???

Onko teillä mitään ideoita mitä vois tehdä jauhetusta maksasta, muuta kuin maksapihveja/pullia tai kastikkeen.

Vielä kysyisin karjalanpaisti asiaa: eli ootteko huomanneet että valmiit karjalanpaisti kuutiot on hirvittävän iso kokoisia.
Uskaltaako niitä leikellä pienemmiksi, kun mulle on sanottu että niistä voi tulla todella sitkeitä, jos ei leikkaa lihas-syitä oikein.

Kiitoksia hirveesti jo etukäteen. :heart: :heart: :heart:
 
cola
Jaa... mäen hirveesti maksaruuista tiedä, mutta tohon karjalanpaistiin voisin sanoa niin, että olen itse kyllä leikellyt niitä lihoja pienemmiksi, eikä niistä ole tullut sitkeitä.
Leikkaa vaan niitä pienemmiksi.. :hug:
 
Taare
maksalaatikko

(1 suuri vuoka)

500 g jauhettua naudanmaksaa
1 l maitoa
2 dl riisiä
1 muna
50 g voita
1 sipuli
1 dl rusinoita
½ dl siirappia
2 tl suolaa

Keitä riisisuurimot maidon kanssa puuroksi ja jäähdytä puuro kylmäksi.
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeiksi vähässä rasvassa.
Sekoita kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen puuroon jauhettu maksa, sipuli, rusinat, kevyesti vatkattu muna, siirappi ja suola.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
 

Yhteistyössä