2v8kk EI NUKU päivällä, mielipiteitä,vertaistukea!?

eli kyseessä 2v8kk ikäinen aika kekseliäs yksilö.. Sanomsita tulee jatkuvasti pk:sta kun eivät saa tyttöä nukkumaan siellä, ei sillä en saa kyllä tyttöä itsekään v.loppuisin/lomilla..

Tyttö nukkuu 11-13h yöunia POIKKEUKSETTA, näin menty jo pitkän aikaa, pväunille mentäessä, jaksaa hetken sängyssä olla rauhassa. Sitten alkaa sormilla leikkiminen,varpailla jne.. tämän jälkeen riisuminen, riisuu siis vaatteensa pois ja seuraavaksi pukee niitä ja toistaa tätä usean kerran..

tällä ns rauhattomalla käytöksellä jos ei pääse pois sängystä, alkaa seuraavaksi se että tekee pissit sänkyyn, tietää että sillä pääsee varmasti pois.. kysyy pesu ja lakana ruljansin jälkee "taaviiko mennä enää nukkumaa?" toistaa tämän pissi homman noin 4-5krt perätysten, ni pinnistääe ttä housut kastuu pikkuisen,tietää että se toimii,aina pääsee pois.. silittelyllä, vieressä olemisella tms ei ole vaikutusta,saattaa juu olla rauhallisemmin sängyssä, mutta pissit tekee kyllä vaikka aikuinen olisi vieressä..

nyt uusin juttu,hän on keksinyt että voi yökkiä :ashamed: tyttö on pienestä asti ollut yökkäys herkkä,eli sa kyllä oksennettua.. nyt onkin muutama kerta haettu "oksennustautinen" lapsi pois hoidosta kun tahallaan yökkii että saa oksennuksen tulemaan, tällä keinoo pääsee pois nukkarista ja poikkeuksetta vielä äitin kanssa kotio..

Tänään on meinaan juurikin tämä yökkimis pissimis esitys ja tyttö istuu onnellisena sohvalla vieressä katsomassa piirrettyjä.. JEEE! ( ni tytön kannalta varmasti mutta ei äitin työpäivän :D ) eli tänään haettii sit taas mahatautista kotio, päästii autoon tyttö lauleskeli hyvän tuulisena koko matkan kotia, kotona häntä jututin että onko huono olo, onko kipeä jostain tms, ni tyttö vastaa että " en halunnut olla siellä sängyssä" :O Kotona söi sit lautasellisen makaroonilaatikkoa ja 4 pinaatti lettua, joi lasillisen maitoa, oksentamisesta ei tietoakaan!!

Pk:ssa oli hyvin hyvin tympiintyneitä tätejä ja sanottii et näin ei voi kyllä jatkua.. tyttö on pienten ryhmässä jossa siis alle 3v lapsia, muut nukkuu meidän neiti ei.. Tänä aamupvänä ku vein kerroin hyvin tarkasti että on nukkunu su-ma yönä 12h ja ma-ti yönä 13,5h!! että ei varmaa päikyille mene.. Ilmeisesti ei käsitystä mitä tällä tarkoitan!? meillä hoitoon meno vasta 10.30 joten lapset saa nukkua aamulla,itse enn iitä lähe herättelee,vaan annan herätä omia aikojaan..

Kertokaa nyt mitä mun pitää tässä tehdä, mietin että vaadin tyttöä isojen ryhmään missä läheskään kaikki ei nuku, mukaan lukien meidän isompi lapsi 4,5v poitsu? pienten ryhmässä KAIKKI NUKKUU,ei ole muuta mahdollisuutta kuulema..

iltaisin meillä ei tälläisiä ongelmia kotona ole koskaa ollut, nukkuvat yöt läpi nätisti ja heräilevät kun heräilevät.. pitääkö mun ruveta 6 aikaa herättää lasta et se saadaa pk:ssa pväunille? minusta yöuni katkottomana ja pitkänä olisi tärkeämpi.. puolen tunnin lepotauon ymmärrän kyllä, mutta 1-1,5h nukkariss aon aika pitkä aika.. :/
 
Siskoni käy läpi samanlaisia ongelmia kolmivuotiaansa kanssa. Psykologi sanoi hälle että toiset ei vain tarvi unta päivisin ja että ei missään tapauksessa pitäisi päiväkodissa pakottaa nukkariin. Tulee vielä traumoja. Kidutusta mielestäni että lapsia pakotetaan nukkumaan jotta päiväkodin tädit saavat kahvitella rauhassa!!!!
 
Milloin Suomessakin aletaan ottamaan lapset yksilöinä : /
Asun 3-lapsisen perheeni kanssa Norjassa. Vuosia ennnen kun sain itse lapset ihmettelin kun ymmärsin, että taä¨llä ei päiväkosissa nukuta vaunuiän jälkeen päiväunia. Kauhistelin sitä ihan hirveästi ja mietin pääni puhki miten päiväunille tottunut 3-vuotias päiväkodin aloittaja pärjää päiväkodissa. hyvin meni. Pärjäsi useimmat päivät nukkumatta ja rauhoittui sitten hienosti unille 7-8 aikaan illalla. Joinain päivinä oli nukahtanut matolle sadun aikana ja muutaman kerran oli sanonut olevansa väsynyt ja mennyt rauhalliseen nurkkaan lepäilemään ja nukahtanut sinne. Kaksostyttöni sensijaan lopettivat päiväunien nukkumisen kotihoidossa ollessaan 2-vuotiaina. En yksinkertaisesti saanut heitä unille. Kai se vaan on hyväksyttävä, että yli 2-vuotiaiden unentarve on vain erilainen. En ymmärrä tuota tapaa, että jopa esikouluikäisten on nukuttava päiväunet.
 

Yhteistyössä