2v7kk, ja kakka vain vaippaan yhä...

Kertokaahan nyt konsteja, että miten sais neidin potalle? Siis pissalla suostuu käymään, mutta kakkaa vain vaippaan; hakee itse kaapista ja laittaa päälle...
Kaikkea on koitettu "lahjomista ja kiristystä" :'( , mutta mikään ei tunnu tepsivän...
Ja mun mielestä asian on annettu olla rauhassa jo pidemmän aikaa...ollut ilman vaippaa jo viime kesästä (paitsi öisin)...alkaa vaan tuntua, ett ois korkea aika jo oppia kakkimaan myös potalle?
Eikä kysymys ole todellakaan kovasta vatsasta, tai siitä etteikö saisi olla rauhassa...
Vinkkejä kaipaan...kiitos jo kovasti etukäteen!! :wave:
 
Petri
Hei

Meillä on sama ongelma, tosin kyseessä on poika ja jo neljävuotias...
Jätimme vaipan pois vähän kahden ikävuoden jälkeen. Pissaaminen on sujunut lähes joka kerta onnistuneesti pönttöön mutta todella harvassa on ne kerrat kun kakkaaminen on onnistunut muualle kuin housuihin.
Välillä herra pidättelee kakkaa useamman päivän, lähes kipupisteeseen saakka, ja välillä taas, kuten nyt viikonloppuna, pestään miltei kymmenet kalsarit.
Mikään ei tunnu auttavan eikä tilanteessa ole tapahtunut juuri mitään kehitystä vaipan poisjättämisen jälkeen.
 
Äippä0406
Meillä oli vähän aika sitten sama ongelma, poika oli ollut 1 v 10 kk-ikäisestä päiväkuiva, 2 v 2 kk-ikäisestä yökuiva.Mutta kakkaamaan ei suostunut, aina pyysi vaipan ja jos ei antanut niin, pidätteli kakkaa. Hellyin aina sitten antamaan vaipan, kun oli niin inhottava katsoa, kun toinen pidätteli tuskissa. Sitten vähän ennen joulua loppui vaippapaketti (ikää 2 v 7 kk) ja yritin taas, josko päästäis eroon vaipasta. Puhuin monta päivää ennen vaippojen loppumista, että kohta vaipat loppuu ja sitten tehdään pönttöön kakka. Ostin myös pikkuauton vessan kaapin päälle, kun vaipat olivat loppuneet. Selitin sitten pojalle, että sen saa, kun kakka tulee pönttöön.Annoin paljon rusinoita pojalle, jotta kakka olisi löysää, eikä pystyisi niin hyvin pidätellä. No sitten se kakkahätä yllätti. Selitin siitä pöntöstä ja pikkuautosta, mutta jätkä ei suostunut menemään pöntölle. Tuli sitten ilmoittamaan, että kakka on tullut housuun. Isänsä laittoi hänet pöntölle, sanoi että odota siinä vähän aikaa, että saan siivottua housut. No pönttöön sitten tipahti lisää kakkaa kuin huomaamatta ja siitäkös sitten ilo repesi!! Poika sai pikkuauton ja juhlittiin asiaa ja kehuttiin poika maasta taivaisiin. Seuraavana päivänä pidätteli vähän aikaa, mutta sitten oli jo niin tuskaisen näköinen, että vein pojan pöntölle, ja sanoin että nyt kakkaat pönttöön. Ja ei ollut muuta vaihtoehtoa pojalla kuin kakata, kun oli niin kova hätä. Sen jälkeen on joka kerta menty potalle. Aluksi halusi, että häntä halataan, kun kakkasi :LOL: Oli vähän hajuhaittoja.... Mutta nyt kuukausi myöhemmin kakallakäynti on jo ihan luonnollista.
Että rohkeesti vaan vaippa pois käytöstä. Pöntöllä (pienentäjällä) pysyy ehkä paremmin paikoillaan, jos vie kakalle.
Onnea kakanmetsästykseen!!!!!!! :)
 
En itse lähtisi kovinkaan helposti pakottamalla opettamaan. Poika oppi yli 3:n vanhana mutta sitten jäikin saman tien yövaippakin pois. Paljon aku ankkoja ja esim. tarrakirja johon saa tarran kun on edes käynyt istumassa pöntöllä. Kaikilla kestää aikansa oppia...ei ne enää armeijassa kaki vaippaan:)
 
meillä ei kuopuksen kohdalla ole tietookaan että vaipoista päästäs eroon, tekee siis myös pissit :/
välillä saadaan lirut pottuun ja ollaan kokeiltu ilman vaippaakin olla ja opetella... mut ei niin ei.
Isoveljensä oli saman ikäisenä täysin kuiva...
 
Meillä poika 2v 7kk ja aika samanlainen tilanne kuin aloittajalla. Poika oppi täysin kuivaksi 2-vuotiaana, mutta potalle kakkaamisen kanssa on todella vaikeeta. Yhdessä vaiheessa sujui jo suht hyvin,mutta nyt ei taas millään... Minkäänlainen lahjonta tms ei tehoa. Sitte just pihalla, kaupassa kakkaa housuun... Harmittaa niin pirusti kun poika tosiaan OSAA kakata pottaan, mutta ei vaan halua... Ummetuksesta kärsi yhdesä vaiheessa, mutta sekin saatiin lääkärin ja lääkkeiden avulla kuntoon, eli siitä ei nyt ole kysymys. Poika on muuten tosi reipas, puhuu hirmu hyvin yms. Tosi kova oma tahto on ja tässäkin kakka-asiassa ilmottaa vaan ettei halua kakata pottaan... Pöntölle ei mene, ei pöntönpienentäjänkään kanssa. Tarvisin nyt todellisia neuvoja,ollaan nimittäin kokeiltu oikeesti jo kaikkea, siltä ainakin tuntuu....
 
Meillä sama tilanne,poika tosin täyttää huhtikuussa jo 4v. Muuten ollut kuiva jo 2vuotiaasta asti,mutta tämä kakka onnistuu vain vaippaan..Ei ole auttanut lahjomiset,tarrat,puhe tai mitkään..ei suostu kakalle potalle eikä pöntölle edes supistajan kanssa.Ei vaikka on leluja ja kirjoja mukana..ja on istunut potalle niin yksin kuin yhdessä..Rupee syömään äitiä tämä tilanne jo,kun poika on muuten kuin isot miehet,mutta kakka tulee vain vaippaan tai sitten pidättää, eli ei kakkaa edes housuunsa.Kakalle rupeaa vain kotona ja yksin omassa huoneessaan. Hakee pikkusiskon vaipan itse ja jos ei anneta niin kakkahätä menee ns.ohi ja pidättäminen jatkuu..Poika myös alkaa aina kakkahätdän alaisena riehumaan,juoksemaan,pomppimaan ja kiusaamaan pikkusiskoa aivan hirveästi..Eli hermot menee itseltä siihenkin..Mikäköhän tähän oikeasti auttaisi..Ummetusta en ole havainnut vaan uloste aina tosi löysää..Poika on vaan ilmeisesti loputon jääräpä tässä asiassa..Mistä siis apu? Tsemppiä kaikille muillekin jotka taiteilevat saman ongelman kanssa..tämä on tosi inhottava ongelma,kun en usko että painostamalla asia ratkeaa..
 

Yhteistyössä