yksin oloa yms. Näkee ilmeisesti unia, koska väittää joskus yöllä että joku katselee ikkunasta yms. Tv:stä ei uskalla katsoa kuin Tomi Traktoria ja vastaavaa. Onko muiden lapsilla ollut tällaista? Meneekö tämä vaihe yleensä milloin ohi ja kuuluuko asiaan? Teimmekö virheen sängyn siirrossa, koska nyt mietityttää saammeko poikaa enää takaisin omaan huoneeseensa nukkumaan. Aikaisemmin nukahti itsekseen omaan huoneeseen ja nukkui siellä hyvin koko yön...
 
Tämän ikäisillä alkaa tuo mielikuvitus pelaamaan; joten kuuluu ihan normaaliin kehitykseen ;) Ja ohi menee kyllä, tai ainakin rauhoittuu...
On hyvä säännöstellä tv:n ja videoiden katselua-itsestä harmittomilta tuntuvat lastenohjelmat voivat olla lapsesta ahdistavia/liika jänniä.
Olette kokeilleet himmeän yövalon käyttöä hänen huoneessaan tai oven raolleen jättämistä kun menee nukkumaan?
 
Meillä 3 vee poika joka tulee joka yö parin tunnin nukkumisen jälkeen meidän viereen nukkumaan. Kertoi itse että häntä pelottaa nukkua omassa huoneessa jos äiti häviää. On sitten annettu pojan tulla meidän viereen nukkumaan.
Meillä valvotaan tiukasti mitä ohjelmia poika saa tv:stä katsoa.Ei mitään uutisia eikä myöskään sellaisia lastenohjelmia joissa taistellaan tai muuten vaan räiskitään.
Kyllä ne lapset viimein oppivat nukkumaan omassakin huoneessa kun kasvavat, pienenä he kaipaavat turvaa ja aikuisen lähellä oloa.
 
onko
.. makuuhuoneet samassa kerroksessa, vai onko niin että aikuiset nukkuu eri kerroksessa kuin lapsi?
Jos näin on, onko mahdollista tehdä huonejärjestelyjä niin että aikuisten huone on samassa kerroksessa kuin lapsen?
Jos ei, on minusta ihan järkevää että lapsi on nyt teidän huoneessa.

teillä myös muutto on tuonut muutoksia, ainakin meidän 3 v:lle kaikki tutut rutiinit ovat tavattoman tärkeitä, kaikki menee pieleen jos iltatoimissa tulee joku erilaisuus..
muutto on iso asia, joten pelkääminen on ihan normaali juttua.. pienihän 3,5 v vielä on !!! Yksin ja itse ei tarvitsekaan pärjätä, pelätä saa !

3 v alkaa tosiaan mielikuvitus lähteä liikkeelle ja ilta ja yö on pelottavaa aikaa.
Meillä pitää olla yövalo, ovi tietyllä tavalla raollaan jne. Eroaminen äidistä on kova pala joka ilta. Vaikka ollaan samassa kerroksessa.
 

Yhteistyössä