2 vuotiaan nukutuksesta.

meijän 2 vuotias poika ei suostu menemään unille, ilman että sen vieressä valvotaan.ja siltikin hän pelleilee.tätä saattaa jatkua yö myöhään.
myöskin pienempi poikamme 10 kk pitää nukuttaa syliin.
vinkkejä miten lapset saisi nukkumaan vähällä vaivalla
 
unille
Meillä kohta kaksi vuotias on kans alkanut pitämään omia esityksiään nukkumaan käydessä...Jos hän rupeaa temppuilemaan, kylmän viileesti sanon, et äiti ei kato tommosta ja lähden pois. KOhta poika yleensä tulee perässä itkien...Mut on sen jälkeen ihan kiltisti sängyssä...ja minä istun lattialla vieressä. Nukahtaminen on kyllä hankalampaa nykyisin!
 
Meillä poika on kuullut puolivuotiaasta lähtien iltasadun, ja tästä tavasta en luovu =) . Satua kuunnellessa rauhoittuu sopivasti, pyörii ja höpisee omiaan tovin ja nukahtaa sitten. Nyt suosikkina on ollut se että poitsu saa itse valita iltasatukirjan... Toki on välillä iltoja(kuumeet, korvatulehdukset) että äitiä kaivataan enemmän, silloin jään viereen odottamaan että nukahtaa.
 
yksi vaan
Enpä taida olla kummoinen neuvoja. Viereen meilläkin nukahdetaan B) On oppinut vielä niin, että iskän ja äiskän pitää molempien olla vieressä. Iltasatukin meillä luetaan ja iltarutiinit suoritetaan ennen sitä. Silti kestää 30-60 min. nukahtaminen. Kovasti tuntuu tulevan päivän jutut mieleen ja höpisee omiaan vaikkei kukaan vastaa.
 
Meillä ei attanut iltasatukaan enää (luettiin 1-vuotiaasta asti). Lopulta ainoa keino oli, että sanottiin, että pojan unilelu menee muualle nukkumaan, jos ei käy nukkumaan. Pari kertaa otettiin hetkeksi pois ja nyt menee nukkumaan noin 10 minuutissa.
 
välillä tyttö nukahtaa syliin ja välillä jompi kumpi makoilee vieressä.välillä riittää että ollaan vaan samassa huoneessa hetki.

8kk iässä opetin nukahtamaan iltalauluun.silloin se sujui koska tyttö ei päässyt pinniksestä pois.nyt tavallisessa sängyssä ja pääsee pois joten on ollut pakko "alistua"tähän "vierelle" nukuttamiseen.muuten kiihtyy ja nukahtaminen ei onnistu.
 
Caroline
Meillä sujuu mallikkaasti (hah, kun nyt näin kehun, niin varmaan tuleva ilta on kauhea...), mutta nukkuukin vielä pinnasängyssä, josta ei pääse pois. Itsellä välillä ajatus, että pitäisi varmaan siirtyä jo isojen lasten sänkyyn (ikää neidillä 2 v. 1 kk), mutta "pelkään" tuota nukuttamisrallia.
Ajattelen, että vanhemman määrätietoisuus auttaisi. Vie lapsi aina rauhallisesti takaisin ja sano, että nyt nukutaan, hyvää yötä. Itkeä saa sängyssä, jos ei ole mitään hätää. Jos tulee pois, niin aina takaisin sänkyyn ja rauhallinen hyvän yön toivotus + kehoitus nukkumisesta. En ainakaan muuta keinoa keksi. Itse teimme aikanaan esikoisen kanssa sen virheen, että suostuimme olemaan vieressä niin kauan kuin nukahti. Välillä taisi mennä parikin tuntia... Se on todella uuvuttavaa, eikä mielestäni ole oikeinkaan - ei lapselle eikä vanhemmille. Mutta tosiaan - helppohan minun on puhua, kun lapsi on vielä pinniksessä!!!

 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.01.2007 klo 13:09 unille kirjoitti:
Meillä kohta kaksi vuotias on kans alkanut pitämään omia esityksiään nukkumaan käydessä...Jos hän rupeaa temppuilemaan, kylmän viileesti sanon, et äiti ei kato tommosta ja lähden pois. KOhta poika yleensä tulee perässä itkien...Mut on sen jälkeen ihan kiltisti sängyssä...ja minä istun lattialla vieressä. Nukahtaminen on kyllä hankalampaa nykyisin!
Meillä aika lailla saman laista, tosin VAIN PÄIVÄUNILLE MENO. Päivä unille nukahtaminen kestää usein lähelle tuntia...

Mutta yö unille meno meillä menee tosi hyvin. Poika halaa, antaa pusut ja toivotetaan hyvät yöt, kömpii omaan sänkyyn ja jää nukahtamaan sinne ihan itsekseen.

Eli meillä tää nukahtamisongelma on vaan päivisin...
 
eva
Voisiko olla että lapsi ei ole vielä tarpeeksi väsynyt? Tuttavapiirissä on parikin kaksivuotiaana päiväunet pois jättänyttä, kun niiden kanssa lasta ei enää saanut nukahtamaan ennen puolta yötä.
 
Meillä on lapset nukahtaneet vauvasta saakka itsekseen(aloitettu n.6kk ikäisenä).Ei nukutuksia, ei hösäämistä.Lapset viedään sänkyyn ja yleensä nukahtavat aika hyvin 10-20 min.Molemmat pojat yleensä lauleskelevat siellä vähän aikaa ennenkun uni tulee. :D
pojat siis 2v ja 3v9kk
 

Yhteistyössä